ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι διαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τις εξελίξεις με την έξοδο της χώρας μας στην αγορά δείχνουν επενδυτικοί οίκοι και οικονομικοί αναλυτές ...

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΔΝΤ: ΠΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Σε συμφωνία επί της αρχής με την Ελλάδα (approval in principle), χωρίς να συμμετάσχει χρηματοδοτικά, προσανατολίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Τζέρι Ράις, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα παραστεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις επεσήμανε ότι το «Ταμείο θεωρεί πως η κατ’ αρχήν συμφωνία αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επιλογή, καθώς στόχος παραμένει η επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας η οποία θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της χώρας από το Ταμείο».

Ωστόσο, όπως επανέλαβε, για να εκταμιεύσει χρήματα το ΔΝΤ, απαιτείται, εκτός από τη νομοθέτηση των μεταρρυθμίσεων, η αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος. Όπως ανέφερε ο κ. Ράις, η λύση με συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα δίχως χρηματοδότηση «διασφαλίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα» και λειτουργεί ως καταλύτης για να επέλθει η συνολική συμφωνία, η οποία προϋποθέτει την ελάφρυνση του χρέους. Επίσης, όπως είπε, με τη λύση αυτή αποφεύγονται έκρυθμες καταστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να επαναληφθούν τον Ιούλιο, με δεδομένες τις υψηλές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Όπως εξήγησε ο κ. Ράις, με μια συμφωνία επί της αρχής μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της δόσης από τους Ευρωπαίους δανειστές. Ωστόσο επέμεινε ότι, προκειμένου το Ταμείο να συμμετάσχει χρηματοδοτικά, είναι απαραίτητο να προηγηθεί η συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους. Ο κ. Ράις επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει πιο κοντά και οι διαφορές μειώνονται καθώς στις συζητήσεις καταγράφεται πρόοδος, ωστόσο αναφερόμενος στην επίτευξη συνολικής συμφωνίας, διευκρίνισε ότι «δεν είμαστε ακόμα εκεί».
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ