ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα
Πράσινο φως σε μία συμφωνία - πακέτο τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας, όσο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους άναψε το Eurogroup, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, η οποία διήρκησε πάνω από 10 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα λάβει μια τελευταία δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της Δ’ αξιολόγησης.
Πρόσθεσε δε, πως η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας τον προσεχή Αύγουστο, με ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, ύψους 24,1 δισ. ευρώ, για τους επόμενους 22 μήνες.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, συμφωνήθηκε 10ετής επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων του EFSF, όπως επίσης και μία επιπλέον 10ετής περίοδος χάριτος.
Περισσότερα ΕΔΩ!

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΕΛ-ΕΡΙΑΝ: ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΝΤ - Ε.Ε.

Η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί από την αδυναμία του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε μία συμφωνία, υποστηρίζει ο Αμερικανός επενδυτής Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, σε άρθρο του για την ελληνική κρίση. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, εστιάζει στις αποκλίσεις των δύο πλευρών ως προς το ζήτημα του χρέους, και σημειώνει πως έχουν αποτύχει να αναγνώσουν τις οπτικές του ελληνικού χρέους. Η Ευρώπη, όπως εξηγεί, θεωρεί ότι η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση των ωριμάνσεων είναι επαρκείς, ώστε να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος. Στον αντίποδα, το Ταμείο θεωρεί απαραίτητη μία σημαντική μείωση του χρέους, η οποία θα συνοδευτεί από ένα επενδυτικό «σοκ».
Εκτός του χρέους, σπεύδει να προσθέσει ο Ελ-Εριάν, Ευρωζώνη και ΔΝΤ εμφανίζουν αποκλίσεις και ως προς τον ρεαλισμό των οικονομικών εκτιμήσεων, όπως για παράδειγμα η πορεία της ανάπτυξης και των δημοσιονομικών μεγεθών. «Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να αψηφούν την οικονομική λογική και το κάνουν επειδή ανησυχούν για τις πολιτικές συνέπειες μίας ενδεχόμενης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» σχολιάζει, τασσόμενος στο πλευρό του Ταμείου.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Αμερικανός επενδυτής υπογραμμίζει οι παραπάνω διαφωνίες έχουν ένα μόνο αποτέλεσμα, τη σημαντική ζημία της Ελλάδας, η οικονομία της οποίας ακόμη «αγκομαχάει».
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ