ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΙΙ»

Δ εκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι επισκέφθηκαν, από νωρίς το πρωί, την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για επιδότηση από το πρόγραμ...

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΗΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΕΡΒΙΑΣ


Την αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της περιοχής υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του 1ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών. Στη διάρκεια του Συμβουλίου, υπογράφθηκαν συμφωνίες σε μια σειρά από τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, τα δίκτυα και ο τουρισμός.
«Έχουμε νέες δυνατότητες, υπάρχει ανάγκη για έναν καλύτερο δυνατό συντονισμό των περιοχών μας σε διεθνές επίπεδο» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η μεγάλη φιλία των δυο χωρών μπορεί να αξιοποιηθεί με νέους όρους και σε πολλά επίπεδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη την πόλη που φιλοξενεί το πρώτο ανώτατο Συμβούλιο , μια πόλη που, όπως είπε, καθίσταται κόμβος και διπλωματικό κέντρο διαβαλκανικής συνεργασίας. «Η Ελλάδα παραμένει στους τρεις σημαντικότερους επενδυτές στη Σερβία», ανέφερε ακόμη ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως αποφασίστηκε η διασυνδεσιμότητα των δυο χωρών μέσω σιδηροδρομικής διασύνδεσης Πειραιά - Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι. Αναφέρθηκε επίσης στην προώθηση της ενεργειακής συνδεσιμότητας και της συνεργασίας, με τους αγωγούς ΤΑP, IGB και IBS. Είπε επίσης ότι συμφωνήθηκε και συνεργασία των δυο λαών στον τουρισμό και ότι θα αναγνωρίζονται τα διπλώματα οδήγησης.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου κατανόησης στον τομέα της πολιτιστικής συνεργασίας και ανέφερε ότι αναβαθμίζονται ο πολιτικός διάλογος και η στρατιωτική συνεργασία σε επίπεδο εκπαίδευσης, ενώ εντείνεται η συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα τρομοκρατίας, τραφικινγκ, και μεταναστευτικού. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων υπογραμμίζοντας τη θέση της κυβέρνησης για αμοιβαία αποδεκτή λύση. Τέλος ανακοίνωσε πως τον Οκτώβριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα επισκεφτεί το Βελιγράδι μετά από επίσημη πρόσκληση του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ