Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP

Κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε μετά την απόφαση του Eurogroup για το ''κλείσιμο'' της δεύτερης αξιολόγησης και εκταμίευση συνολικά 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τη χώρα μας. Σε σχόλιο του το Μαξίμου τόνιζε πως «η ελληνική πλευρά πήρε αυτά που ήθελε», επισημαίνοντας πως υπήρξαν ριζικές αλλαγές σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 22ας Μαΐου, ενώ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter διεμήνυσε: «Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχουμε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Ν.Δ.: άλμα κάτω από τον πήχη

«Η Κυβέρνηση πήρε ό,τι της έδωσαν. Και οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα αποδείχτηκαν μια χιλιοπαιγμένη επικοινωνιακή μεθόδευση η οποία δεν πείθει πλέον κανέναν», αναφέρει ανακοίνωση της Ν.Δ. για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει πως δυστυχώς για τη χώρα, η Κυβέρνηση πέρασε, για μία ακόμα φορά, κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει και πως σήμερα ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση με τεράστια καθυστέρηση και βαρύ κόστος για τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας παίρνει μια δόση ύψους 8,5 δισ. ευρώ, πολύ χαμηλότερη από τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά και από την πρόβλεψη της συμφωνίας.

«Παρά το ότι ψήφισε ένα σκληρότατο τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα μέχρι το 2022 και πολύ ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, δεν πήρε καμία ουσιαστική, θετική απόφαση για το χρέος, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του για να το ψηφίσουν. Η ουσιαστική συζήτηση για το χρέος μετατίθεται για το τέλος του προγράμματος μετά τα μέσα του 2018», υπογραμμίζει.

«Δεν φαίνεται να πετυχαίνει την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. στους επόμενους μήνες. Δεν πήρε καμία ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με τη συμφωνία που πριν τρεις εβδομάδες απέρριψε», συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας πως αυτά που, τελικώς, μένουν από όλη αυτή τη διαδικασία είναι τα βαριά μέτρα για τους πολίτες και η πολυετής λιτότητα. «Μια καθηλωμένη οικονομία, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αφήνει να αναπνεύσει. Και ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας, που είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για την ανάπτυξή της», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΝΔ.


Τζανακόπουλος: Αμήχανη η Ν.Δ.

Στην αντεπίθεση πέρασε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγορώντας την Ν.Δ. για αμηχανία. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε γραπτή του ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα σήμερα πέτυχε να ισχύσει ρήτρα ανάπτυξης για τη ρύθμιση του χρέους, την επέκταση ωριμάνσεων και πάγωμα των επιτοκίων για 15 χρόνια, εξασφάλισε τη δέσμευση του Eurogroup ότι θα στηρίξει τη χώρα μας για την έξοδο στις αγορές αλλά πέτυχε και συγκεκριμένες δράσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και την ίδρυση Αναπτυξιακής τράπεζας.

Στην ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει πως με τη χθεσινή απόφαση αίρεται η αβεβαιότητα και εξασφαλίζεται αφενός ο καθαρός διάδρομος για την ελληνική οικονομία αφετέρου η ολοκλήρωση του προγράμματος. Τονίζει πως δικαιώθηκε η ελληνική πλευρά που δεν πήρε ότι της έδωσαν στις 22 Μαΐου και διεκδίκησε μια συνολική συμφωνία.
Καταλήγοντας ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει: «Αυτό που απομένει στη ΝΔ είναι η ντροπιαστική της στάση καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Τα παθήματα δεν της έγιναν μαθήματα».


Γεννηματά: Με τον Αλ. Τσίπρα δεν κερδίζουν οι καλοί, χάνει η Ελλάδα

«Πολύ κακό για το τίποτα. Μετά τους ψευτοπαλληκαρισμούς, η συνήθης άνευ όρων παράδοση καθώς τρεις εβδομάδες μετά το Eurogroup στις 22/5, η κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτά που για επικοινωνιακούς λόγους απέρριπτε», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για την απόφαση του Eurogroup. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τόνισε ότι: «Με τον κ. Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ/Ανελ δεν νικούν στο τέλος οι καλοί, όπως μας είπαν. Δυστυχώς χάνει πάντα η Ελλάδα», ενώ επεσήμανε ότι «χρειάστηκε ένας χρόνος διαπραγματεύσεων και 4,5 δισ. νέα δυσβάσταχτα μέτρα, για να επαναληφθούν οι εξαγγελίες του Μαΐου του 2016 ότι ρυθμίσεις για το χρέος θα γίνουν στο μέλλον, μετά την λήξη του προγράμματος. Αν και εφόσον…». Όπως αναφέρει η κ. Γεννηματά, πρόκειται για άλλη μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση, άλλη μια ευκαιρία χαμένη. «Πέρασαν δυόμιση χρόνια με σκληρή λιτότητα και ύφεση χωρίς προοπτική. Η κυβέρνηση Τσίπρα κοστίζει ακριβά στον τόπο. Ό,τι κι αν λένε, η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη», καταλήγει.


Το Ποτάμι: H δεύτερη αξιολόγηση που θα έπρεπε να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 έκλεισε τώρα

«H δεύτερη αξιολόγηση που θα έπρεπε να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 έκλεισε τώρα» σχολιάζει ''Το Ποτάμι'' για το αποτέλεσμα του Eurogroup. Η κυβερνητική προπαγάνδα βλέπει παντού νίκες ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική, σημειώνει ''Το Ποτάμι''. Τα 8,5 δισ. ευρώ εισπράττονται σήμερα μετά από ενάμιση χρόνο αβεβαιότητας και με «τεράστιο κόστος για την οικονομία που μεταφράστηκε σε επιπλέον μέτρα», ενώ για το χρέος, επί της ουσίας «υιοθετήθηκε το σχέδιο Σόϊμπλε με μικροβελτιώσεις, περισσότερο για να τηρηθούν τα προσχήματα». «Η κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη. Αλλά το στοίχημα αυτό είναι ανίκανη να το κερδίσει. Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η επιχειρηματικότητα, είναι έννοιες ξένες με το πολιτικό DNA των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» καταλήγει ''Το Ποτάμι''. 

''The New Daily 
Mail'' Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ