ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ
Στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», επιμένει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του συνεχίζει να θεωρεί ότι πρόταση που κατέθεσε είναι η πιο κατάλληλη για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ζάεφ, απέρριψε την άποψη πως το όνομα αυτό εκπέμπει αλυτρωτισμό, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για μία σύνθετη ονομασία με χρονικό προσδιορισμό.
Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε πως με το «Μακεδονία του Ίλιντεν», η πΓΔΜ αποδέχεται το erga omnes και ενισχύει την εθνική της ταυτότητα και διαφυλάττει την αξιοπρέπεια της.
«Πρόκειται για μία λύση που συνιστά κέρδος και για τις δύο πλευρές και που οδηγεί στην επίλυση της 25ετούς διαφοράς για το θέμα του ονόματος», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης του 10% των ''νέων συντάξεων'', για αιτήσεις που κατατέθηκαν από τις 13 Μαΐου 2016 έως και το τέλος του ίδιου χρόνου, με το υπουργείο Εργασίας να έχει ήδη αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τελευταίο από τα συνολικά 140 προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης και να εκταμιευθεί η δόση των 7,7 δισ. ευρώ από τον ESM.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών υπήρξε συμφωνία ώστε η υποχρέωση για έκδοση, συνολικά του 30% των νέων αιτήσεων, μέχρι το τέλος Ιουνίου να πάρει μια μικρή παράταση, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μπορεί το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ να εφησυχάζουν. Όπως άλλωστε προκύπτει από την Έκθεση Συμμόρφωσης (Compliance Report Ιούνιος 2017) το κόστος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του υπερ-ταμείου για την πληρωμή περίπου 139.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων, ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώΣύμφωνα άλλωστε με στοιχεία που κατατέθηκαν στην Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων για κύρια σύνταξη, επικουρική και εφάπαξ ανέρχεται πλέον, σε 327.573, με στόχο έως το τέλος του έτους να έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 60.000 - 70.000 κύριες συντάξεις και 62.652 εφάπαξ και να μην χαθεί ούτε ευρώ από το κονδύλι για τα ληξιπρόθεσμα. Για να επιτευχθεί ο στόχος βέβαια, θα πρέπει κάθε μήνα να εκδίδονται 20.000 νέες αιτήσεις, όταν μέσα στον Ιούνιο, εκτιμάται ότι εκδόθηκαν μόλις 9.000.

Το πλήθος των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων ξεπερνά τις 127.000, με οφειλές κοντά στα 650.000.000 ευρώ, ενώ το πλήθος των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ του ΕΤΕΑΕΠ, ξεπερνά τις 63.000, με οφειλές που υπερβαίνουν τα 900.000.000 ευρώΕν τω μεταξύ, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την παράταση εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών β’ εξαμήνου για τους αυτοτελώς απασχολούμενους αλλά και τους εργοδότες αγρότες (κλάδος κύριας ασφάλισης αγροτών, πρώην ΟΓΑ), έως το τέλος Νοεμβρίου 2017. Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή εισφορών, όπως ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα αλλά και παροχές αγροτικής εστίας, παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (30/11/2017). Μάλιστα, η διοίκηση καλεί τους ασφαλισμένους να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέσω των καταστημάτων των ΕΛΤΑ και του Διατραπεζικού Συστήματος.
Euro2Day

''The New Daily Mail''
 Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ