ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

ΝΟΒΟΤΝΙ: ΑΣΤΑΘΕΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟ ΣΤΟ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΙΣΜΑ ΤΟ BITCOIN

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Εβαλντ Νοβότνι προειδοποίησε να μη γίνεται αποδεκτό το Bitcoin ως επίσημο μέσο πληρωμών, λέγοντας πως το ψηφιακό νόμισμα δεν έχει σταθερότητα και είναι υπερβολικά ευάλωτο στο σπεκουλάρισμα. Πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο εξετάζουν το πώς να ρυθμίσουν και να ταξινομήσουν το Bitcoin, η αξία του οποίου εκτινάχθηκε τον Ιούνιο στο ρεκόρ των σχεδόν 3.000 δολαρίων.


Τον Απρίλιο, η ιαπωνική κυβέρνηση αναγνώρισε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να χρησιμοποιήσει τη χρηματοοικονομική τεχνολογία για να τονώσει την οικονομία. «Το Bitcoin δεν έχει ένα στοιχείο που καθιστά ένα νόμισμα καλό, και αυτό είναι η σταθερότητα», δήλωσε ο κ. Νοβότνι στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung, όπως μεταδίδει το Reuters. «Το Bitcoin είναι αντικείμενο σπεκουλαρίσματος». Όπως και άλλα εικονικά νομίσματα, το Bitcoin δεν υπόκειται σε μια ενιαία αρχή, όπως μια κεντρική τράπεζα. Αντιθέτως, οι συναλλαγές Bitcoin καταγράφονται σε χιλιάδες υπολογιστές ανά τον κόσμο που καταχωρούν και επικυρώνουν τις συναλλαγές, μια τεχνολογία που είναι γνωστή ως blockchain.

Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να βλέπουν θετικά την τεχνολογία αυτή, λόγω των εκρηκτικών επιδόσεών της και της προοπτικής να ανταγωνιστεί τον χρυσό και το εκδιδόμενο από το κράτος συνάλλαγμα ως μέσω αποθήκευσης αξίας. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 20% από το ρεκόρ του Ιουνίου, ωστόσο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται 245% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αν και η κεντρική τράπεζα δεν θα απαγορεύσει τα Bitcoins, ωστόσο ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει τα ρίσκα, σημείωσε ο κ. Νοβότνι.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ