ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αναβαθμιση της πιστοληπτικης αξιολογησης της Ελλαδας απο τον Moody’s

Αναβαθμιση της πιστοληπτικης αξιολογησης της Ελλαδας απο τον Moody’s
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε Β3 από Caa2, επιβεβαιώνοντας τη θετική προοπτική (outlook).
Ο Moody’s επισημαίνει ότι οι προοπτικές παραμένουν θετικές και θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση αν οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν αποτελέσματα θετικότερα του αναμενομένου, οδηγώντας σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και σε ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους, μέσα σε ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον.
Τις προηγούμενες ημέρες, σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε «Β» από «B-» προηγουμένως, είχαν προχωρήσει οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s και Fitch, επιβεβαιώνοντας και τη θετική προοπτική (outlook).

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΕΛ-ΕΡΙΑΝ: ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΝΤ - Ε.Ε.

Η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί από την αδυναμία του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε μία συμφωνία, υποστηρίζει ο Αμερικανός επενδυτής Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, σε άρθρο του για την ελληνική κρίση. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, εστιάζει στις αποκλίσεις των δύο πλευρών ως προς το ζήτημα του χρέους, και σημειώνει πως έχουν αποτύχει να αναγνώσουν τις οπτικές του ελληνικού χρέους. Η Ευρώπη, όπως εξηγεί, θεωρεί ότι η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση των ωριμάνσεων είναι επαρκείς, ώστε να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος. Στον αντίποδα, το Ταμείο θεωρεί απαραίτητη μία σημαντική μείωση του χρέους, η οποία θα συνοδευτεί από ένα επενδυτικό «σοκ».
Εκτός του χρέους, σπεύδει να προσθέσει ο Ελ-Εριάν, Ευρωζώνη και ΔΝΤ εμφανίζουν αποκλίσεις και ως προς τον ρεαλισμό των οικονομικών εκτιμήσεων, όπως για παράδειγμα η πορεία της ανάπτυξης και των δημοσιονομικών μεγεθών. «Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να αψηφούν την οικονομική λογική και το κάνουν επειδή ανησυχούν για τις πολιτικές συνέπειες μίας ενδεχόμενης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» σχολιάζει, τασσόμενος στο πλευρό του Ταμείου.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Αμερικανός επενδυτής υπογραμμίζει οι παραπάνω διαφωνίες έχουν ένα μόνο αποτέλεσμα, τη σημαντική ζημία της Ελλάδας, η οικονομία της οποίας ακόμη «αγκομαχάει».
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ