LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, που την κατηγορεί πως δεν ενήργησε εγκαίρως ώστε να απορροφηθούν οι πόροι 859 εκατ. ευρώ και να αποδοθούν οι κύριες συντάξεις σε 139.000 δικαιούχους. Η κυβέρνηση είναι έκθετη, τονίζει ο κύριος Βρούτσης και επισημαίνει: «Η αδράνεια, η ανοργανωσιά και η ανικανότητα, όλους αυτούς τους μήνες, είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς συντάξεις και να μην απορροφηθούν οι νομοθετικά προβλεπόμενοι πόροι για την καταβολή τους».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Δυστυχώς, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πέφτουν για μια φορά ακόμη θύματα της ανικανότητας και της αδράνειας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μια ακόμη δέσμευση κατέρρευσε, ένα ακόμη ψέμα επιβεβαιώθηκε, μια ακόμη ''κόκκινη γραμμή'' ξέβαψε. Από το Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν. 4438/2016, δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, με σκοπό να αποδοθούν στους 139.000 δικαιούχους κύριας σύνταξης

»Είχαμε προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι προς διάθεση πόροι των 859.000.000 ευρώ να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που τα δικαιούνται, τα έχουν ανάγκη και να μη χαθούν. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φάνηκε πάλι κατώτερη των περιστάσεων, καθώς η υπουργική απόφαση (Αριθμός 2/49435/ΔΠΓΚ/2017) επιφέρει πλήρη ανατροπή.

»Η αδράνεια, η ανοργανωσιά και η ανικανότητα, όλους αυτούς τους μήνες, είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς συντάξεις και να μην απορροφηθούν οι νομοθετικά προβλεπόμενοι πόροι για την καταβολή τους. Η ''κόκκινη γραμμή'' που είχε δεσμευτεί και είχε θέσει ως όριο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, για την εξόφληση των συντάξεων μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2017 χάθηκε, καθώς μετατέθηκε για το μέλλον.

»Επιπλέον, η αδράνεια αυτή επιφύλασσε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως καταγράφεται, για πρώτη φορά, στο Technical Memorandum of Understanding, τα ταμεία έχουν πλέον την υποχρέωση να συμβάλουν με ίδιους πόρους στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (κύριων συντάξεων και εφάπαξ) και μάλιστα με την υψηλή αναλογία 50%Και αυτό, ως ποινή για τη μη εξόφληση των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ στο χρόνο που δεσμεύτηκε, δηλαδή μέχρι 31.10.2017, με απόφασή της η ίδια η Κυβέρνηση. 

»Εάν η αξιολόγηση είχε κλείσει νωρίτερα και ταυτόχρονα η Κυβέρνηση είχε οργανωθεί και δουλέψει με περισσότερο ζήλο, σήμερα οι νομοθετημένοι πόροι θα είχαν απορροφηθεί στο ακέραιο και θα είχαν αποδοθεί ήδη οι κύριες συντάξεις στους 139.000 δικαιούχους».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ