ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Λε Μερ: Ο εμπορικος πολεμος ειναι πραγματικοτητα

Λε Μερ: Ο εμπορικος πολεμος ειναι πραγματικοτητα
Ο εμπορικός πόλεμος είναι πραγματικότητα διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ τονίζοντας πως η νυν πολιτική επιβολής επιμέρους δασμών από την πλευρά των ΗΠΑ βασίζεται στον «νόμο της ζούγκλας».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να εξετάσει τη διαπραγμάτευση μίας εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν η Ουάσινγκτον δεν αποσύρει πρώτα τους δασμούς που επέβαλε στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό, δήλωσε ο Λεμέρ στη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της G20 και Διοικητών κεντρικών τραπεζών στο Μπουένος Άιρες.
Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το πώς και πότε να ξεκινήσουν οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ. Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Ουάσινγκτον χρειάζεται να κάνει το πρώτο βήμα αποσύροντας τους δασμούς, σημείωσε.
«Αυτός ο εμπορικός πόλεμος θα έχει μόνο χαμένους, θα καταστρέψει θέσεις εργασίας και θα επιβαρύνει την παγκόσμια ανάπτυξη. Καλούμε τις ΗΠΑ να αναλογιστούν, να σεβαστούν τους πολυμερείς κανόνες και να σεβαστούν τους συμμάχους τους», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας καλώντας την Ουάσινγκτον να επανεξετάσει τη στάση της.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Εντουάρντο Γκουάρντια επεσήμανε ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) συμφώνησαν ότι οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις και η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής σε μείζονες οικονομίες συνιστούν αυξανόμενους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία.
Μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης, η οποία διεξάγεται στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ο Γκουάρντια τόνισε ότι οι Υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητές κεντρικών τραπεζών συζήτησαν για την ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων για να προστατεύσουν τις οικονομίες τους, ιδιαίτερα σε αναδυόμενες οικονομίες που έχουν δει τα συναλλάγματά τους να αποδυναμώνονται σημαντικά τους τελευταίους μήνες.
ΑΜΠΕ/Reuters/AFP

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

ΝΟΒΟΤΝΙ: ΑΣΤΑΘΕΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟ ΣΤΟ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΙΣΜΑ ΤΟ BITCOIN

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Εβαλντ Νοβότνι προειδοποίησε να μη γίνεται αποδεκτό το Bitcoin ως επίσημο μέσο πληρωμών, λέγοντας πως το ψηφιακό νόμισμα δεν έχει σταθερότητα και είναι υπερβολικά ευάλωτο στο σπεκουλάρισμα. Πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο εξετάζουν το πώς να ρυθμίσουν και να ταξινομήσουν το Bitcoin, η αξία του οποίου εκτινάχθηκε τον Ιούνιο στο ρεκόρ των σχεδόν 3.000 δολαρίων.


Τον Απρίλιο, η ιαπωνική κυβέρνηση αναγνώρισε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να χρησιμοποιήσει τη χρηματοοικονομική τεχνολογία για να τονώσει την οικονομία. «Το Bitcoin δεν έχει ένα στοιχείο που καθιστά ένα νόμισμα καλό, και αυτό είναι η σταθερότητα», δήλωσε ο κ. Νοβότνι στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung, όπως μεταδίδει το Reuters. «Το Bitcoin είναι αντικείμενο σπεκουλαρίσματος». Όπως και άλλα εικονικά νομίσματα, το Bitcoin δεν υπόκειται σε μια ενιαία αρχή, όπως μια κεντρική τράπεζα. Αντιθέτως, οι συναλλαγές Bitcoin καταγράφονται σε χιλιάδες υπολογιστές ανά τον κόσμο που καταχωρούν και επικυρώνουν τις συναλλαγές, μια τεχνολογία που είναι γνωστή ως blockchain.

Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να βλέπουν θετικά την τεχνολογία αυτή, λόγω των εκρηκτικών επιδόσεών της και της προοπτικής να ανταγωνιστεί τον χρυσό και το εκδιδόμενο από το κράτος συνάλλαγμα ως μέσω αποθήκευσης αξίας. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 20% από το ρεκόρ του Ιουνίου, ωστόσο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται 245% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αν και η κεντρική τράπεζα δεν θα απαγορεύσει τα Bitcoins, ωστόσο ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει τα ρίσκα, σημείωσε ο κ. Νοβότνι.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ