ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

« Μ όνο μέσα από τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στο διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις όπως της Λοζάνης , μπορούμ...

Ιερουσαλημ: οδομαχιες και εχθροπραξιες με τεσσερις νεκρους και εκατονταδες τραυματιες

Ιερουσαλημ: οδομαχιες και εχθροπραξιες με τεσσερις νεκρους και εκατονταδες τραυματιες
Αυξήθηκε σε τουλάχιστον 230 ο αριθμός των Παλαιστινίων που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία, όπως έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο. «Διακόσιοι τριάντα ένας τραυματίες, οι 171 στη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, οι 60 στη Λωρίδα της Γάζας» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Απέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με επιστολή του προς τον Guardian, την κριτική που του άσκησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα. Συγκεκριμένα, καταλόγισε στον πρωθυπουργό βαθιά ασυνέπεια, δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, του παρουσίασε τα σχέδιά του για να αποτρέψει την επιθετικότητα της τρόικας και για να αποτρέψει πιθανό αδιέξοδο με τυχόν εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πριν από τις εκλογές του 2015 και στη συνέχεια επιλέχθηκε από τον ίδιο για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Ή ήμουν η σωστή επιλογή να κηρύξω τη σύγκρουση με την τρόικα διότι τα σχέδιά μου ήταν πειστικά ή τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά και επομένως ήμουν η λάθος επιλογή ως ο πρώτος του υπουργός Οικονομικών», σημείωσε στην επιστολή – απάντησή του. Κατά τον κ. Βαρουφάκη, είναι ανόητο αν και διορατικό το επιχείρημα ότι ο ίδιος υπήρξε η σωστή επιλογή για την αρχική αντιπαράθεση και ότι το σχέδιο Β που παρουσίασε, ήταν αόριστο και δεν άξιζε καν τον κόπο να συζητηθεί.

Όπως υποστήριξε, αποκαλύφθηκε η αδυναμία του Πρωθυπουργού να διατηρήσει τη ριζοσπαστική κριτική του στους προκατόχους τους, όπως και το γεγονός ότι υιοθέτησε το δόγμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών διερωτήθηκε αν το να παίζουμε τον ρόλο του "υποδειγματικού φυλακισμένου" στους δανειστές είναι καλύτερο σχέδιο από εκείνο που ο κ. Τσίπρας απορρίπτει ως αδύναμο και αναποτελεσματικό. «Αυτό είναι το ερώτημα», συμπληρώνει.


Πάντως, η υποβάθμιση και απαξίωση των όσων αποκαλύπτει στο βιβλίο του, αλλά και όσων ενδεχομένως υποστηρίξει από εδώ και στο εξής σε δημόσιες παρεμβάσεις του για το α΄ εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του Μαξίμου απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη ΒαρουφάκηΗ εντολή που έχουν λάβει υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να απαντούν στην παρελθοντολογία με το σήμερα της ελληνικής οικονομίας», ελπίζοντας ότι ρίχνοντας τα φώτα της δημοσιότητας στις προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, θα περάσουν σε δεύτερο πλάνο οι αποκαλύψεις για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015 και κυρίως δεν θα επιτευχθεί η περαιτέρω φθορά του πρωθυπουργού.

Η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές -πριν από λίγο ανακοινώθηκε το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών και τα όσα θετικά πει για την κυβέρνηση ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, είναι ειδήσεις που στο Μαξίμου εκτιμούν ότι θα συμβάλουν στο να καταλαγιάσει ο θόρυβος, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρασκήνιο η κυβέρνηση θα ζητήσει τη δημόσια στήριξή της από την πλευρά των δανειστών, για να λειτουργήσει ως ασπίδα στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης αλλά και μερίδας των ΜΜΕ να ρίξουν φως στην περίοδο της πρώτης διαπραγμάτευσης.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι τα όσα λέει σήμερα ο κ. Βαρουφάκης επιχειρούν να τα εκμεταλλευθούν η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τάσσονται ανοικτά κατά της κυβέρνησης με σκοπό να την πλήξουν. Αποφεύγουν ωστόσο να εντάξουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών σε σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης. Σημειώνουν δε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει στέλεχος της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει συνομιλήσει με τον κ. Βαρουφάκη από την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση και μετά και, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον πρωθυπουργό ή ευρύτερα την κυβέρνηση να αναδείξει τον κ. Βαρουφάκη σε παράγοντα, ερχόμενοι σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί του.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom με πληροφορίες από την ''Ναυτεμπορική''

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ