ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΟΟΣΑ: ΣΤΟ 1,1% Η ΑΝΑΠΤΥΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 2017 - ΣΤΟ 2,5% ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Σε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 1,1% φέτος και 2,5% το 2018 προσβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος επαναλαμβάνει την ανάγκη πρόσθετης ελάφρυνσης του δημόσιου χρέουςΠαράλληλα, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση για την παγκόσμια οικονομία, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα παρά την κάμψη, καθώς θα διαμορφωθεί στο 2,5% του ΑΕΠ τόσο το 2017 όσο και το 2018, έναντι 3,8% του ΑΕΠ πέρυσι.
«Η περαιτέρω πρόοδος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ο έλεγχος της συνταξιοδοτικής δαπάνης αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες» στην προσπάθεια παγιοποίησης των δημοσιονομικών επιτευγμάτων, υποστηρίζει μεταξύ άλλων. Όσον αφορά το χρέος, παρά τη σταθεροποίηση των τελευταίων ετών, ο Οργανισμός παρατηρεί ότι το ύψος του παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο, γεγονός το οποίο καθιστά αναγκαία την «πρόσθετη ελάφρυνση του» ώστε να διασφαλιστεί η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του. «Η ελάφρυνση του χρέους, μέσω της επέκτασης των ωριμάνσεων και της παράτασης των περιόδων χάριτος, θα μείωνε τις ευπάθειες, θα αύξανε την ανάπτυξη και θα ενίσχυε την ικανότητα της Ελλάδα να χειριστεί το βάρος του» αναφέρει ενδεικτικά.
Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ότι η λύση για το χρέος θα προλείαινε το έδαφος για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων της ΕΚΤ και «σε συνδυασμό με μία περαιτέρω πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη φορολογική συμμόρφωση, θα επέτρεπε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες σε υψηλής ποιότητας επενδυτικά προγράμματα».
Στην έκθεση του ΟΟΣΑ γίνεται ειδική μνεία και στη βελτίωση της αγοράς εργασίας, καθώς αναμένεται μείωση της ανεργίας στο 22,2% φέτος και στο 20,1% το 2018Στο μέτωπο των επενδύσεων, διαπιστώνει σταδιακή ανάκαμψη από τα πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ για τα επόμενα έτη, προβλέπει περαιτέρω αύξηση. Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αύξηση των φόρων κατανάλωσης και η ανάκαμψη των ενεργειακών τιμών θα συνεπάγονται την τόνωση του δείκτη τιμών.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ