ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τσιπρας - Λαγκαρντ: Συμφωνια για εγκαιρη ολοκληρωση της αξιολογησης


«Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής ύφεσης η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν και υπάρχει μια ορατή αξιόπιστη και βιώσιμη έξοδος από την κρίση», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις του με την Κριστίν Λαγκάρντ, μετά από τη συνάντησή τους, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.
Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του προγράμματος και σημείωσε ότι η εφαρμογή και της συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους είναι ουσιαστικής σημασίας. «
Το ΔΝΤ ενέκρινε πρόσφατα, επί της αρχής, μια νέα ρύθμιση για τη στήριξη του προγράμματος πολιτικής της Ελλάδας» ανέφερε συγκεκριμένα για να προσθέσει ότι «η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μαζί με τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους, είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της Ελλάδας στην επιστροφή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πετυχημένη έξοδό της από την επίσημη χρηματοδότηση το επόμενο έτος, το συντομότερο δυνατό».
Όπως επισήμανε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, τόσο η ίδια όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως υπήρξε συμφωνία με την κ. Λαγκάρντ ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί έγκαιρα, το συντομότερο δυνατό, η γ' αξιολόγηση. «Όλοι ξέρουν ότι στο παρελθόν είχαμε καθυστερήσεις και όλοι ξέρουν ότι αυτό γινόταν γιατί υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των θεσμών. Αλλά τώρα είμαι ευτυχής που πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει αυτές τις διαφωνίες και όλοι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε.
Στις 19:00 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ο Ντόνταλντ Τραμπ θα υποδεχτεί τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο για την κατ' ιδίαν συνάντησή τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με διευρυμένη σύνθεση. Στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν οι κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του προέδρου των ΗΠΑ προς τα ΜΜΕ.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Μετά τις χθεσινές αποφάσεις, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είχαμε ένα καθοριστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την πολυετή κρίση. Δόθηκε ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές και ταυτόχρονα για τον ελληνικό λαό δόθηκε μια σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων σε ένα χρόνο από σήμερα. «Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε και μίλησε για την ανάγκη δίκαιης ανάκαμψης και επούλωσης των πληγών της κρίσης.
Όπως είπε, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές στερέωμα. Αυτό είναι κρίσιμο, γιατί είμαστε σε μια δύσκολη χρονιά, με εντάσεις γύρω μας. «Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και να έχουμε κοντά μας και δυνάμεις που δεν παραδοσιακοί σύμμαχοι».
Ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι η χθεσινή απόφαση είναι αφετηρία για την τελική προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Θύμισε τις άδικες θυσίες του ελληνικού λαού και τόνισε ότι είναι παρών στο πλαίσιο του ρόλου του να στηρίξει την προσπάθεια.
Χθες, με αφορμή την Ελλάδα, αποδείχτηκε ότι στην Ευρώπη η αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί, παρά τα προβλήματα. Το 2017 είναι χρονιά εκλογών και οι λαοί της Ευρώπης αντέχουν για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό όραμα κόντρα στον λαϊκισμό. Όπως οι λαοί αντέχουν, πρέπει και οι ηγεσίες τους να προχωρήσουν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, δήλωσε ο ΠτΔ.
Σε ό,τι αφορά στην Ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστούμε ότι στηρίζεται όχι μόνο στη νομισματική αλλά και στην οικονομική ένωση, συμπλήρωσε.
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ