ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ
Την διάλυση του κουαρτέτου, όχι μόνο με έξοδο του ΔΝΤ αλλά και του τρόπου λειτουργίας της λεγόμενης «ευρωπαϊκής τρόικας» επιδιώκει ο πρόεδρος της Κομισιον.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον του κ. Γιούνκερ, κατά τον ίδιο, «αυτή η ιστορία με τη τρόικα πρέπει να τελειώσει τώρα», καθώς πολλές φορές υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Κομισιόν και της ΕΚΤ και του ΕΣΜ για τον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού προγράμματος.
Επιπλέον ο Πρόεδρος της Κομισιόν έχει δώσει οδηγία στους αρμόδιους επιτρόπους Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί να επιμείνουν στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των δημοσιονομικών προβλέψεων από πλευράς του ΔΝΤ.
Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Μια σύγκρουση που μπορεί να προκαλέσει το «επεισόδιο» βάση του οποίου το Ταμείο θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Ο κ. Γιούνκερ θεωρεί ότι το σχέδιο Σόιμπλε για αποδυνάμωση και απο-πολιτικοποίηση της Κομισιόν έχει πλέον χάσει την υποστήριξη που είχε εντός της Γερμανίας, Κομισιόν και ESM θα μπορούν να συνεργάζονται για την επίβλεψη των προϋπολογισμών των χωρών-μελών.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί ότι η de facto αποχώρηση και της ΕΚΤ από την εποπτεία που σχεδιάζεται για την Ελλάδα μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος, δίνει μεγαλύτερη ευελιξία για «πολιτικές μανούβρες» όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Πάντως, η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα αφεθεί να παρεκκλίνει στα λάθη του παρελθόντος, και για αυτό θα προβλεφθεί «σκληρό πλαίσιο».

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ VD

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μετά τη διαρροή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να καταλογίσει στην κυβέρνηση πως κοροΐδεψε τους πολίτες και να σχολιάσει πως το Σύνταγμα έβαλε φραγμό στις «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» του Πρωθυπουργού, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δεσμεύθηκε ότι θα συνεχιστεί ο πολιτικός αγώνας για την απαλλαγή των συμβασιούχων από την «ιδιότυπη ομηρία τους».

Επίσης, κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Τύπο και έστρεψε τα βέλη του στη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοιου είδους φαινόμενα, επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της». Ακόμη, ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη «οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεών της».


Επί της ουσίας της υπόθεσης, εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης «να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων». Δεσμεύθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε απαράδεκτη και τη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι επέδειξε «χαιρεκακία» σε ένα θέμα που οι κυβερνήσεις του κόμματός του προκάλεσαν. Όμως, συμπλήρωσε: «Το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί σύντομα να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση». Είχε προηγηθεί η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είπε ότι: «Ευτυχώς, για άλλη μια φορά, το Σύνταγμα βάζει φραγμό στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα και των υπουργών του».


Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να ψεύδεται, να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες. «Παίζουν με τη ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Στήνουν ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Μοιράζουν υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Βάζουν σε περιπέτεια τους πολίτες, τους θεσμούς, την ίδια τη λειτουργία του κράτους. Δυστυχώς, δεν ακούν καμία σοβαρή και υπεύθυνη φωνή», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., με το να στήνονται «παράγκες» στο ευρύτερο Δημόσιο δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «προσπαθούν να φτιάξουν καθεστώς και φέρνουν χάος. Επαναλαμβάνουν τις χειρότερες πρακτικές του χθες, που όλοι οι Έλληνες θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας».

Έντονη αντίδραση από ΚΕΔΕ

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκάλεσε αναταράξεις και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να ζητεί ακόμη και την αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη«Κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό για αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εσωτερικών. Να ζητήσει συγγνώμη από τους δημάρχους ο κ. Σκουρλέτης. Τον εκθέτει πολιτικά η δικαστική εξέλιξη στο ζήτημα των συμβασιούχων, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επιβεβαιώνεται η ΚΕΔΕ όταν υποστήριζε ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης ήταν συνταγματικά έωλες», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ένωση σχολιάζει ότι «δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση πληρώνουν ακριβά τους αδέξιους χειρισμούς της Κεντρικής Εξουσίας» και συμπληρώνει ότι με αυτήν την εξέλιξη αποδεικνύεται «η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το ζήτημα» των συμβασιούχων. Επίσης, καλεί τον υπουργό Εσωτερικών να ζητήσει συγγνώμη καταρχήν από τους εργαζόμενους, τους οποίους «ουσιαστικά εξαπάτησε τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια» και ζητεί από τον Πρωθυπουργό «να αλλάξει τον κ. Σκουρλέτη και να ορίσει στη θέση του ένα πρόσωπο που θα είναι ικανό να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ