ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομιλια του Αλ. Τσιπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑΑλλαγές στη φορολογία υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία που άνοιξε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης «μία σειρά θετικών παρεμβάσεων στο φορολογικό για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα», τις οποίες συνέδεσε με την ανάπτυξη της οικονομίας.
Πέραν της φορολογίας και επιχειρώντας να περιγράψει τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου που σε μεγάλο βαθμό θα αποτελέσουν και την ατζέντα των επόμενων εθνικών εκλογών όποτε και αν γίνουν, ο Πρωθυπουργός, κάνοντας πολλές φορές λόγο για «μεταμνημονιακή εποχή», αναφέρθηκε στον τομέα της παραγωγής, την κοινωνική πολιτική και δικαιοσύνη και το διαρκές μέτωπο με τη διαπλοκή.
Αναφέρθηκε σε «επιτεύγματα της κυβέρνησης στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής» μιλώντας για καταπολέμηση της φτώχειας, ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας αλλά και «σημαντικές νίκες στα εργασιακά».
Συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης επιτεύχθηκε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του EWG, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό την προεδρία του Τόμας Βίζερ. Το EWG θα υποβάλει τη Δευτέρα θετική εισήγηση στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, υπογράμμισε αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Οι τεχνοκράτες του EWG έκριναν ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική πλειονότητα των προαιπαιτούμενων, ενώ ορισμένα που έχουν μείνει ακόμη ανοικτά θα εκπληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, πριν την εκταμίευση της δόσης, μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΦΤΑΓΜΕΝΗ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική και ηθική γύμνια καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς τη «πολιτική παράγκα, φτιαγμένη με λάσπη και ψέματα, η οποία τρίζει και κλονίζεται». Μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται και υλοποιεί σχέδια παρακρατικού - καθεστωτικού χαρακτήρα». Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση «που κατά τα λοιπά παριστάνει την αδέκαστη, αρνείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα όσα συνέβησαν 2015», τονίζοντας ότι η εξεταστική θα γίνει.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την απορία «αν έχει υπάρξει τέτοιο φιάσκο σε διαπραγμάτευση», τονίζοντας ότι «από τους πέντε στόχους που είχε θέσει ο κ. Τσίπρας, πήρε μηδέν». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να στήσει καθεστώς, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο που αυτό δεν γίνεται σε δημοκρατική χώρα. Δεν το επιτρέπουμε». «Οι θεσμοί μπορεί να λυγίζουν αλλά δεν σπάνε», συμπλήρωσε. «Η μέχρι πριν λίγες ημέρες πρόεδρος του Αρείου Πάγου» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον Πρωθυπουργό. Προφανώς όχι για βιοποριστικούς λόγους. Ταυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες, αλλεπάλληλες αποκαλύψεις από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, επαναφέρουν στον δημόσιο βίο τις προθέσεις που είχε αυτή η κυβέρνηση για παράλληλο νόμισμα ή έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό που για πολύ καιρό ονομαζόταν Plan B».

Εξέφρασε, δε, την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες λειτουργούς της Δικαιοσύνης. «Είμαστε κοντά τους με το να είμαστε μακριά τους», σχολίασε. Τόνισε επίσης ότι οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των δικαστικών ενώσεων δίνουν σήμα συναγερμού για τη Δημοκρατία, ενώ επεσήμανε ότι «η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης δεν θα περάσει». Όπως είπε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να ταυτιστεί με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. «Όλοι μαζί θα απολογηθούν», συμπλήρωσε.
Ανέφερε εξάλλου ότι στα πανεπιστήμια επιχειρείται «παλινόρθωση ενός αμαρτωλού παρελθόντος» και διαπράττεται «ένα πραγματικό έγκλημα σε βάρος της παιδείας».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ν.Δ. δεν απειλεί τους επενδυτές «όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ». Απηύθυνε επίσης κάλεσμα στους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. «Και αυτό δείχνει την ποιοτική διαφορά μας», πρόσθεσε. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα έργο ή επένδυση που να γίνεται αυτή τη στιγμή και να μην έχει ξεκινήσει επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας.
«Η αλήθεια πρέπει να ακουστεί μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Υποσχέθηκαν τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων. Και υπέγραψαν δυο μνημόνια, δεσμεύοντας τη χώρα σε λιτότητα για μισό αιώνα. Εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δισ. και επέβαλαν μέτρα 14,2 δισ.», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ότι τιμά τα παλαιότερα στελέχη της, ωστόσο πρόσθεσε πως «η ανανέωση είναι όρος πολιτικής ανασύνταξης και γίνεται πράξη τόσο στα όργανα, όσο και με το μητρώο στελεχών». Όπως είπε, οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση, ενώ δήλωσε ότι «δεν θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Θα τις κερδίσει η Ν.Δ.».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ