ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ
Στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», επιμένει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του συνεχίζει να θεωρεί ότι πρόταση που κατέθεσε είναι η πιο κατάλληλη για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ζάεφ, απέρριψε την άποψη πως το όνομα αυτό εκπέμπει αλυτρωτισμό, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για μία σύνθετη ονομασία με χρονικό προσδιορισμό.
Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε πως με το «Μακεδονία του Ίλιντεν», η πΓΔΜ αποδέχεται το erga omnes και ενισχύει την εθνική της ταυτότητα και διαφυλάττει την αξιοπρέπεια της.
«Πρόκειται για μία λύση που συνιστά κέρδος και για τις δύο πλευρές και που οδηγεί στην επίλυση της 25ετούς διαφοράς για το θέμα του ονόματος», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκε το σχέδιο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν της ολοκλήρωσης των διήμερων εργασιών. Η συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, διεξήχθη μέσα σε ήρεμο κλίμα. Επί τάπητος τέθηκαν οι διεθνείς συγκυρίες, η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και οι άξονες του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδική μνεία έγινε στις προοπτικές της οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά και στα επόμενα βήματα για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε θετική είδηση, ενώ έστειλε μήνυμα για την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα και τα μνημόνια.
«Περάσαμε έναν δύσκολο κάβο και κερδίσαμε μία απόφαση για το χρέος που έφερε ξανά την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε θετική είδηση και ανοίγει ο δρόμος της εξόδου από τα προγράμματα και την περιπέτεια των μνημονίων. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καιρός για χαλάρωση θα σας πω το αντίθετο» τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα κλείσουμε δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όταν ο λαός σε απόλυτη γνώση της συμφωνίας έδωσε σε εμάς εντολή να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Βρισκόμαστε λίγο πριν τα μισά της κυβερνητικής μας θητείας. Ο λαός αναγνώρισε το ήθος και την εντιμότητα που δείξαμε στη δύσκολη μάχη του 1ου εξαμήνου να διεκδικήσουμε μία καλύτερη συμφωνία από τους δανειστές» έσπευσε να προσθέσει. Κάνοντας έναν απολογισμό της διετούς διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε τονίζοντας: «Θέσαμε προτεραιότητες να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα, να επαναφέρουμε συνθήκες σταθερότητας, να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος και να διευρύνουμε το δίχτυ προστασίας προς τους πιο αδύναμους, να κάνουμε κάνουμε τομές στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση, να συγκρουστούμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή». 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υποστήριξε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης «ανοίγει» ένα παράθυρο ευκαιρίας, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο και προσοχή. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η έξοδος στις αγορές ήταν προϋπόθεση για να «αρχίσουμε να κερδίζουμε βαθμούς ελευθερίας» και για να «μπορέσουμε οριστικά το 2018 να απεξαρτηθούμε από τα μνημόνια». Τέλος, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά αντίθετα, θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια αναβάθμισης του κυβερνητικού έργου.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ