ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Π. Καμμένος: Ψύχραιμη αλλά και αποφασιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων
«Η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους επ` άπειρον θύματα της μη λύσης και καταδικασμένους σε περιορισμούς», ανέφερε ο πρόεδρός της, Ταγίπ Ερντογάν, στο μήνυμά του για τα 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην ΚύπροΣτο μήνυμά του προς τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποστηρίζει ότι: «Οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για λύση και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν καταδικασμένοι είχαν τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να ξεπεράσουν το κάθε εμπόδιο με δημοκρατικές αξίες, συνείδηση αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ακόμα ότι το τελευταίο παράδειγμα είναι στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του γ.γ. του ΟΗΕ για δίκαιη, μόνιμη και περιεκτική λύση. «Στη στάση καλής θέλησης και ειλικρίνειας που επιδείξαμε αυτή την περίοδο, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκρίθηκε με αδιάλλακτη στάση. Δυστυχώς γι` αυτό το λόγο κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα η Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας ξανά και δεν επιτεύχθηκε λύση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», ισχυρίζεται. Πλέον, αναφέρει: «Κανένας δεν πρέπει να περιμένει ότι η Τουρκία θα μείνει θεατής, αφήνοντας θύμα τον τ/κ λαό επ` άπειρον σε μη λύση και καταδικασμένους στους περιορισμούς που δεν έχουν καμιά βάση δικαίου». Στο μήνυμά του. ο Τ. Ερντογάν σημειώνει ότι στους εορτασμούς για την επέτειο της εισβολής στα κατεχόμενα τον εκπροσωπεί ο γ.γ. της τουρκικής Προεδρίας Φαχρί Κασίργκα.


Π. Καμμένος: Ψύχραιμη αλλά και αποφασιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων

Την ανάγκη «να προτάξουμε το ηθικό μας ανάστημα και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα ετοιμότητας και αποτροπής έναντι οποιουδήποτε κινδύνου, με ψύχραιμη αλλά και αποφασιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων, από όπου και αν προέρχονται» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος ΚαμμένοςΚατά τον χαιρετισμό του στον εορτασμό του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία, στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, με αφορμή την 20ή Ιουλίου 1974, οπότε «έγινε η επαίσχυντη τουρκική εισβολή στη μαρτυρική Κύπρο», ο κ. Καμμένος πρόσθεσε: «Δυστυχώς παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ο ''Αττίλας'' ακόμη και σήμερα προκαλεί και αμφισβητεί παντοιοτρόπως τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους πεσόντες πιλότους και τα πληρώματα των ελικοπτέρων μας, «που έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων, εξετέλεσαν στο ακέραιο την αποστολή τους και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς δεν γύρισαν πίσω στους δικούς τους ανθρώπους και την στρατιωτική τους οικογένεια». «Σε αυτούς χρωστάμε την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη και υπερήφανη. Αξίζουν κάθε τιμής τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που νυχθημερόν μας εξασφαλίζουν ελευθερία και ανεξαρτησία. Η δική μας ιερή υποχρέωση απέναντι στη θυσία των πεσόντων, είναι να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε τα ιδανικά τους, να τα κάνουμε πράξη με τις επιλογές μας, μεταγγίζοντάς τα ανόθευτα στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, εξήρε τη συμβολή των πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην ενίσχυση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα στα νησιά μας και την παραμεθόριο, αυξάνοντας το αίσθημα ασφαλείας στις τοπικές κοινωνίες. «Η καθοριστική συμβολή σας σε έκτακτες ανάγκες και πυρκαγιές, η μεταφορά ασθενών, η έρευνα και διάσωση, οι πολυποίκιλες εκπαιδευτικές σας δραστηριότητες, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Η επιτυχία του έργου σας είναι εντελώς πασίδηλη και όλο και περισσότερο αναγνωρισμένη» ανέφερε.

Κλείνοντας, ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι εντός του επομένου έτους θα έχουμε τη δυνατότητα, όχι μόνο απλώς να συντηρήσουμε και να ανανεώσουμε τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και να δώσουμε τη δύναμη στην Αεροπορία Στρατού με νέα μέσα, να έχει πλέον μία πολύ εκτενέστερη αποστολή, ιδιαίτερα στα νησιά και την παραμεθόριο».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ