ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ
Την διάλυση του κουαρτέτου, όχι μόνο με έξοδο του ΔΝΤ αλλά και του τρόπου λειτουργίας της λεγόμενης «ευρωπαϊκής τρόικας» επιδιώκει ο πρόεδρος της Κομισιον.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον του κ. Γιούνκερ, κατά τον ίδιο, «αυτή η ιστορία με τη τρόικα πρέπει να τελειώσει τώρα», καθώς πολλές φορές υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Κομισιόν και της ΕΚΤ και του ΕΣΜ για τον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού προγράμματος.
Επιπλέον ο Πρόεδρος της Κομισιόν έχει δώσει οδηγία στους αρμόδιους επιτρόπους Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί να επιμείνουν στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των δημοσιονομικών προβλέψεων από πλευράς του ΔΝΤ.
Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Μια σύγκρουση που μπορεί να προκαλέσει το «επεισόδιο» βάση του οποίου το Ταμείο θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Ο κ. Γιούνκερ θεωρεί ότι το σχέδιο Σόιμπλε για αποδυνάμωση και απο-πολιτικοποίηση της Κομισιόν έχει πλέον χάσει την υποστήριξη που είχε εντός της Γερμανίας, Κομισιόν και ESM θα μπορούν να συνεργάζονται για την επίβλεψη των προϋπολογισμών των χωρών-μελών.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί ότι η de facto αποχώρηση και της ΕΚΤ από την εποπτεία που σχεδιάζεται για την Ελλάδα μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος, δίνει μεγαλύτερη ευελιξία για «πολιτικές μανούβρες» όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Πάντως, η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα αφεθεί να παρεκκλίνει στα λάθη του παρελθόντος, και για αυτό θα προβλεφθεί «σκληρό πλαίσιο».

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Μετά τις χθεσινές αποφάσεις, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είχαμε ένα καθοριστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την πολυετή κρίση. Δόθηκε ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές και ταυτόχρονα για τον ελληνικό λαό δόθηκε μια σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων σε ένα χρόνο από σήμερα. «Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε και μίλησε για την ανάγκη δίκαιης ανάκαμψης και επούλωσης των πληγών της κρίσης.
Όπως είπε, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές στερέωμα. Αυτό είναι κρίσιμο, γιατί είμαστε σε μια δύσκολη χρονιά, με εντάσεις γύρω μας. «Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και να έχουμε κοντά μας και δυνάμεις που δεν παραδοσιακοί σύμμαχοι».
Ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι η χθεσινή απόφαση είναι αφετηρία για την τελική προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Θύμισε τις άδικες θυσίες του ελληνικού λαού και τόνισε ότι είναι παρών στο πλαίσιο του ρόλου του να στηρίξει την προσπάθεια.
Χθες, με αφορμή την Ελλάδα, αποδείχτηκε ότι στην Ευρώπη η αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί, παρά τα προβλήματα. Το 2017 είναι χρονιά εκλογών και οι λαοί της Ευρώπης αντέχουν για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό όραμα κόντρα στον λαϊκισμό. Όπως οι λαοί αντέχουν, πρέπει και οι ηγεσίες τους να προχωρήσουν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, δήλωσε ο ΠτΔ.
Σε ό,τι αφορά στην Ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστούμε ότι στηρίζεται όχι μόνο στη νομισματική αλλά και στην οικονομική ένωση, συμπλήρωσε.
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ