ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΝΤΕΝΟ: ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μοσκοβισί: Δεν τίθεται θέμα παράτασης του προγράμματος Ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο , έβαλε « πάγο » στα σενάρια παράταση...

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Ικανοποίηση εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την κατάληξη του διαλόγου Εκκλησίας - κράτους αναφορικά με το μάθημα των ΘρησκευτικώνΣτην εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη σύσκεψη της 5ης Οκτωβρίου 2016 που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και είχε αντικείμενο τον χαρακτήρα των Θρησκευτικών. Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, ο μακαριώτατος επισήμανε ιδιαίτερα το εντατικό και επιμελές έργο της τριμελούς επιτροπής που είχε ορίσει η Εκκλησία και αποτελείτο από τον μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.
Στην εν λόγω σύσκεψη, σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, η συζήτηση άρχισε από μηδενική βάση και έγιναν δεκτές παρεμβάσεις, διορθώσεις, προσθήκες, αφαιρέσεις, προτάσεις της Επιτροπής της Εκκλησίας στο υλικό διδασκαλίας.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι το υλικό των βιβλίων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το σχολικό έτος 2018-2019, πριν τυπωθεί, θα τεθεί στη διάθεση της Εκκλησίας «για την απαιτουμένη δογματική παρακολούθηση». Ο αρχιεπίσκοπος έσπευσε να κάνει γνωστή και δήλωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προς τον ίδιο ότι «αν κάτι προκύψει προβληματικό είμαστε έτοιμοι οι δύο πλευρές να το αντιμετωπίσουμε».
Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ είπε για τον διάλογο που είχε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ότι η επιτροπή της Εκκλησίας επέμεινε στη βάση τριών θεμελιωδών αρχών:
α) Της υποχρεωτικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών
β) Της διατηρήσεως των ωρών διδασκαλίας του
γ) Της διασφάλισης του Ορθοδόξου Προσανατολισμού του
Επέμεινε επίσης στη διατήριση του υφισταμένου νομικού και θεσμικού πλαισίου του μαθήματος, καθώς και της ονομασίας «Θρησκευτικά». «Υπήρξαν ρητές διαβεβαιώσεις τόσο του κ. υπουργού, όσον και του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε όλες τις συναντήσεις, ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα ως προς την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, τις ώρες διδασκαλίας του και την ονομασία του, ενώ θα παραμείνει στον κορμό των μαθημάτων στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου, χωρίς να γίνει επιλεγόμενο» πρόσθεσε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ