ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ESM: Μετα το καλοκαιρι η εκταμιευση του β΄ μερους της δοσης

ESM: Μετα το καλοκαιρι η εκταμιευση του β΄ μερους της δοσης
Σε δύο φάσεις θα εκταμιευτεί η δόση των 8,5 δισ. ευρώ, η οποία εγκρίθηκε από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όπως αναφέρεται στο σημερινό newsletter του ESM, το οποίο υπογράφεται από τον επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Η πρώτη εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των εναπομεινάντων εθνικών διαδικασιών, και θα ανέρχεται σε 7,7 δισ. ευρώ. Η δεύτερη εκταμίευση, ύψους 800 εκατ. ευρώ, αναμένεται να λάβει χώρα μετά το καλοκαίρι, υπό την προϋπόθεση η Ελλάδα να συνεισφέρει με δικούς της οικονομικούς πόρους στην προσπάθεια αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες.
Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, η δόση των 8,5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει τις αποπληρωμές των κρατικών ομολόγων του Ιουλίου, θα συμβάλλει στην πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και θα συνεισφέρει στη δημιουργία ενός ταμειακού «μαξιλαριού». «Οι εξελίξεις της β’ αξιολόγησης αποδεικνύουν ότι η προσέγγιση του ESM αποδίδει καρπούς και ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story» τόνισε, παράλληλα, ο επικεφαλής του Μηχανισμού.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επιτυχία θα επέλθει μόνο εφόσον οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν. Στο πλαίσιο αυτό, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις προετοιμασίες για τη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές.
Τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου, θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. ****** Σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών θα πραγματοποιήσει στο Λονδίνο το επόμενο διήμερο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά και τη συμφωνία του Eurogroup στις 15 Ιουνίου, έχει διαμορφωθεί κλίμα εμπιστοσύνης για προσέλκυση και αύξηση επενδύσεων.

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΟΟΣΑ: ΣΤΟ 1,1% Η ΑΝΑΠΤΥΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 2017 - ΣΤΟ 2,5% ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Σε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 1,1% φέτος και 2,5% το 2018 προσβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος επαναλαμβάνει την ανάγκη πρόσθετης ελάφρυνσης του δημόσιου χρέουςΠαράλληλα, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση για την παγκόσμια οικονομία, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα παρά την κάμψη, καθώς θα διαμορφωθεί στο 2,5% του ΑΕΠ τόσο το 2017 όσο και το 2018, έναντι 3,8% του ΑΕΠ πέρυσι.
«Η περαιτέρω πρόοδος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ο έλεγχος της συνταξιοδοτικής δαπάνης αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες» στην προσπάθεια παγιοποίησης των δημοσιονομικών επιτευγμάτων, υποστηρίζει μεταξύ άλλων. Όσον αφορά το χρέος, παρά τη σταθεροποίηση των τελευταίων ετών, ο Οργανισμός παρατηρεί ότι το ύψος του παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο, γεγονός το οποίο καθιστά αναγκαία την «πρόσθετη ελάφρυνση του» ώστε να διασφαλιστεί η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του. «Η ελάφρυνση του χρέους, μέσω της επέκτασης των ωριμάνσεων και της παράτασης των περιόδων χάριτος, θα μείωνε τις ευπάθειες, θα αύξανε την ανάπτυξη και θα ενίσχυε την ικανότητα της Ελλάδα να χειριστεί το βάρος του» αναφέρει ενδεικτικά.
Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ότι η λύση για το χρέος θα προλείαινε το έδαφος για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων της ΕΚΤ και «σε συνδυασμό με μία περαιτέρω πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη φορολογική συμμόρφωση, θα επέτρεπε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες σε υψηλής ποιότητας επενδυτικά προγράμματα».
Στην έκθεση του ΟΟΣΑ γίνεται ειδική μνεία και στη βελτίωση της αγοράς εργασίας, καθώς αναμένεται μείωση της ανεργίας στο 22,2% φέτος και στο 20,1% το 2018Στο μέτωπο των επενδύσεων, διαπιστώνει σταδιακή ανάκαμψη από τα πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ για τα επόμενα έτη, προβλέπει περαιτέρω αύξηση. Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αύξηση των φόρων κατανάλωσης και η ανάκαμψη των ενεργειακών τιμών θα συνεπάγονται την τόνωση του δείκτη τιμών.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ