ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ: «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».
«Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».
«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης», επισημαίνει η ελληνική διπλωματία.
Τέλος, το ΥΠΕΞ τονίζει πως «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Απέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με επιστολή του προς τον Guardian, την κριτική που του άσκησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα. Συγκεκριμένα, καταλόγισε στον πρωθυπουργό βαθιά ασυνέπεια, δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, του παρουσίασε τα σχέδιά του για να αποτρέψει την επιθετικότητα της τρόικας και για να αποτρέψει πιθανό αδιέξοδο με τυχόν εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πριν από τις εκλογές του 2015 και στη συνέχεια επιλέχθηκε από τον ίδιο για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Ή ήμουν η σωστή επιλογή να κηρύξω τη σύγκρουση με την τρόικα διότι τα σχέδιά μου ήταν πειστικά ή τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά και επομένως ήμουν η λάθος επιλογή ως ο πρώτος του υπουργός Οικονομικών», σημείωσε στην επιστολή – απάντησή του. Κατά τον κ. Βαρουφάκη, είναι ανόητο αν και διορατικό το επιχείρημα ότι ο ίδιος υπήρξε η σωστή επιλογή για την αρχική αντιπαράθεση και ότι το σχέδιο Β που παρουσίασε, ήταν αόριστο και δεν άξιζε καν τον κόπο να συζητηθεί.

Όπως υποστήριξε, αποκαλύφθηκε η αδυναμία του Πρωθυπουργού να διατηρήσει τη ριζοσπαστική κριτική του στους προκατόχους τους, όπως και το γεγονός ότι υιοθέτησε το δόγμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών διερωτήθηκε αν το να παίζουμε τον ρόλο του "υποδειγματικού φυλακισμένου" στους δανειστές είναι καλύτερο σχέδιο από εκείνο που ο κ. Τσίπρας απορρίπτει ως αδύναμο και αναποτελεσματικό. «Αυτό είναι το ερώτημα», συμπληρώνει.


Πάντως, η υποβάθμιση και απαξίωση των όσων αποκαλύπτει στο βιβλίο του, αλλά και όσων ενδεχομένως υποστηρίξει από εδώ και στο εξής σε δημόσιες παρεμβάσεις του για το α΄ εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του Μαξίμου απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη ΒαρουφάκηΗ εντολή που έχουν λάβει υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να απαντούν στην παρελθοντολογία με το σήμερα της ελληνικής οικονομίας», ελπίζοντας ότι ρίχνοντας τα φώτα της δημοσιότητας στις προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, θα περάσουν σε δεύτερο πλάνο οι αποκαλύψεις για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015 και κυρίως δεν θα επιτευχθεί η περαιτέρω φθορά του πρωθυπουργού.

Η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές -πριν από λίγο ανακοινώθηκε το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών και τα όσα θετικά πει για την κυβέρνηση ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, είναι ειδήσεις που στο Μαξίμου εκτιμούν ότι θα συμβάλουν στο να καταλαγιάσει ο θόρυβος, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρασκήνιο η κυβέρνηση θα ζητήσει τη δημόσια στήριξή της από την πλευρά των δανειστών, για να λειτουργήσει ως ασπίδα στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης αλλά και μερίδας των ΜΜΕ να ρίξουν φως στην περίοδο της πρώτης διαπραγμάτευσης.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι τα όσα λέει σήμερα ο κ. Βαρουφάκης επιχειρούν να τα εκμεταλλευθούν η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τάσσονται ανοικτά κατά της κυβέρνησης με σκοπό να την πλήξουν. Αποφεύγουν ωστόσο να εντάξουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών σε σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης. Σημειώνουν δε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει στέλεχος της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει συνομιλήσει με τον κ. Βαρουφάκη από την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση και μετά και, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον πρωθυπουργό ή ευρύτερα την κυβέρνηση να αναδείξει τον κ. Βαρουφάκη σε παράγοντα, ερχόμενοι σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί του.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom με πληροφορίες από την ''Ναυτεμπορική''

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ