ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Φαραντούρης: Δεν καταλαβαίνω πώς η επενδυτική βαθμίδα επηρεάζει την τσέπη των πολιτών - Νίκος Ρωμανός (Ν.Δ.): Πρώτο βραβείο λαϊκισμού για τον Ν. Φαραντούρη. ***** Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη Ν.Δ., λέει η Θρασκιά - Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος. ***** Αλ. Χαρίτσης: Επιστολή στον Άρειο Πάγο για μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές. ***** Θεσσαλία: Έβρεξε σε λίγες ώρες όσο νερό πέφτει σε 3,5 μήνες - «Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε», λέει ο Κικίλιας. ***** Π. Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. ***** Χρ. Τριαντόπουλος: 260 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους κρατικής αρωγής από φυσικές καταστροφές τα τελευταία 3 χρόνια. ***** Προφυλακιστέος ο εργολάβος για την κατάρρευση του κτιρίου, όπου έχασε τη ζωή του ο 31χρονος Αστυνομικός.

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΕΦΙΚΤΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ QE

Εφικτή ακόμη και χωρίς την είσοδο στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την ανάκτηση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, στο πλαίσιο συνεδρίου του «Economist», το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα. «Η πρόσβαση της χώρας στις αγορές είναι εφικτή, είτε με το QE είτε χωρίς αυτό» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη έχει δεσμευτεί να στηρίξει τη χώρα σ’ αυτή την προσπάθεια, μέσω της δημιουργίας αποθεματικού. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, σημειώνοντας ότι: «Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα έχει ''καλή ανάπτυξη'' τόσο το 2017, όσο και το 2018».

Όσον αφορά την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα προόδου, καθώς παρέχει ένα βαθμό καθαρότητας, τον οποίο δεν είχαμε πριν». «Επικρατεί πλέον θετικό κλίμα ανάμεσα στους επενδυτές, οι οποίοι προφανώς δεν διαβάζουν ελληνικές εφημερίδες» έσπευσε να προσθέσει, επαναλαμβάνοντας ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα».

Στο πλαίσιο αυτό, ειδική μνεία έκανε στις ιδιωτικές επενδύσεις, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μετά την απόφαση του Eurogroup «θα έρθουν και αυτές». Περιγράφοντας, τέλος, τις προκλήσεις της Ευρωζώνης, ιδιαίτερη σημασία προσέδωσε στους πολιτικούς κινδύνους, προειδοποιώντας πως «όσοι νομίζουν ότι η Ευρώπη ξεμπέρδεψε με πολιτικούς, όπως ο Βίλντερς ή η Λεπέν, είναι βαθιά γελασμένοι». «Αν συνεχίσουμε με μείωση του εθνικού εισοδήματος και με ανεργία, η Ευρωζώνη δεν θα είναι βιώσιμη» κατέληξε.

«Έχουμε ακόμη να κάνουμε αρκετά πράγματα μέχρι το τέλος του προγράμματος βοήθειας» τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, από το βήμα συνεδρίου του «Economist». Ο στόχος πλέον, όπως εξήγησε, δεν εστιάζει στη λιτότητα και τον προϋπολογισμό, αλλά στην τόνωση της δυναμικής της ανάπτυξης. «Εάν η κυβέρνηση παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο ''success story'' του ESM» συμπλήρωσε. «Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά στη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην περαιτέρω φιλελευθεροποίηση της αγοράς προϊόντων» έσπευσε να προσθέσει.

«Εάν η δουλειά συνεχιστεί, είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα επιστρέψει στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος, είτε εντός του 2017 είτε εντός του 2018» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο. Όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι η καταβολή μέρους της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Ειδική μνεία έκανε και στην περιπέτεια του 2015, επισημαίνοντας ότι: «Οι τότε εξελίξεις ανέβαλαν την ανάκαμψη της οικονομίας για αρκετά χρόνια και κόστισαν στη χώρα ένα μεγάλο ποσό χρημάτων».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ