ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

« Μ όνο μέσα από τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στο διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις όπως της Λοζάνης , μπορούμ...

Ιερουσαλημ: οδομαχιες και εχθροπραξιες με τεσσερις νεκρους και εκατονταδες τραυματιες

Ιερουσαλημ: οδομαχιες και εχθροπραξιες με τεσσερις νεκρους και εκατονταδες τραυματιες
Αυξήθηκε σε τουλάχιστον 230 ο αριθμός των Παλαιστινίων που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία, όπως έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο. «Διακόσιοι τριάντα ένας τραυματίες, οι 171 στη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, οι 60 στη Λωρίδα της Γάζας» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΠΡΟΥΝΟ ΛΕΜΕΡ ΕΝ ΟΨΕΙ EUROGROUP

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, η οποία θεωρείται σημαντική και καταδεικνύει την επιθυμία της Γαλλίας να σηματοδοτήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή σκηνή, ο κ. Λεμέρ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός θα συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα«Ο στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη» δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Μπρούνο Λεμέρ.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και μάλιστα θα το πράξει πολύ σύντομα. Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο παρασκηνιακός πυρετός διαπραγματεύσεων εν όψει του Eurogroup της Πέμπτης, στο οποίο η Αθήνα προσδοκά κατάληξη σε μια συμφωνία για το χρέος, καλύτερη από εκείνη που πρότεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 22 Μαΐου. Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το ελληνικό ζήτημα να κλείσει την Πέμπτη και να μη χρειαστεί η παραπομπή στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

Όσοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητα της επίτευξης συμφωνίας στις 15 Ιουνίου, επικαλούνται την πίεση του χρόνου. Ενδεχόμενη παράταση της αγωνίας μέχρι τη Σύνοδο της 22ας Ιουνίου, θα σήμαινε στην πράξη ότι η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα θα γινόταν μερικά 24ωρα, ενδεχομένως και ώρες, πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και αυτό διότι ακόμη και αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληγαν σε μια απόφαση, θα χρειαζόταν μια ακόμη, έκτακτη αυτή τη φορά, συνεδρίαση του Eurogroup για να γίνει πιο «συγκεκριμένη» η απόφαση της Συνόδου Κορυφής, αλλά και φυσικά να δρομολογηθούν οι διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης για την εκταμίευση της δόσης, κάτι που ούτως ή άλλως προϋποθέτει 2-3 εβδομάδες προετοιμασίας.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ