ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΙΙ»

Δ εκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι επισκέφθηκαν, από νωρίς το πρωί, την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για επιδότηση από το πρόγραμ...

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΕΦΙΚΤΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ QE

Εφικτή ακόμη και χωρίς την είσοδο στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την ανάκτηση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, στο πλαίσιο συνεδρίου του «Economist», το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα. «Η πρόσβαση της χώρας στις αγορές είναι εφικτή, είτε με το QE είτε χωρίς αυτό» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη έχει δεσμευτεί να στηρίξει τη χώρα σ’ αυτή την προσπάθεια, μέσω της δημιουργίας αποθεματικού. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, σημειώνοντας ότι: «Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα έχει ''καλή ανάπτυξη'' τόσο το 2017, όσο και το 2018».

Όσον αφορά την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα προόδου, καθώς παρέχει ένα βαθμό καθαρότητας, τον οποίο δεν είχαμε πριν». «Επικρατεί πλέον θετικό κλίμα ανάμεσα στους επενδυτές, οι οποίοι προφανώς δεν διαβάζουν ελληνικές εφημερίδες» έσπευσε να προσθέσει, επαναλαμβάνοντας ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα».

Στο πλαίσιο αυτό, ειδική μνεία έκανε στις ιδιωτικές επενδύσεις, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μετά την απόφαση του Eurogroup «θα έρθουν και αυτές». Περιγράφοντας, τέλος, τις προκλήσεις της Ευρωζώνης, ιδιαίτερη σημασία προσέδωσε στους πολιτικούς κινδύνους, προειδοποιώντας πως «όσοι νομίζουν ότι η Ευρώπη ξεμπέρδεψε με πολιτικούς, όπως ο Βίλντερς ή η Λεπέν, είναι βαθιά γελασμένοι». «Αν συνεχίσουμε με μείωση του εθνικού εισοδήματος και με ανεργία, η Ευρωζώνη δεν θα είναι βιώσιμη» κατέληξε.

«Έχουμε ακόμη να κάνουμε αρκετά πράγματα μέχρι το τέλος του προγράμματος βοήθειας» τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, από το βήμα συνεδρίου του «Economist». Ο στόχος πλέον, όπως εξήγησε, δεν εστιάζει στη λιτότητα και τον προϋπολογισμό, αλλά στην τόνωση της δυναμικής της ανάπτυξης. «Εάν η κυβέρνηση παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο ''success story'' του ESM» συμπλήρωσε. «Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά στη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην περαιτέρω φιλελευθεροποίηση της αγοράς προϊόντων» έσπευσε να προσθέσει.

«Εάν η δουλειά συνεχιστεί, είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα επιστρέψει στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος, είτε εντός του 2017 είτε εντός του 2018» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο. Όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι η καταβολή μέρους της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Ειδική μνεία έκανε και στην περιπέτεια του 2015, επισημαίνοντας ότι: «Οι τότε εξελίξεις ανέβαλαν την ανάκαμψη της οικονομίας για αρκετά χρόνια και κόστισαν στη χώρα ένα μεγάλο ποσό χρημάτων».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ