ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

LARS FELD: ΛΥΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ VD

Σόιμπλε: Η Αθήνα ρίχνει το βάρος στα αδύναμα στρώματα
Την πεποίθηση ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκλείεται να κάνει πίσω στις διαβουλεύσεις με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, τρεις μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές, εξέφρασε κατά τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη ο διευθυντής του Walter Eucken Institute και μέλος του Γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Lars FeldΟ ίδιος, εμμέσως πλην σαφώς, χαρακτήρισε ως πιθανότερο σενάριο να μετατεθεί για πιο μετά η εκταμίευση χρημάτων από το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η καίρια παράμετρος στην ελληνική υπόθεση είναι ο ρυθμός ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Feld, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη αποτελεσματικής εφαρμογής μεταρρυθμίσεωνΜεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το 2012, με το PSI, καταγράφηκε στην Ελλάδα η μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους στην παγκόσμια ιστορία. Εκτίμησε δε πως μια περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα είναι απαραιτήτως αναγκαία.


Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για συμφωνία που θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ

«Περιθώρια ελιγμών» έως το Eurogroup της 15ης Ιουνιύ για μια συμφωνία για στο ελληνικό ζήτημα που θα περιλαμβάνει και το ΔΝΤ «βλέπει» από την πλευρά του υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Γιόχαν Βαν ΌβερβελτΕρωτηθείς για το θέμα της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ με θέμα την οικονομία της Ε.Ε., ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βασίζεται στην περυσινή απόφαση του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία αν είναι αναγκαίο τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοστούν μετά την επιτυχή λήξη του ελληνικού προγράμματος, δηλαδή στα μέσα του 2018.

Ωστόσο, εξήγησε ότι η Ελλάδα και το ΔΝΤ ζητούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους να γίνουν πιο συγκεκριμένα τώρα και ότι στο τελευταίο Eurogroup δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία σε αυτό το ζήτημα. Είπε ότι η κοινή αντίληψη που επικρατεί στο Eurogroup είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και έχει προχωρήσει στην εφαρμογή του μεγαλύτερου όγκου των μεταρρυθμίσεων που συμφώνησε με τους εταίρους της.


Μοσκοβισί: Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε συνεχώς για την τύχη της Ελλάδας πίσω από κλειστές πόρτες

Εν τω μεταξύ, στην ανάγκη λήψης αποφάσεων στην Ευρωζώνη με περισσότερη διαφάνεια και πιο δημοκρατικές διαδικασίες, στάθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι: «Το να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες για την τύχη της Ελλάδας χωρίς καμία δημοκρατική λογοδοσία, είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα». «Δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε, μιλώντας την Πέμπτη στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών. Όπως συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον τρόπο λήψης αποφάσεων: «Βρισκόμαστε σε αυτό το πάνελ τρεις υπουργοί -ο Γιόχαν (Βαν Όβερτβελντ, Βέλγος ΥΠΟΙΚ), ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν, (Ιταλός ΥΠΟΙΚ) και εγώ, πρώην υπουργός και τώρα επίτροπος, οι οποίοι συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του Eurogroup και, δεν πρέπει να είμαστε και τόσοι περήφανοι για αυτό.

Νωρίτερα, μιλώντας στη βελγική εφημεριδα L' Echo, ο κ. Μοσκοβισί προειδοποίησε ότι «θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση αν η Ευρωζώνη δεν μειώσει τις αποκλίσεις της». Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, αν διατηρηθεί το status quo, η Ευρωζώνη απειλείται άμεσα. Όπως σημείωσε, στην ουσία δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την εξέλιξη της Ευρωζώνης, μιας και ο λαϊκισμός, όπως ανέφερε, καραδοκεί. «Μπορεί να έχασε κάποιες μάχες, αλλά όχι τον πόλεμο».


Σόιμπλε: Η Αθήνα ρίχνει το βάρος στα αδύναμα στρώματα

Για ελλειμματική λειτουργία των κρατικών δομών στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας πως, αν και έχουν γίνει βήματα προόδου, η ελληνική πολιτική ηγεσία ρίχνει το βάρος στα αδύναμα στρώματα. Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο την Πέμπτη και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σόιμπλε τον κατηγόρησε ότι «εξελέγη με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές αλλά τίποτα δεν έγινε».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους Έλληνες πολίτες, ενώ επέρριψε ευθύνες στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο, όπως είπε, με ή χωρίς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του. Όπως τόνισε, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να διασφαλίζει αυτήν την παραμονή μακροχρόνια. Επεσήμανε εξάλλου ότι έχουν γίνει πολλά αλλά όχι αρκετά, ενώ επανέλαβε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όροΣε ό,τι αφορά το χρέος, επέμεινε ότι «πρέπει να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο της συνθήκης της Λισαβόνας», υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη συνθήκη απαγορεύει την ανάληψη χρέους μιας χώρας από μία άλλη χώρα.



Μαξίμου: Οι ευθύνες Σόιμπλε έχουν καταγραφεί ιστορικά

«Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Όπως σημείωσαν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου: «Δεν έχει κανένα νόημα ο κ. Σόιμπλε να προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες του σε άλλους».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ