ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ: «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».
«Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».
«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης», επισημαίνει η ελληνική διπλωματία.
Τέλος, το ΥΠΕΞ τονίζει πως «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Κατά 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες στα τέλη Ιουνίου, διαμορφώνοντας το ύψος των καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά στα 120,4 δισ. ευρώ από 119,4 δισ. ευρώ τον Μάιο και 118,9 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των καταθέσεων τον Ιούνιο διατηρήθηκε στο 3,4% και η αύξηση είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης της ρευστότητας από την πλευρά των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, λόγω και της αύξησης των εσόδων από τον τουρισμό. Συγκεκριμένα οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 320 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 771 εκατ. ευρώ.

Τον ίδιο μήνα ο δανεισμός των ιδιωτών υποχώρησε στα 190,8 δισ. ευρώ, από 192,3 δισ. ευρώ τον Μάιο και 193,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Ο ρυθμός χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών υποχώρησε κατά -1,3% από -1% το Μάιο, διευρύνοντας το έλλειμμα ρευστότητας του ιδιωτικού τομέα, που κατέγραψε αρνητική ροή χρηματοδότησης 206 εκατ. ευρώ. Η αρνητική ροή χρηματοδότησης σημαίνει ότι τον Ιούνιο αποπληρώθηκαν περισσότερα δάνεια από τα νέα δάνεια που χορηγήθηκαν, ενώ η σημαντική μείωση του υπολοίπου του χρέους των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που καταγράφεται, αποδίδεται και στις αυξημένες διαγραφές δανείων στις οποίες προχωρούν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούνιο του 2017, ήταν αρνητική κατά 98 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 295 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,3% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,2% από 0,4% τον Μάιο, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 151 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 168 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αρνητική κατά 132 εκατ. ευρώ ήταν τον Ιούνιο η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τα νοικοκυριά, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 173 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διατηρήθηκε αμετάβλητος στο -2,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ