Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

FAZ: Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

«Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα κούρεμα χρέους για την πολιτική του σωτηρία», είναι ο τίτλος άρθρου στις οικονομικές σελίδες της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ενώ στον υπότιτλο σημειώνεται: «Η διένεξη για το ελληνικό χρέος ενορχηστρώνεται για την επίτευξη πολιτικών στόχων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει από τους δανειστές μια παραδοχή για το χρέος και το ΔΝΤ εκβιάζει τον Β. Σόιμπλε».

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Στο Eurogroup της Πέμπτης ξεκινά νέος γύρος για μια διαγραφή χρέους. Το ζήτημα της εκταμίευσης των περίπου 7 δισ. έχει περάσει ωστόσο σε δεύτερη μοίρα, ενώ προσκήνιο βρίσκεται η συζήτηση για το χρέος. Κι ας έχει η Ελλάδα δυσκολία να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της τον Ιούλιο. Όμως για την κυβέρνηση Τσίπρα οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη δόση είναι απλά δυσάρεστη ρουτίνα. Μια μείωση του χρέους ωστόσο θα ήταν ένα πολιτικό τρόπαιο με διπλή σημασία: Στους ψηφοφόρους τους ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί υπόσχονται ότι τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν εν τέλει σε ένα κούρεμα του χρέους. Χωρίς αυτό δεν δικαιολογείται ότι επί δύο χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα, υπό την πίεση των δανειστών, έκανε πάντα το αντίθετο από ό,τι υπόσχονταν σε δύο προεκλογικούς αγώνες. Εκτός αυτού ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του μπορούν να "πουλήσουν" το κούρεμα χρέους ως παραδοχή των δανειστών και κυρίως τη Γερμανίας, ότι έχουν ευθύνη στην ελληνική κρίση χρέους και την απώλεια του 25% του ελληνικού ΑΕΠ».

Θα αναγκαστούν οι Ευρωπαίοι να αποτρέψουν ξανά ένα Grexit»;

Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η FAZ σημειώνει εν όψει του Eurogroup: «Σχεδόν όλα τα κύρια ζητήματα παραμένουν αναπάντητα. Λύσεις δεν υπάρχουν, παρά μόνο αναβολές. Στους δανειστές δεν υπάρχει ομοφωνία για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ούτε είναι σίγουρο αν θα ολοκληρωθεί με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής ή αν οι Ευρωπαίοι αναγκαστούν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να βοηθήσουν την Ελλάδα για τέταρτη φορά με σκοπό να αποτρέψουν ξανά ένα Grexit».

Σε άλλο σημείο της ανταπόκρισης ο αρθρογράφος διερωτάται αν η Ελλάδα θα είναι του χρόνου καλύτερα θωρακισμένη από ότι στο παρελθόν για να βγει στις αγορές. Τι θα γίνει για παράδειγμα αν λόγω των επικείμενων εκλογών του 2019 οι αγορές αντιδράσουν νευρικά και αποδέχονται ελληνικά ομόλογα μόνο με επιτόκιο 7%; Η προειδοποίηση για την απουσία ενός σχεδίου Β΄, αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονεί το 2019 είναι σημαντικές, διότι ενδέχεται ακόμα και μια πετυχημένη έξοδος του χρόνου να εξελιχθεί την μεθεπόμενη χρονιά σε πραγματική δοκιμασία για την Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι το 2019 η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει δάνεια ύψους περίπου 12 δισ. ευρώ. (…) Θα καταφέρει η Ελλάδα να μαζέψει τόσα χρήματα; (…) Είναι πάντως παράδοξο: Ο αριστερός Τσίπρα που μιλούσε για "βάρβαρες" αγορές το 2014 επιδιώκει τώρα την όσο ταχύτερη επιστροφή της χώρας σε αυτές για να ξεφύγει από την εποπτεία του ενδεχομένως επίσης "βάρβαρου" ΔΝΤ.


Βαρουφάκης: «Τα χρήματα πηγαίνουν από τη μια τσέπη των δανειστών στην άλλη»

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit φιλοξενεί εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη του πρώην υπ. Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στην οποία μιλά, μεταξύ άλλων για την σχεδιαζόμενη επιστροφή του στην πολιτική σκηνή στις ευρωεκλογές του 2019 με το κίνημα DiEM25. Αναφερόμενος στη νέα δανειακή δόση, στην οποία ευελπιστεί η Ελλάδα, ο Γ. Βαρουφάκης τονίζει: «Αυτό το καλοκαίρι θα πάρουμε 7,5 δισ. ευρώ για να τα επιστρέψουμε σε ΕΚΤ και ΕΜΣ. Τα χρήματα πηγαίνουν από τη μια τσέπη των δανειστών στην άλλη».

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός σχολιάζει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα: «Οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων δεν συνιστούν μεταρρύθμιση. Περισσότερα σπίτια θα πεινάσουν και θα δαπανούν λιγότερα. Καταστήματα θα βάλουν λουκέτο, θα χαθούν θέσεις εργασίες και θα μειωθούν οι εισφορές στα συνταξιοδοτικά ταμεία. Πρόκειται για μια καταστροφή που ενισχύεται από μόνη της. Θα μπορούσατε εξίσου να ρίξετε μια βόμβα για να μειωθεί το συνταξιοδοτικό κόστος».

Τέλος ο Γ. Βαρουφάκης διαψεύδει όσους μιλούν για επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ελλάδας: «Η οικονομία συρρικνώνεται εδώ και χρόνια. Οι επενδύσεις σταθερά αρνητικές. Οι πιστώσεις σε επιχειρήσεις σε μηδενικά επίπεδα. Αν με αυτά τα δεδομένα πετυχαίνεις πλεόνασμα τότε αυτό σημαίνει ότι αντλείς χρήμα από μια εξαντλημένη οικονομία. (..) Όποιος πανηγυρίζει αυτή την κατάσταση είναι είτε αναλφάβητος, είτε ψεύτης, είτε εργάζεται για την Κομισιόν».
D.Welle

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ