LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ


Την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού δεν θα τερματιστούν και ότι θα αποτραπεί κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. «Στο Κραν Μοντάνα μπήκε μία άνω τελεία και όχι μία τελεία» είπε, ενώ επέρριψε στην Τουρκία την ευθύνη για το αδιέξοδο στη Διάσκεψη στην Ελβετία. Η Τουρκία φέρει την ευθύνη της αποτυχίας αυτού του γύρου της διαπραγμάτευσης, σημείωσε, προσθέτοντας πως «η άκαμπτη στάση της απέτρεψε τη δυνατότητα συγκλίσεων στα κρίσιμα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «παρωχημένες και ανεδαφικές τις λογικές των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων». «Σε μία επανενωμένη Κύπρο, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα απολαμβάνουν τα αγαθά της δημοκρατίας, της οικονομικής προόδου και της ασφάλειας δεν μπορεί να ισχύει το καθεστώς μίας ασφυκτικής επιτήρησης» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ μίας «συμπαγούς εθνικής γραμμή ευθύνης» για το Κυπριακό.
Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «λύση εκτός πλαισίου ΟΗΕ, plan B, plan C, καθώς και ό,τι άλλο υπονόησε η τουρκική πλευρά, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά» και «είναι εκτός συζήτησης».
Επισήμανε τέλος ότι στα εθνικά θέματα πρέπει να αποφεύγονται συμπεριφορές ρηχού εντυπωσιασμού, που θα δίνουν λαβή στην άλλη πλευρά. Η επίκληση της εθνικής ενότητας δεν μπορεί να αποτελεί σημαία ευκαιρίας, ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρά για να αντιμετωπίζονται από ορισμένους με ελαφρότητα».
''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ