ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ολα τα βλεμματα στραμμενα στο Eurogroup

ολα τα βλεμματα στραμμενα στο Eurogroup
Μία από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup είναι για την Ελλάδα η σημερινή, αφού όπως φαίνεται πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για τη συνολική έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, καθώς και για τη διευθέτηση του χρέους.
Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, ώρα Ελλάδος, ενώ στις 19:30 θα συνέλθει το Ecofin. Αν και δεν είναι γνωστό το αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ντομπρόβσκις, προμηνύει μακρά συνεδρίαση.
Πριν από το Eurogroup θα συνεδριάσει το Euro Working Group, από το οποίο αναμένεται θετική εισήγηση.
Παράλληλα, χθες δημοσιεύτηκε η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν, βάσει της οποίας, η Ελλάδα υλοποίησε το σύνολο των δράσεων που απαιτούσε, ώστε να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση.
Αν και στην έκθεση συμμόρφωσης δεν συμπεριλαμβάνεται η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους, το πρόγραμμα του ESM είναι σε ισχύ και αναμένεται η εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς την Ελλάδα, ενός ποσού απαιτούμενου για την κάλυψη των αναγκών εξυπηρέτησης, καθώς και ενός ποσού για την οικοδόμηση των ταμειακών διαθέσιμων.
Εν τω μεταξύ, πιο σφιχτή από ό,τι σε άλλες χώρες που έχουν βγει από το πρόγραμμα, αναμένεται να είναι η παρακολούθηση μετά το τέλος του προγράμματος, αφού σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, η Ελλάδα έχει λάβει μεγαλύτερα ποσά από τον ESM, έχει γίνει ελάφρυνση του χρέους και θα γίνει και νέα. Ο ίδιος, ωστόσο, διευκρίνισε ότι, αυτό δε θα αποτελεί νέο μνημόνιο.
Επίσης, τα μέτρα για το χρέος που είχαν συμφωνηθεί πριν από δύο χρόνια στο Eurogroup, αναμένεται να επιλεγούν τα μέτρα για το χρέος, διευκρίνισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Μεταξύ αυτών είναι η επιμήκυνση των δανείων του EFSF, η σταδιακή επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα και η αποπληρωμή ποσού προς του ΔΝΤ, για το ακριβότερο δάνειο.

Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει σήμερα η Αττική από τις 11:00 μέχρι και τις 17:00, με τα λεωφορεία να αποσύρονται λίγο νωρίτερα και να επανέρχονται στους δρόμους λίγο αργότερα. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12:30 στα κεντρικά γραφεία της Ο.ΣΥ.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΥ: «ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΛΥΣΗ ΣΤΟ EUROGROUP»

«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ''καυτή πατάτα'' θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η Μέρκελ». Αυτή ήταν η διαρροή που έκανε πριν λίγο αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΗ ίδια πηγή άφηνε να διαρρεύσει επίσης ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, σε περίπτωση αποτυχίας στο Eurogroup, την Παρασκευή το πρωί η Ελλάδα να καταθέσει γραπτό αίτημα για τη σύγκληση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

Η διαρροή αυτή έχει απόσταση από το άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργού σε Le Monde και Die Welt όπου αφού επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε να κάνει και τώρα είναι η σειρά των δανειστών να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, δηλώνει επί λέξει αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup: «Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα και προσδοκία για αυτή τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών». Κυβερνητικές πηγές δεν απαντούν στο ερώτημα τι είναι αυτό που μεσολάβησε από την Τρίτη το μεσημέρι που, σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη το άρθρο του κ. Τσίπρα στη γαλλική και στη γερμανική εφημερίδα, μέχρι σήμερα το πρωί που έγινε αυτή η διαρροή στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.  

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σημειώθηκαν έντονες διαφωνίες για τη στρατηγική που ακολούθησε το Μαξίμου το τελευταίο διάστημα των διαπραγματεύσεων από τα περί λύσης «too good to be true» που δήθεν ήταν έτοιμες, ως και την παραίτηση από την παραπομπή του θέματος του χρέους στη Σύνοδο Κορυφής, όταν ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Λεμέρ είπε ότι η παραπομπή του θέματος του χρέους στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. θα δραματοποιούσε το ζήτημα και αυτό δεν το θέλει καμία πλευρά. Οι διαφωνίες που σημειώθηκαν και κυρίως το κλίμα έντασης που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ο λόγος για τον οποίο ο κ. Τσίπρας μετά το άρθρο του σε Le Monde και Die Welt, σκλήρυνε και πάλι τη στάση του, τουλάχιστον δημοσίως, με τη σχετική διαρροή στο ΑΜΠΕ.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ