LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

EUROSTAT: KATΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Μ.Ο. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και συγκεκριμένα στο 77%, κυμάνθηκε η κατά κεφαλήν Πραγματική Ατομική Κατανάλωση (Actual Individual Consumption per capita) στην Ελλάδα το 2016. Ο δείκτης αποτυπώνει το πραγματικό επίπεδο διαβίωσης των νοικοκυριών, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat καταγράφονται μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε..
Δέκα κράτη-μέλη κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΠΑΚ άνω του μέσου όρου της Ε.Ε. το 2016. Το υψηλότερο επίπεδο στην Ε.Ε. καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο, ήτοι 32% πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Η Γερμανία και η Αυστρία ήταν περίπου στο 20% πάνω από τον μέσο όρο, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία, οι οποίες κατέγραψαν επίπεδα μεταξύ 10% και 15% υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ε.Ε.
Η κατά κεφαλήν ΠΑΚ για δώδεκα κράτη-μέλη κυμάνθηκε μεταξύ του μέσου όρου της Ε.Ε. και 25% χαμηλότερα. Στην Ιρλανδία, την Ιταλία και την Κύπρο τα επίπεδα ήταν μέχρι 10% κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε., ενώ στην Ισπανία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και τη Μάλτα ήταν μεταξύ 10% και 20% χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Η Τσεχική Δημοκρατία, η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Πολωνία και η Σλοβενία κατέγραψαν ποσοστά μεταξύ 20% και 25% κάτω από τον μέσο όρο. Η Κροατία είχε κατά κεφαλήν ΠΑΚ λίγο περισσότερο από 40% κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε, ενώ η Βουλγαρία βρέθηκε στο 53% κάτω από τον μέσο όρο. Ακόμα μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις μεταξύ των κρατών-μελών καταγράφηκαν σε ό,τι αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, έναν δείκτη οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Για το 2016, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, εκφρασμένο σε µονάδες αγοραστικής δύναµης (ΜΑ∆), κυμαινόταν μεταξύ 48% του μέσου όρου της Ε.Ε. στη Βουλγαρία και 267% στο Λουξεμβούργο.
Μόλις 11 από τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. κατέγραψαν επίπεδα κατά κεφαλήν ΑΕΠ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η Ελλάδα βρέθηκε στο 67% του ευρωπαϊκού μέσου όρου μαζί με την Ουγγαρία, ενώ ακολουθούν η Λετονία (65%) η Κροατία και η Ρουμανία (59%) και τέλος η Βουλγαρία (48%).
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ