Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΠΛΕΕΙ ΤΟ «ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ»

Σε ρότα για τον κόλπο Μόρφου, βρίσκεται το τουρκικό σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός», που ξεκίνησε από το λιμάνι της Σινίφκης, ελάχιστες ώρες μετά τις δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, ότι θα διενεργήσουν έρευνες στον Κόλπο Μόρφου, ως αντίδραση στην γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖΜέχρι στιγμής, το Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικού και Ωκεανογραφίας του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή ανακοίνωση προς ναυλωμένους (Navtex) σε σχέση με την δραστηριότητα του τουρκικού σεισμογραφικού.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ μιλώντας στους οικονομικούς διευθυντές των τουρκικών εφημερίδων, είχε δηλώσει πως η επόμενη αποστολή του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Μπαρμπαρός» είναι η Μόρφου και επικαλέστηκε τα "εγγυητικά δικαιώματα" της Τουρκίας προβαίνοντας σε νέες απειλές σε σχέση με τις έρευνες για φυσικό αέριο από την Κυπριακή Δημοκρατία. «Στην Αμμόχωστο έχουμε ολοκληρώσει τις έρευνες. Μακάρι το επόμενο μας βήμα να είναι η Μόρφου. Η περιοχή της Μόρφου για μας είναι σημαντική. Εμείς το επόμενο μας βήμα θα το κάνουμε στην Μόρφου», δήλωσε. «Με τις εργασίες μας στη Μόρφου εμείς πλέον θα παίξουμε πιο αποτελεσματικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε λέγοντας ότι με το γεωτρύπανο και την πλατφόρμα που θα πάρει η Τουρκία, η δραστηριότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι πολύ διαφορετική». Η Μεσόγειος είναι μια σημαντική περιοχή», είπε.

Σε ερώτηση ποια είναι η προσέγγισή των εκπροσώπων των εταιρειών στο θέμα της Κύπρου που συμμετείχαν στο συνέδριο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν θα δώσει ονόματα αλλά συνεχίζουν τις επαφές τους με τις εταιρείες. Όπως είπε, τους ανέφεραν πως «χωρίς να υπάρχει νομική επίλυση του προβλήματος δεν είναι σωστό για τις εταιρείες αυτές να κάνουν βήματα σε περιοχές κινδύνου». Με κάποιες εταιρείες έκαναν πολύ εποικοδομητικές επαφές, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ένα σημαντικό μέρος αυτών των εταιρειών κινούνται πιο προσεκτικά σε αυτό το θέμα. Ωστόσο ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι υπάρχουν και εταιρείες που δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. «Σε αυτές τις εταιρείες είπα πολύ καθαρό ότι αυτή η στάση ενόσω συνεχίζεται η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα είναι θετική. Με μια σημαντική μερίδα είχαμε θετικές συνομιλίες, με τις υπόλοιπες οι επαφές μας συνεχίζονται». Μίλησε μάλιστα και για ''περιφερειακή ειρήνη'' και ότι θα συμβάλουν σε αυτήν. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου ανήκουν σε όλο το νησί. «Αλλά αν εσείς κάνετε του κεφαλιού σας χωρίζοντάς σε οικόπεδα, προχωρείτε σε αδειοδοτήσεις στις εταιρείες, ως εγγυήτρια δύναμη δεν είναι δυνατόν να το δούμε θετικά αυτό», ανέφερε.



Ανακοίνωση Τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα δοθεί η απαραίτητη ''απάντηση''

 «Παρακολουθούνται στενά οι δραστηριότητες υδρογονανθράκων της Ε/κ διοίκησης οι οποίες διεξάγονται μονεμερώς στην Ανατολική Μεσόγειο παραβλέποντας  τα πραγματικά δικαιώματα των Τ/Κ επί των φυσικών πηγών οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες στο νησί. Από την αρχή η Τουρκία έχει προβεί στις απαραίτητες προειδοποιήσεις όσον αφορά αυτές τις ανεύθυνες ενέργειες της ''ε/κ διοίκησης''. Και αυτή τη φορά, ένα γεωτρύπανο έφτασε στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσει εργασίες στο πλαίσιο της λεγόμενης άδειας που παρείχε μονομερώς η ''ε/κ διοίκηση''. 
Είναι καθαρό ότι στην πραγματικότητα ο βασικός λόγος που έμεινε χωρίς αποτέλεσμα η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διάσκεψης για την Κύπρο, παρόλες τις προσπάθειες καλής πρόθεσης της τουρκικής πλευράς είναι η αντίληψη της Ε/Κ πλευράς ότι είναι ο μόνος ιδιοκτήτης του νησιού.
 Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματα και συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα της, όσο και να συνεχίσει να υποστηρίζει την Τ/Κ πλευρά. Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της ''ΤΔΒΚ'', θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση στις μονομερείς αυτές δραστηριότητες της ε/κ πλευράς, η οποία παραβλέπει τα νόμιμα δικαιώματα των Τ/Κ επάνω στις φυσικές πηγές του νησιού».
''Φιλελεύθερος''

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ