ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους
Έντονη συζήτηση είχαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου-Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Ικανοποίηση εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την κατάληξη του διαλόγου Εκκλησίας - κράτους αναφορικά με το μάθημα των ΘρησκευτικώνΣτην εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη σύσκεψη της 5ης Οκτωβρίου 2016 που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και είχε αντικείμενο τον χαρακτήρα των Θρησκευτικών. Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, ο μακαριώτατος επισήμανε ιδιαίτερα το εντατικό και επιμελές έργο της τριμελούς επιτροπής που είχε ορίσει η Εκκλησία και αποτελείτο από τον μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.
Στην εν λόγω σύσκεψη, σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, η συζήτηση άρχισε από μηδενική βάση και έγιναν δεκτές παρεμβάσεις, διορθώσεις, προσθήκες, αφαιρέσεις, προτάσεις της Επιτροπής της Εκκλησίας στο υλικό διδασκαλίας.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι το υλικό των βιβλίων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το σχολικό έτος 2018-2019, πριν τυπωθεί, θα τεθεί στη διάθεση της Εκκλησίας «για την απαιτουμένη δογματική παρακολούθηση». Ο αρχιεπίσκοπος έσπευσε να κάνει γνωστή και δήλωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προς τον ίδιο ότι «αν κάτι προκύψει προβληματικό είμαστε έτοιμοι οι δύο πλευρές να το αντιμετωπίσουμε».
Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ είπε για τον διάλογο που είχε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ότι η επιτροπή της Εκκλησίας επέμεινε στη βάση τριών θεμελιωδών αρχών:
α) Της υποχρεωτικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών
β) Της διατηρήσεως των ωρών διδασκαλίας του
γ) Της διασφάλισης του Ορθοδόξου Προσανατολισμού του
Επέμεινε επίσης στη διατήριση του υφισταμένου νομικού και θεσμικού πλαισίου του μαθήματος, καθώς και της ονομασίας «Θρησκευτικά». «Υπήρξαν ρητές διαβεβαιώσεις τόσο του κ. υπουργού, όσον και του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε όλες τις συναντήσεις, ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα ως προς την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, τις ώρες διδασκαλίας του και την ονομασία του, ενώ θα παραμείνει στον κορμό των μαθημάτων στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου, χωρίς να γίνει επιλεγόμενο» πρόσθεσε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ