ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΠΡΕΣΠΕΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

Σ υναντόμαστε στο τριεθνές στις Πρέσπες στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία , δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελετή υπογραφής της συμφω...

Ολόκληρη η συμφωνία ΕΛΛΑΔΑΣ - πΓΔΜ ΕΔΩ!

Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να θεωρηθεί σήμερα λαϊκίστικο κόμμα, διότι έχει κάνει σκληρές επιλογές και έχει εφαρμόσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσε στις Βρυξέλλες το Ίδρυμα Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Σπουδών. 
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Euractiv, ερωτηθείς από την πρώην επίτροπο και πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου «κατά πόσο ο αριστερός λαϊκισμός μπορεί να γίνει δεκτός στον προοδευτικό κόσμο», ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η Αριστερά έχει την ικανότητα να κυβερνήσει, ενώ δεν μπορώ να θεωρήσω σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίστικο κόμμα». Σημείωσε ότι συνεργαζόμενος ως επίτροπος με την ελληνική κυβέρνηση, είδε να εφαρμόζονται δύσκολες μεταρρυθμίσεις «που απέχουν πολύ από τη δική τους ιδεολογία και την εκλογική τους βάση».
Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι υπάρχει πρόβλημα ορισμού του λαϊκισμού. Τα λαϊκιστικά κινήματα στην Ευρώπη, σημείωσε, έχουν δύο κοινά σημεία. Πρώτον ότι βρίσκονται πολύ μακριά από την οικονομική πραγματικότητα και δεύτερον ότι είναι ενάντια στην Ευρώπη. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του όταν γίνεται αναφορά στον λαϊκισμό είναι η Ακροδεξιά, είπε ο κ. Μοσκοβισί, παραδέχτηκε ωστόσο ότι ο πειρασμός του λαϊκισμού υπήρξε και στην Αριστερά.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail''
 Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ