ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΣΤΟ 4,875% ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ 5ΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ

Στο 4,875% αναμένεται να διαμορφωθεί το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανάδοχων τραπεζών. Η τιμολόγηση του ομολόγου, λήξεως το 2022, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη. Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι, όταν ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Σημειώνεται ότι στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση ενός επιτοκίου κάτω του 4,95%Πηγές από την Αθήνα, παράλληλα, προσδοκούν την άντληση περίπου 4 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την έξοδο στις αγορές εξαπολύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή τη φορά μέσω του blog του.  Ο κ. Βαρουφάκης μιλάει για ένα «νέο πυροτέχνημα», υποστηρίζοντας ότι σήμερα η χώρα είναι ακόμη πιο χρεοκοπημένη σε σχέση με το 2014, όταν είχε γίνει η προηγούμενη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι σε πρόσφατο άρθρο του στην ''Εφημερίδα των Συντακτών'' εξηγούσε γιατί το ομόλογο που εξέδωσε τότε ο κ. Στουρνάρας ήταν «ένα πυροτέχνημα που στόχο είχε να πείσει του ''ιθαγενείς'' ότι βγαίνουν από την κρίση, την ώρα που το νέο ομόλογο, το νέο εκείνο δάνειο, τους βούλιαζε βαθύτερα στην πτώχευση». «Εκείνη την εποχή, τον Απρίλιο του 2014, εξηγούσα κατ’ ιδίαν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αυτά, με αναλύσεις και επιχειρήματα τα οποία κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν στον δημόσιο διάλογο, και στην Βουλή, για να κατατροπώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά για το ομόλογο που εξέδιδε το Υπουργείο Οικονομικών του κ. Στουρνάρα», συμπληρώνει. 

«Οποία ειρωνεία!», συνεχίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τονίζει: «Σήμερα, το νέο πυροτέχνημα, η νέα έξοδος στις αγορές ενός ακόμα πιο χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους, απ΄ότι ήταν το 2014, λόγω του σωρευτικού αντίκτυπου της κρίσης ύφεσης-χρέους, βασίζεται στην μετακύλιση, στην τριετή επέκταση, για την ακρίβεια, εκείνου του ίδιου ομολόγου του κ. Στουρνάρα!». Κατά τον κ. Βαρουφάκη: «Ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία». «Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε!», καταλήγει.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ