ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τρομοκρατικη επιθεση στη Βαρκελωνη - 13 οι νεκροι, 80 οι τραυματιες


Σε 13 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση με το φορτηγάκι στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, ενώ 80 είναι οι τραυματίες. Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Μία Ελληνίδα μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας του Ι.Κ., το Amaq.Υπό έλεγχο είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα Κεφαλονίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους τα Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού. Απομακρύνθηκαν επίσης και τουρίστες από καταλύματα στον οικισμό. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο θα ζητήσει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από σχετική αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου ΑιγίουΚατά τη συζήτηση που έγινε στις 30 Μαΐου στην κεντρική αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την αναφορά σε βάρος της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέπτυξαν ενώπιον της Επιτροπής ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος και Αλέξανδρος Μανωλόπουλος αντίστοιχα.

Κατά την συνεδρίαση, η Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε, ότι: «Από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην Επιτροπή από τα εμπλεκόμενα μέρη, προκύπτει ότι η Ελληνική  Κυβέρνηση δεν έχει βιώσιμη λύση για τον ασφαλιστικό νόμο, ούτε προτείνει κάποιο συμβιβασμό εν όψει της αναφοράς του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, αλλά αρκείται μόνο σε τοποθετήσεις». Ομόφωνα η Επιτροπή αναφορών αποφάσισε:
  • Να ζητήσει εξηγήσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση και ειδικότερα από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο.
  • Να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ερευνήσει σε βάθος τα αναφερόμενα στην του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου  για τους ανωτέρω νόμους, κρίνοντας ανεπαρκή τα στοιχεία και τις εξηγήσεις που της έχει προσκομίσει. 
  • Να αποστείλει έγγραφο στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) για τους συγκεκριμένους νόμους.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία μιλώντας στα ελληνικά ανέφερε, ότι «όλες οι ανωτέρω ενέργειες πρέπει να γίνουν, διότι εδώ αναφερόμαστε σε ανθρώπους». Γερμανός Ευρωβουλευτής λαμβάνοντας τον λόγο τοποθετήθηκε υπέρ της αίτησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, αναφέροντας ότι «τα ποσοστά παρακράτησης του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου θυμίζουν τις κρατήσεις που έκανε το κομμουνιστικό καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας σε ποσοστό 90%».

Ουσιαστική ήταν η συμβουλή του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο οποίος και ζήτησε εξ αρχής να συζητηθεί η αναφορά με την διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως και έγινε. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος: «Όλοι οι Ευρωβουλευτές τοποθετήθηκαν υπέρ της αίτησής μας, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο ασφαλιστικός νόμος σε συνδυασμό με τον φορολογικό οδηγεί σε δήμευση της περιουσίας μας και παραβιάζει τις αρχές προστασίας της ιδιοκτησίας, περιουσίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν ειδήσεις από το κανάλι της Βουλής

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ