ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα
Πράσινο φως σε μία συμφωνία - πακέτο τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας, όσο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους άναψε το Eurogroup, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, η οποία διήρκησε πάνω από 10 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα λάβει μια τελευταία δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της Δ’ αξιολόγησης.
Πρόσθεσε δε, πως η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας τον προσεχή Αύγουστο, με ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, ύψους 24,1 δισ. ευρώ, για τους επόμενους 22 μήνες.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, συμφωνήθηκε 10ετής επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων του EFSF, όπως επίσης και μία επιπλέον 10ετής περίοδος χάριτος.
Περισσότερα ΕΔΩ!

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

NEA ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

Ακόμη πιο προκλητική εμφανίζεται η Τουρκία για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς μετά την παρέμβαση των ΗΠΑ. Την ώρα που η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστελνε το μήνυμα στην Τουρκία, «Διατηρήστε την Αγιά Σοφιά με τέτοιο τρόπο που θα σέβεται την παράδοσή της και την πολύπλοκη ιστορία της», το τουρκικό ΥΠΕΞ με μια προκλητική ανακοίνωση ζητά από την Αθήνα με αφορμή την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης, με την προσευχή και την ανάγνωση του Κορανίου.

Μεταξύ άλλων, κατηγορεί την Αθήνα ότι δεν σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες και μάλιστα φθάνει στο σημείο να εγκαλέσει την ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν έδωσε συγχαρητήρια στον τουρκικό λαό για το Ραμαζάνι και τη Νύχτα του Καντίρ. Ακόμη, κατηγορεί τη χώρα μας ότι «καταπιέζει την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, ότι υποβάλει μηνύσεις κατά των εκλεγμένων Μουφτήδων και ότι απέρριψε το αίτημα για προσευχή στο ιστορικό τζαμί της Θεσσαλονίκης». Επιπλέον η Άγκυρα εγείρει ακόμα και το θέμα της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα και αμφισβητεί αν η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον όρο διαθρησκειακός διάλογοςΚαι η άκρως προκλητική ανακοίνωση κλείνει με την... παρότρυνση προς την Ελλάδα «να γίνει μια μοντέρνα και δημοκρατική χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες»!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: 

«Καταδικάζουμε τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την ανάγνωση από το Κοράνι και το κάλεσμα για προσευχή στην Αγία Σοφία. Αντί να συγχαρεί τον Τουρκικό λαό για τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου και τη ''Νύχτα του Καντίρ'' το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας προτίμησε να διαστρεβλώσει την ανάγνωση του Κορανίου και το κάλεσμα για προσευχή στην Αγία Σοφία. Είναι γνωστές οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας, που συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

»Για να αναφέρουμε μερικά μόνον παραδείγματα: οι Ελληνικές αρχές ασκούν εντεινόμενη πίεση στην Τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, υποβάλλουν μηνύσεις κατά των εκλεγμένων μουφτήδων για την ενάσκηση των κανονικών καθηκόντων τους και απέρριψαν γι’ άλλη μια φορά φέτος το αίτημα των μουσουλμάνων να προσευχή ενόψει του Ραμαζανίου σ’ ένα απ’ τα ιστορικά τεμένη της Θεσσαλονίκης, όπου δεν υπάρχει ανοικτό τέμενος για λατρεία.

Ως εκ τούτου διερωτάται κανείς τι αντιλαμβάνεται με τον όρο διαθρησκευτικός διάλογος που αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελλάδα, που δεν έχει ακόμη τέμενος ανοικτό για λατρεία στην πρωτεύουσά της. Καλούμε την Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος και να σεβαστεί όλες τις θρησκείες».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ