ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους
Έντονη συζήτηση είχαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου-Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Κατά 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες στα τέλη Ιουνίου, διαμορφώνοντας το ύψος των καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά στα 120,4 δισ. ευρώ από 119,4 δισ. ευρώ τον Μάιο και 118,9 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των καταθέσεων τον Ιούνιο διατηρήθηκε στο 3,4% και η αύξηση είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης της ρευστότητας από την πλευρά των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, λόγω και της αύξησης των εσόδων από τον τουρισμό. Συγκεκριμένα οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 320 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 771 εκατ. ευρώ.

Τον ίδιο μήνα ο δανεισμός των ιδιωτών υποχώρησε στα 190,8 δισ. ευρώ, από 192,3 δισ. ευρώ τον Μάιο και 193,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Ο ρυθμός χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών υποχώρησε κατά -1,3% από -1% το Μάιο, διευρύνοντας το έλλειμμα ρευστότητας του ιδιωτικού τομέα, που κατέγραψε αρνητική ροή χρηματοδότησης 206 εκατ. ευρώ. Η αρνητική ροή χρηματοδότησης σημαίνει ότι τον Ιούνιο αποπληρώθηκαν περισσότερα δάνεια από τα νέα δάνεια που χορηγήθηκαν, ενώ η σημαντική μείωση του υπολοίπου του χρέους των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που καταγράφεται, αποδίδεται και στις αυξημένες διαγραφές δανείων στις οποίες προχωρούν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούνιο του 2017, ήταν αρνητική κατά 98 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 295 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,3% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,2% από 0,4% τον Μάιο, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 151 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 168 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αρνητική κατά 132 εκατ. ευρώ ήταν τον Ιούνιο η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τα νοικοκυριά, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 173 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διατηρήθηκε αμετάβλητος στο -2,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ