Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ VD

Στην Ολομέλεια εισάγεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας. Η συζήτηση θα κορυφωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, κατά πλειοψηφία, από τις αρμόδιες διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές, το βράδυ της Τρίτης. Επί της αρχής, «Ναι» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Στα άρθρα «Ναι» είπαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Επιφύλαξη να δηλώσει την ψήφο στην επί των άρθρων ψηφοφορία στην Ολομέλεια δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη Ν.Δ.. Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το ''Ποτάμι''.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής είπε ότι το κόμμα του καταψηφίζει τα άρθρα, αλλά θα δηλώσει «υπέρ» στο άρθρο 71 για την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών.
Πριν από την ψηφοφορία επί των άρθρων, ο Γιάννης Κουτσούκος είχε δηλώσει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, «με εξαίρεση τη διόρθωση των ημαρτημένων στο ΦΠΑ στα αγροτικά, δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα». Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε δηλώσει ότι η Ένωση Κεντρώων θα στηρίξει την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών (άρθρο 71) και το άρθρο 70 (το άρθρο με το οποίο προστίθενται στις υπηρεσίες που υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, αυτές που παρέχονται από τη γεωργική παραγωγή).

Κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών και για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

Στο μεταξύ, όπως αποσαφηνίζεται με ρητή αναφορά που συμπεριέλαβε στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών θα αφορά και τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.
Ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε χθες το απόγευμα σειρά νομοτεχνικών αλλαγών και βελτιώσεων. Ανάμεσα σε αυτές είναι και αναφορά που γίνεται πλέον στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου 71 με τίτλο «Κατάργηση της έκπτωσης φόρου βουλευτών» και έχει ως εξής: «Λόγω της εξίσωσης της βουλευτικής αποζημίωσης προς τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών με τις υπ΄ αριθμ. 89/2013 και 6/2015 Αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου της παρ. 2 του άρθρου 88 του Συντάγματος (Μισθοδικείου), η κατάργηση θα ισχύσει και για τα ανωτέρω πρόσωπα πέραν των βουλευτών».



Ομαδικά πυρά κατά του νομοσχεδίου

Περισσότεροι από 40 φορείς είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις του επί του πολυνομοσχεδίου κατα τη συζήτησή του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου συγκέντρωσαν τα πυρά και τις επικρίσεις των κοινωνικών εταίρων, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, το ΤΕΕ, οι εκπρόσωποι των ειδικών μισθολογίων, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ.

Επικριτικός κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Στ. Κουτσιουμπέλης ο οποίος είπε ότι: «Τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στο μαζικό κίνημα ''πουλάτε την ΔΕΗ, το νερό, τα λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε'', αλλά σήμερα ιδιωτικοποιούν τα πάντα». Ο Βασίλης Αλεξανδρής πρόεδρος του ΔΣΑ χαρακτήρισε «ατύχημα» το πολυνομοσχέδιο και επαχθή τη ρύθμιση του άρθρου 58 με την οποία, όπως ανέφερε, «νομοθετείται κατά πρωτοφανή τρόπο η επιβολή εισφορών επί εισφορών». «Στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο "Υπάρχει και φιλότιμο" ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, σε ομιλία του ως πολιτικός, λέει, κατά λάθος, στους πολίτες "θα σας εξαφανίσομεν". Ακριβώς αυτό αισθάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες ότι έχει ως στόχο η ελληνική κυβέρνηση και, επίσης, αισθάνονται ότι ο τίτλος της ταινίας δε λέει απολύτως τίποτα στους βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο» είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, κατήγγειλε τους στόχους του μεσοπρόθεσμου για «θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα και παρατεταμένο σοκ λιτότητας» και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «γιατί το 2016 που είχε τελειώσει το πρόγραμμα δεν επετράπη να επεκταθούν οι συλλογικές συμβάσεις; Και γιατί όταν είναι γνωστό ότι ο νόμος λέει ότι η εθνική συλλογική σύμβαση από 1.1.2017 θα έπρεπε να είναι με νόμο, η κυβέρνηση δεν έκανε το αυτονόητο, δια νόμου να επαναφέρει τα 751 ευρώ ως κατώτερο μισθό». Κατήγγειλε επίσης ότι απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις και ότι καταργείται το lock out.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, προέβλεψε περαιτέρω αφαίμαξη των εισοδημάτων. Ειδικά για τον ιατρικό χώρο, τον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων γιατρών και μη, είπε ότι η ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1 του 2018 παρά την έκπτωση του 15% στα ασφαλιστέο εισόδημα και το φορολογητέο εισόδημα, δίνει καίριο πλήγμα με την επιπλέον επιβάρυνση στα μικρομεσαία ιατρεία και εργαστήρια και όχι μόνο.

«Τρία ζήτησαν οι δανειστές, όλα τα δώσατε», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης και έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των Κυριακών. «Σε καμία περίπτωση "αργία μήτηρ πάσης κακίας" δεν ισχύει για την κυριακάτικη αργία. Τρία ζήτησαν οι δανειστές, όλα τα δώσατε και μάλιστα θα σας πω ότι δεν αντιγράψατε το κείμενο των δανειστών το αγγλικό κείμενο, αλλά αυτό που σας υπέδειξε η τρόικα του εσωτερικού» είπε ο κ. Κορκίδης και κατήγγειλε ότι οι μικρομεσαίοι δέχονται πρωτοφανή επίθεση. «Το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση στο Εθνικό Κοινοβούλιο, με τη διαδικασία του επείγοντος, ολοκληρώνει έναν ακόμη κύκλο βίαιων παρεμβάσεων στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μετά από 7 χρόνια υπαγωγής στο πιο αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην οικονομική ιστορία, που δεν έχει επιβληθεί ούτε σε ηττημένους πολέμων, είναι προφανές ότι οδεύουμε σε έναν ακόμη γύρο επιπρόσθετων επιβαρύνσεων, ο οποίος επιδρά ανασταλτικά στις προοπτικές ανάκαμψης και συντηρεί την οικονομία σε μια κατάσταση παγίδας στασιμότητας» είπε ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ«Για πρώτη φορά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, καλείται να ψηφίσει μέτρα, τα οποία θα δεσμεύουν τη χώρα, όχι μόνο για το 2018, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι και για του χρόνου υπάρχουν περικοπές σε επιδόματα και φοροαπαλλαγές, αλλά και για την επόμενη τετραετία, τουλάχιστον. Πρόκειται για μέτρα με ξεκάθαρο περιοριστικό χαρακτήρα, που οδηγούν σε δύσκολα επιτεύξιμους στόχους, δεδομένου ότι ήδη οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, έχουν εξαντλήσει την φοροδοτική τους ικανότητα» είπε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Πυρά και από τους ένστολους

«Σας ζητούμε να μην εξαιρέσετε, όπως οι προκάτοχοι σας έπρατταν διαχρονικά, για μια ακόμη φορά τον Έλληνα στρατιωτικό από το δικαίωμά του και την αξίωσή του στην υπερωριακή αποζημίωση, όπως άλλωστε το άρθρο 20 του ενιαίου μισθολογίου προβλέπει για τους δημοσίους υπαλλήλους» είπε ο Ανέστης Τσουκαράκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως ΣτρατιωτικώνΟ Ιωάννης Κατσιαμάκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας είπε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο έκτρωμα. «Η ιδιαιτερότητα και η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, που υπαγορεύει τη θεσμοθέτηση ενός πραγματικά ειδικού μισθολογίου, δεν ελήφθη καν υπόψη. Πεποίθηση όλων μας είναι ότι πρόκειται για σχέδιο νόμου έκτρωμα, το οποίο πλήττει βάναυσα τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας. Αποτελεί μια ακόμα ανακολουθία της κυβέρνησης, η οποία το απέκρυπτε επί ένα έτος, καθώς το είχε στα συρτάρια της έχοντας συμφωνήσει με την τρόικα τις νέες περικοπές», ανέφερε.

«Τίποτα από αυτά που υποσχεθήκατε δεν τηρήσατε, αντίθετα κοροϊδέψατε, πολιτικά εξαπατήσατε και ηθικά προδώσατε όσους σας πίστεψαν και σας εμπιστεύτηκαν. Χειρότεροι από οποιονδήποτε άλλον στο παρελθόν, που τόσο "ελαφρά την καρδία" λοιδορούσατε και χλευάζατε» είπε ο Γρ. Γερακαράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
«Υπάρχει ξεκάθαρα εμπαιγμός και κοροϊδία που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καθώς και έλλειψη μέριμνας από πλευράς της κυβέρνησης εις βάρος των σκληρά εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα και στα Σώματα Ασφαλείας κατ' επέκταση» ανέφερε  Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ