ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

FT: Η Ε.Ε. θα ενισχυσει την Ελλαδα και την Ισπανια αντι των χωρων της ανατολικης Ευρωπης

FT: Η Ε.Ε. θα ενισχυσει την Ελλαδα και την Ισπανια αντι των χωρων της ανατολικης Ευρωπης
Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να μεταφέρουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, διοχετεύοντας τους πόρους από χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία σε εκείνες που επλήγησαν σκληρά από τη χρηματοπιστωτική κρίση, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αναμένεται ότι θα αποτελέσουν ένα από τα πιο επίμαχα μέρη του σχεδίου προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2021-2027, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Μάιο και θα σηματοδοτήσει έναν εντυπωσιακό επανασχεδιασμό της «πολιτικής συνοχής» των 350 δισ. ευρώ που στοχεύει στην υποστήριξη λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών της Ένωσης, επισημαίνει ο συντάκτης της εφημερίδας και προσθέτει:
«Οι Βρυξέλλες θέλουν να βάλουν ένα τέλος στην πρακτική της κατανομής των χρημάτων αυτών με κριτήριο σχεδόν αποκλειστικά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και να το αντικαταστήσουν με ευρύτερα κριτήρια που θα καλύπτουν και άλλους τομείς, από την ανεργία των νέων, την εκπαίδευση και την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι τη μετανάστευση και την καινοτομία».
Οι ακριβείς λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων συζητώνται ακόμη παρασκηνιακά, αλλά διπλωμάτες και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι η ανακατεύθυνση των πόρων από την Πολωνία, την Τσεχία και τις χώρες της Βαλτικής προς τις χώρες του νότου, όπως την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, ακόμη και σε περιφέρειες της Γαλλίας, γράφει η εφημερίδα.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΥ: «ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΛΥΣΗ ΣΤΟ EUROGROUP»

«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ''καυτή πατάτα'' θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η Μέρκελ». Αυτή ήταν η διαρροή που έκανε πριν λίγο αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΗ ίδια πηγή άφηνε να διαρρεύσει επίσης ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, σε περίπτωση αποτυχίας στο Eurogroup, την Παρασκευή το πρωί η Ελλάδα να καταθέσει γραπτό αίτημα για τη σύγκληση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

Η διαρροή αυτή έχει απόσταση από το άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργού σε Le Monde και Die Welt όπου αφού επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε να κάνει και τώρα είναι η σειρά των δανειστών να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, δηλώνει επί λέξει αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup: «Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα και προσδοκία για αυτή τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών». Κυβερνητικές πηγές δεν απαντούν στο ερώτημα τι είναι αυτό που μεσολάβησε από την Τρίτη το μεσημέρι που, σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη το άρθρο του κ. Τσίπρα στη γαλλική και στη γερμανική εφημερίδα, μέχρι σήμερα το πρωί που έγινε αυτή η διαρροή στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.  

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σημειώθηκαν έντονες διαφωνίες για τη στρατηγική που ακολούθησε το Μαξίμου το τελευταίο διάστημα των διαπραγματεύσεων από τα περί λύσης «too good to be true» που δήθεν ήταν έτοιμες, ως και την παραίτηση από την παραπομπή του θέματος του χρέους στη Σύνοδο Κορυφής, όταν ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Λεμέρ είπε ότι η παραπομπή του θέματος του χρέους στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. θα δραματοποιούσε το ζήτημα και αυτό δεν το θέλει καμία πλευρά. Οι διαφωνίες που σημειώθηκαν και κυρίως το κλίμα έντασης που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ο λόγος για τον οποίο ο κ. Τσίπρας μετά το άρθρο του σε Le Monde και Die Welt, σκλήρυνε και πάλι τη στάση του, τουλάχιστον δημοσίως, με τη σχετική διαρροή στο ΑΜΠΕ.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ