ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΨΙΜΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Όψιμο χαρακτήρισε το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για τη βιωσιμότητα του χρέους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών. Τόνισε ότι χρειάζονται συγκλίσεις στο ζήτημα του χρέους και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή. Ερωτηθείς για το πώς εννοεί τις συγκλίσεις και αν αυτές μπορούν να προκύψουν και στην κεντρική πολιτική σκηνή απάντησε: «Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή» απάντησε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για λύση να ανοίξουμε ένα καθαρό διάδρομο για το χρέος της χώρας, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», είπε απαντώντας σε ερώτηση εάν θα πάει ή θα φύγει από τη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου, με γραβάτα. Αστειευόμενος είπε: «Το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι» συμπληρώνοντας πως άλλοι φέσωσαν τη χώρα και έφυγαν. Σχετικά με τις συγκλίσεις ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει στην αρχική του τοποθέτηση ότι «αν βρισκόμαστε στο σημείο που συνειδητοποιούμε ότι χρειάζονται προγραμματικές συγκλίσεις, όχι κάτω από το τραπέζι, αλλά πάνω στο τραπέζι, για να κυβερνιέται η χώρα, πόσω μάλλον αυτό θα είναι αρπααίτητο για να κυβερνιέται ένας δήμος ή μια περιφέρεια».


Μ. Βορίδης: Εκτός τόπου και χρόνου ο Αλ. Τσίπρας

«Για μία ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου, βυθισμένος στις ιδεοληψίες του», δήλωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σε δήλωσή του, ο κ. Βορίδης καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «επισκεπτόμενος το υπουργείο Εσωτερικών, τίποτε δεν είχε να πει για τα προβλήματα που μαστίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τίποτε για τα μη αποδοθέντα ποσά που οφείλει το κεντρικό Κράτος. Τίποτε για το θεσμικό πλαίσιο των έργων που η πολυπλοκότητά του υπονομεύει τον αναπτυξιακό ρόλο της Αυτοδιοίκησης». «Ούτε μια συγγνώμη στους συμβασιούχους που η κυβέρνησή του οδήγησε σε ομηρία και που αγωνιούν ακόμη και για τα δεδουλευμένα τους», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Όπως συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό: «Αντιθέτως, επανήλθε στο γνωστό θέμα του εκλογικού συστήματος και της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, προκειμένου να καταστούν μη κυβερνήσιμοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Και αυτές οι εξαγγελίες είναι ενταγμένες στην έκφραση της εχθρότητας του κ. Τσίπρα απέναντι σε κάθε θεσμό που δεν ελέγχει». Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι «δυστυχώς, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποφέρει από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». «Όσο δε για τον διάλογο, η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής διαλόγου με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας: Περιφρόνηση και σύγκρουση. Έτσι καταλαβαίνει η κυβέρνηση τον διάλογο με την Αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο βουλευτής της Ν.Δ.


Σταύρος Θεοδωράκης: Το θέμα του χρέους εμπνέει τον κ. Τσίπρα για αστειάκια

Την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του χρέος με ένα αστείο σχόλιο καυτηριάζει ο επικεφαλής του ''Ποταμιού'' Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter.
«Μετά τη γραβάτα, το φέσι... Το θέμα του χρέους έχει αφεθεί στην καλοσύνη των ξένων, αλλά τουλάχιστον εμπνέει τον κ. Τσίπρα για αστειάκια», σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης, για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ