Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΘΕΣΗ Β. ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για δυσφήμηση της χώρας εν μέσω τουριστικής περιόδου. Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα επιμείνει στο θέμα των «παρεμβάσεων» στη Δικαιοσύνη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και καταθέτει επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν στη Βουλή και για τον λόγο αυτό η Ν.Δ. καταθέτει επερώτηση ζητώντας να μάθει:
  • Γιατί ο κ. Καμμένος μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη;
  • Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνομιλία όταν μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι απλώς τον προέτρεψε να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει;
  • Στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητας του κ. Καμμένου έλαβε χώρα η συνομιλία;
  • Πώς γνώριζε ο Γιαννουσάκης ότι θα δεχόταν επίσκεψη εισαγγελικού λειτουργού στην φυλακή;
  • Υπήρξε επικοινωνία του Γιαννουσάκη με τον Χριστοφορίδη που άσκησε πίεση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιαννουσάκης;
  • Γιατί δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον αξιωματικό του λιμενικού;
  • Θα καταθέσει την λίστα των τηλεφωνικών επαφών του κ. Καμμένου;
Ανέφερε ακόμη ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια για το αν γνώριζε ο Πρωθυπουργός τις ενέργειες του υπουργού Άμυνας και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: γνώριζε ή όχι τις συνομιλίες;

Σχετικά με τα σκουπίδια υπογράμμισε ότι δημιουργούν πρόβλημα για την δημόσια υγεία και δυσφημούν τη χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση με τα ψέματα, τις υποσχέσεις και την ανευθυνότητα . Αυτοί κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν, αλλά πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε. Προανήγγειλε κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης από τη Ν.Δ. και κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην δουλειά τους.
«Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη για να αρθεί το αδιέξοδο. Πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να συναφθούν νέες συμβάσεις και να διερευνηθούν δυνατότητες συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού», επισημαίνοντας ότι η όποια απόφαση ενδεχομένως και της επίταξης, μπορεί να γίνει μόνο με υπογραφή του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει θέση, κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Όσον αφορά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια, είπε η απόφαση είναι πολιτική και προέρχεται από τον πολιτικό προϊστάμενο. «Αποτελεί επισφράγιση της αποτυχίας τους. Στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Με την χθεσινή του απόφαση ο υπουργός αποδέχθηκε ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο. Σε μία ειρηνική εκδήλωση έδωσε απαγορευτικό». Ο κ. Κικίλιας προσέθεσε πως σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της πρότασής του: κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν, δεσμευόμενος ότι θα εξασφαλίσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ