Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε θετική είδηση τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και έστειλε το μήνυμα ότι ανοίγει ο δρόμος της εξόδου από τα προγράμματα και την περιπέτεια του μνημονίου, διαμηνύοντας πάντως ότι δεν είναι καιρός για χαλάρωση αλλά το αντίθετο. Αρχίζοντας την ομιλία του είπε αστειευόμενος ότι «είναι η πρώτη φορά που περνάω τα γενέθλιά μου συνεδριάζοντας στην Κ.Ε. Είναι πρώτη φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε τόσες ευθύνες και δεν πρέπει να κάνουμε διακοπές».

Ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση έρχεται σε μία κομβική περίοδο για τη χώρα, για την οικονομία και για την κυβέρνηση και υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιαστεί η επόμενη ημέρα.
«Περάσαμε έναν δύσκολο κάβο και κερδίσαμε μία απόφαση για το χρέος που έφερε ξανά την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε θετική είδηση και ανοίγει ο δρόμος της εξόδου από τα προγράμματα και την περιπέτεια τωνμνημονίων. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καιρός για χαλάρωση θα σας πω το αντίθετο» είπε.

Ζήτησε σοβαρότητα και σκληρή δουλειά για να βγει σε έναν χρόνο η χώρα από τη λάσπη.
«Σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα κλείσουμε δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όταν ο λαός σε απόλυτη γνώση της συμφωνίας έδωσε σε εμάς εντολή να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Βρισκόμαστε λίγο πριν τα μισά της κυβερνητικής μας θητείας. Ο λαός αναγνώρισε το ήθος και την εντιμότητα που δείξαμε στη δύσκολη μάχη του 1ου εξαμήνου να διεκδικήσουμε μία καλύτερη συμφωνία από τους δανειστές» τόνισε. «Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι μας εμπιστεύτηκε για να υπάρξει μία κυβέρνηση θεμελιωμένη στην κοινωνική ευαισθησία» πρόσθεσε.

Κάνοντας έναν απολογισμό της διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Θέσαμε προτεραιότητες να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα, να επαναφέρουμε συνθήκες σταθερότητας, να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος και να διευρύνουμε το δίχτυ προστασίας προς τους πιο αδύναμους, να κάνουμε κάνουμε τομές στο κράτος και τη δημοσια διοικηση ,να συγκρουστούμε με το τη διαφθορά και τη διαπλοκή». «Δύο χρόνια μετά, ο απολογισμός δείχνει ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε έχουμε καταφέρει να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων και της εμπιστοσύνης του λαού» σημείωσε.

Ειδικότερα, για την οικονομία, είπε ότι «ανακτήσαμε το κύρος της χώρας», σημειώνοντας πως αυτό δεν αποκαταστάθηκε μόνο γιατί έγιναν μεταρρυθμίσεις. «Το κύρος το ανακτήσαμε κυρίως μέσα από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη θετεία της» ανέφερε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε πως «η κυβέρνησή μας διεκδίκησε, πάλεψε, απαίτησε, συγκρούστηκε, αλλα είχε -παρά την απειρία της- τη σοφία να γνωρίζει μέχρι πού να τεντώσει το σκοινί ώστε αυτό να μη σπάσει». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η οικονομία να αρχίζει ξανά να πατά σε στέρεο έδαφος, τονίζοντας πως «διαμορφώνουμε συνθήκες ασφαλούς και οριστικής εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018».

Περιγράφοντας το όραμα για την επόμενη ημέρα ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα έχει αριστερό πρόσημο «και αυτό το όραμα έχει απέναντί του το σχέδιο της ολιγαρχίας του πλούτου που εκφράζει η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη». Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι το σχέδιό του είναι να βαθύνει τον ταξικό διχασμό και να υπηρετήσει τις επιταγές των επιχειρηματικών ελιτ, να κάνει τους νέους και τις νέες αναλώσιμο υλικό σε μία αγορά εργασίας όπου θα κυριαρχεί η υποαμοιβόμενη και επισφαλής εργασία. «Το σχέδιο της Ν.Δ. είναι απολύσεις γιατρών νοσηλευτών να κλείσουννοσοκομεία να ενισχυθούν τα ιδιωτικά κέντρα. Να απαξιώσει πλήρως τη δημόσια εκπαίδευση» τόνισε. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι στο σχέδιό της «ακρογωνιαίο λίθο την εξάρτηση της πολιτικής από τα συμφέροντα». «Το σχέδιο της Ν.Δ. δεν είναι τίποτα άλλο από την επιστροφή στο παρελθόν» είπε. «Η αντιπολίτευση βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση αμόκ, δεν μας έχει συνηθίσει έτσι αυτή η παράταξη. Μας λένε γιατί ενοχλείστε που σας επιτίθεται χωρίς μέτρο ακόμα και στα θετικά βήματα. Κι εσείς δεν κάνατε σκληρή αντιπολίτευση; Έχει διαφορά, εμείς προτρέπαμε την τότε κυβέρνηση να αντισταθεί σθεναρά στους εταίρους και δανειστές αυτοί ζητούν να αντισταθούν οι δανειστές στην κυβέρνηση» σημείωσε.

Προανήγγειλε ότι «η σύγκρουση θα είναι διαρκής και ανειρήνευτη γιατί είναι δύο αντίθετα σχέδια. Είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε πολιτικά. Δεν θα δεχθούμε να μετατρέπεται η κόντρα σε χυδαίο λαικισμό, γιατί τι άλλο είναι ότι δώσαμε 50 ευρώ επίδομα σφραγίδας στο δημόσιο». «Δεν θα προτρέπαμε ποτέ τους αυτοδιοικητικούς μας να μην συμμετάσχουν σε συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη επειδή θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στο όραμα για μια Ελλάδα με μια πραγματικά ανεξάρτητη και λειτουργική Δικαιοσύνη. «Χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς απαράδεκτες διακρίσεις υπέρ εργοδοτών και σε βάρος εργαζομένων. Σε βάρος των εργατών γης στη Μανωλάδα. Σε βάρος νέων ανθρώπων που στερούνται την ελευθερία τους, χωρίς αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, ενώ βλέπουμε έξω να κυκλοφορούν ελεύθεροι έμποροι ναρκωτικών ή όλοι εκείνοι που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα στη περίοδο της μεγάλης ρεμούλας» είπε χαρακτηριστικά.

''The New Daily Mail''
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ