ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Φαραντούρης: Δεν καταλαβαίνω πώς η επενδυτική βαθμίδα επηρεάζει την τσέπη των πολιτών - Νίκος Ρωμανός (Ν.Δ.): Πρώτο βραβείο λαϊκισμού για τον Ν. Φαραντούρη. ***** Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη Ν.Δ., λέει η Θρασκιά - Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος. ***** Θεσσαλία: Έβρεξε σε λίγες ώρες όσο νερό πέφτει σε 3,5 μήνες - «Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε», λέει ο Κικίλιας. ***** Π. Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. ***** Χρ. Τριαντόπουλος: 260 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους κρατικής αρωγής από φυσικές καταστροφές τα τελευταία 3 χρόνια. ***** Ρέθυμνο: Άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και σκοτώθηκε.

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

«ΣΑΦΑΡΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Στη διασταύρωση των στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών για τα ασφαλισμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του ΤΑΧΙS για τα κυκλοφορούντα οχήματα θα προχωρήσει σύντομα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να εντοπίσει τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα και να επιβάλει πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους.

Ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων εκτιμάται ότι φθάνει τις 600.000 και καθένας από τους ιδιοκτήτες τους απειλείται πλέον με την επιβολή προστίμου 250 ευρώ. Μόνοι όσοι προλάβουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους πριν γίνει η διασταύρωση θα γλιτώσουν από τα πρόστιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την Πέμπτη 1 Ιουνίου, μιας νέας απόφασης από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με την οποία τροποποιείται σε ορισμένα σημεία της η απόφαση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων που είχε εκδώσει στις αρχές του 2016 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ζήτησαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες τις λίστες των ασφαλισμένων οχημάτων προκειμένου να τις διασταυρώσουν με το αρχείο κυκλοφορούντων οχημάτων που τηρείται στο ΤΑΧΙS

Η διασταύρωση αυτή θα αναδείξει τα ανασφάλιστα οχήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων στη συνέχεια θα υποχρεωθούν να λάβουν ένα ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 250 ευρώ το οποίο και θα πρέπει να πληρώσουν προκειμένου να μπορέσουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Τα στοιχεία όσων δεν πληρώσουν το παράβολο θα σταλούν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για τα περαιτέρω. Στα βασικά της σημεία η απόφαση της κας Παπανάτσιου προβλέπει τα εξής:

1. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ με βάση τα διαθέσιμα και τηρούμενα σ’ αυτήν ηλεκτρονικά αρχεία και το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών, θα εντοπίσει με διασταύρωση τα οχήματα που ήταν σε κυκλοφορία σε συγκεκριμένη ημερομηνία, θα παράγει αρχείο τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων και θα δημιουργήσει για κάθε ένα από αυτά ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

2. Ηλεκτρονικό παράβολο θα δημιουργηθεί, ειδικότερα, για κάθε ιδιοκτήτη / συνιδιοκτήτη τυχόν ανασφάλιστου οχήματος. Υποχρέωση πληρωμής υφίσταται μόνο για ένα ηλεκτρονικό παράβολο ανά όχημα.

3. Η ΔΗΛΕΔ θα αποστείλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε στην ηλεκτρονική θυρίδα μηνυμάτων Taxisnet, είτε στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς, στη φορολογική διοίκηση, ταχυδρομική διεύθυνση, με την οποία θα τους ειδοποιεί ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία (ημερομηνία διασταύρωσης) εντοπίσθηκε το όχημά τους ανασφάλιστο και θα τους εξηγεί τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν κατά περίπτωση.

4. Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος, ο οποίος θα λάβει την ειδοποιητήρια επιστολή, οφείλει να προβεί στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος, αφού προηγουμένως πληρώσει το ηλεκτρονικό παράβολο. Το ηλεκτρονικό παράβολο οφείλεται και σε κάθε περίπτωση σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου μετά την ημερομηνία διασταύρωσης, ακόμα και αν το συμβόλαιο έχει συναφθεί πριν σταλεί στον ιδιοκτήτη του οχήματος το ειδοποιητήριο.

5. Κάθε ιδιοκτήτης που δεν υποχρεούται να προβεί σε ασφάλιση του οχήματός του για οποιοδήποτε νόμιμο λόγο, όπως σε περίπτωση που έχει τηρηθεί η υποχρέωση ασφάλισης του οχήματός του, πριν από την ημερομηνία διασταύρωσης, κάθε ιδιοκτήτης για τον οποίο υπάρχει σύμφωνα με τον νόμο απαλλαγή υποχρέωσης από την ασφάλιση του οχήματός του, καθώς και κάθε ιδιοκτήτης για τον οποίο μπορεί να τεκμηριωθεί η ακινησία του οχήματός του ή έχει διαπιστωθεί λάθος στα στοιχεία κυκλοφορίας του, πρέπει, εφόσον λάβει ειδοποιητήριο για ανασφάλιστο όχημα, να απευθυνθεί στις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες (ασφαλιστική επιχείρηση, ΔΟΥ, υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών), προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των δεδομένων τους ώστε το όχημα να εξαιρεθεί από το αρχείο των ανασφάλιστων. Στις ανωτέρω περιπτώσεις δεν υφίσταται υποχρέωση πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου.

6. Δεν υφίσταται υποχρέωση πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ακόμα και αν το όχημα έχει περιληφθεί στο αρχείο των ανασφάλιστων οχημάτων: α) στην περίπτωση που έχουν επιβληθεί οι κυρώσεις και οι ποινές που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 12 του π.δ. 237/1998 και β) από τον αγοραστή, σε περίπτωση μεταβίβασης οχήματος μετά την ημερομηνία διασταύρωσης. Τυχόν αχρεώστητη καταβολή δύναται να επιστραφεί.

7. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, μέσω υπηρεσιών (web service) που παρέχονται από τη ΔΗΛΕΔ, προβαίνουν:
  • Σε έλεγχο, κατά την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, εάν το όχημα που πρόκειται να ασφαλιστεί έχει εντοπισθεί ως ανασφάλιστο από την ανωτέρω διαδικασία και αν έχει πληρωθεί το ηλεκτρονικό παράβολο. Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώνεται αν είναι σωστή η σχέση αριθμού κυκλοφορίας και ΑΦΜ ιδιοκτήτη προς αποφυγή λαθών κατά τη σύνταξη των συμβολαίων και αν απαιτείται πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου για την έκδοση του συμβολαίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εξαιρέσεις.
  • Σε ενημέρωση της ΔΗΛΕΔ, μετά την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, σχετικά με τα στοιχεία αυτού, καθώς και σχετικά με τον αριθμό του παραβόλου που χρησιμοποιήθηκε.
  • Σε ενημέρωση της ΔΗΛΕΔ σχετικά με τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων που λόγω ευθύνης τους περιελήφθησαν στη λίστα των τυχόν ανασφάλιστων ενώ δεν θα έπρεπε.
8. Οι διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων πρέπει να διενεργούνται τουλάχιστον δύο φορές ετησίως. Μετά τη νέα διασταύρωση θα πρέπει να δημιουργούνται ηλεκτρονικά παράβολα εκ νέου. Τυχόν μη πληρωμένα ηλεκτρονικά παράβολα που έχουν εκδοθεί από την προηγούμενη διασταύρωση παύουν να ισχύουν. 

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ