Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΚΚΕ για αύξηση κατώτατου μισθού: Συγκάλυψη στην πραγματική ληστεία σε βάρος του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Μέτρα προστασίας από το κύμα καύσωνα
«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος από σήμερα και για τα επόμενα 24ωρα, με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους να βρίσκονται σε επιφυλακή για την προστασία των πολιτών από το κύμα καύσωνα. Ειδικότερα, σήμερα η θερμοκρασία θα αγγίξει κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 43 βαθμούς.

Μέσω της ιστοσελίδας http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=5006&Itemid=323 η Περιφέρεια Αττικής παρέχει ενημέρωση στους πολίτες για τους κλιματιζόμενους ανά δήμο και Περιφερειακή Ενότητα χώρους, ενώ σχετικές πληροφορίες δίνονται επίσης και στον αριθμό 1539Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ο δήμος Αθηναίων έχει διαθέσει για τους πολίτες εννέα κλιματιζόμενες αίθουσες. Συγκεκριμένα ανοιχτές έως την Κυριακή, από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, θα είναι οι εξής κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας:
1. Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Μαμούρη & Δύμης, τηλ. 2108223946
2. Λέσχη Φιλίας Κουκακίου: Δράκου 26-28, τηλ. 2109232044
3. Λέσχη Φιλίας Νέου Κόσμου: Χελντράιχ 15, τηλ. 2109240403
4. Λέσχη Φιλίας Παγκρατίου: Πρατίνου 12, τηλ. 2107242160
5. Λέσχη Φιλίας Άνω Πετραλώνων: Αιξονέων & Μυρμιδόνων, τηλ. 2103476398
6. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς: Αίμονος 9 & Άστρους, τηλ. 2105140877
7. Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου: Αχαρνών 372, τηλ. 2102012334
8. Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900
9. Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων: Πανόρμου & Βαθέος, τηλ. 210 6459890
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι δήμοι της περιοχής. Χθες το θερμόμετρο σε περιοχές της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα έδειξε έως και 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ Περιφέρεια και δήμοι προχώρησαν σε έκτακτα μέτρα. Στον δήμο της Λαμίας γίνεται με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ οι χώροι που διαθέτουν κλιματιστικά θα παραμείνουν ανοιχτοί σήμερα, αλλά και τα επόμενα 24ωρα για όσους έχουν ανάγκη. Το ίδιο ισχύει και για το διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο κέντρο της πόλης.

Σε συναγερμό βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αυξήσει κατά πολύ τους κινδύνους πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα είναι από χθες το πρωί το κλιμάκιο αεροπυρόσβεσης, που βρίσκεται με δύο αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Λαμίας. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο: «Οι περισσότερο υψηλές θερμοκρασίες παρατηρούνται στα νότια της Φθιώτιδας και στα όρια με την Βοιωτία». Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν οι περιπολίες, ιδιαίτερα για τις πυρκαγιές, πράγμα το οποίο θα συνεχιστεί». Στη Λάρισα ο μετεωρολογικός σταθμός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας προβλέπει υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν σήμερα τους 41 βαθμούς και αύριο Παρασκευή τους 43 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής με την ενίσχυση των βοριάδων τη Δευτέρα.

Χθες η θερμοκρασία στην πόλη της Λάρισας έφτασε τους 40 βαθμούς στη διάρκεια της ημέρας, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι υπηρεσίες του δήμου Λάρισας, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα με τη λειτουργία των κλιματιζόμενων αιθουσών στα δύο ΚΑΠΗ της Λάρισας (Γ΄ΚΑΠΗ - Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, Ε΄ΚΑΠΗ - Κάρλας και Λαζαρίδη) και των αιθουσών στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι τοπικές αρχές στον ΒόλοΤο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, ενώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι διαθέσιμος ο κλιματιζόμενος χώρος της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας από τις 10:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ. Ο δήμος Βόλου διαθέτει, έως και την Κυριακή, τους εξής χώρους:
  • Το ΚΑΠΗ "Θεόφιλος" στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, από τις 07:00 το πρωί έως και τις 20:00 το βράδυ.
  • Το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (Αραχώβης 1 και Μπότσαρη) από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
  • Το Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης (Φιλικής Εταιρείας και Σκουφά), από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
  • Στη Νέα Ιωνία το παλιό Δημαρχείο, από τις 09:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.
Εάν το κύμα καύσωνα συνεχιστεί και μετά την Κυριακή θα υπάρξει παράταση των έκτακτων μέτρων.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ