ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Handelsblatt: ο Τσακαλωτος ενδεχεται να απογοητευτει στο Eurogroup

Handelsblatt: ο Τσακαλωτος ενδεχεται να απογοητευτει στο Eurogroup
Στο επικείμενο Eurogroup της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, αναφέρεται η Handelsblatt, η οποία επιχειρεί να αναλύσει τις παραχωρήσεις που ενδέχεται να αποσπάσει η Ελλάδα από τους εταίρους της.
Όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ κάνει λόγο για «παζάρεμα μέχρι τέλους» και προβαίνει στην εκτίμηση ότι «η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενδέχεται να ολοκληρωθεί με απογοητευτικό τρόπο για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κυρίως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αντιτίθεται σε υπερβολικά εκτεταμένες παραχωρήσεις».
Όπως υπενθυμίζει η HB, υπό συζήτηση βρίσκεται η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του δευτέρου προγράμματος για την Ελλάδα για ένα διάστημα έως και 15 χρόνια. «Ωστόσο η Γερμανία πατάει φρένο και δεν είναι μόνη της σε αυτό εντός του Eurogroup, λένε Ευρωπαίοι διπλωμάτες», αναφέρει η Handelsblatt.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το πρωί της Πέμπτης συνέρχεται για τελευταία φορά το Euroworking Group. Εάν δεν προκύψει συμβιβασμός εκεί «τότε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν μια μακρά νυχτερινή διάσκεψη».
Η Handelsblatt αναγνωρίζει στην ελληνική κυβέρνηση ότι έπραξε ότι ήταν σε θέση να κάνει «προκειμένου να καταστήσει πολιτικά εφικτή την ελάφρυνση του χρέους. Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε και πέρασε στο κοινοβούλιο το τελικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Και η επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης με τη Μακεδονία για την ονομασία ενδέχεται να βοηθήσει τον Τσίπρα. Ναι μεν όλοι οι εμπλεκόμενοι διαψεύδουν ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός. Όμως με τη συμφωνία στο ονοματολογικό, η οποία επιδοκιμάζεται ευρέως στη Δύση, ο Τσίπρας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ρεαλιστής πολιτικός».
Ολόκληρη η συμφωνία ΕΛΛΑΔΑΣ - πΓΔΜ ΕΔΩ!

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

H PILLARSTONE GREECE ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ''ΚΟΚΚΙΝΩΝ'' ΔΑΝΕΙΩΝ

Η Pillarstone Greece πήρε και επισήμως, σύμφωνα με απόφαση της 2ας Μαΐου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την τέταρτη κατά σειρά άδεια διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η εταιρεία αποτελεί θυγατρική του ξένου fund ΚΚR και σε αυτήν θα μεταφερθούν 1,2 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, κατόπιν της σχετικής συμφωνίας που έχει υπογράψει το KKR με τη Eurobank και την Alpha Bank.

Το χαρτοφυλάκιο του 1,2 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων προέρχεται ισομερώς από τις δύο ελληνικές τράπεζες. Στο κοινοπρακτικό σχήμα KKR, Eurobank, Alpha συμμετέχει και η EBRD. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πλατφόρμα της Pillarstone έχουν ήδη μεταφερθεί για διαχείριση με στόχο την αναδιάρθρωση τα δάνεια της FAMAR και ήδη ετοιμάζονται και μεταφορές άλλων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.


Ποια είναι η PILLARSTONE

Η PILLARSTONE αποτελεί μια πλατφόρμα που ιδρύθηκε από το Fund KKR και τον John Davison το 2015 προκειμένου να συνεργαστεί με ευρωπαϊκές τράπεζες και να δημιουργήσει αξία διαχειριζόμενη τα μη τραπεζικά assets και όσα δεν αποδίδουν των ισολογισμών τους. Από την παρουσίαση που πραγματοποίησε η πλατφόρμα στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Μάρτιο του 2016, αναφέρεται ότι η πλατφόρμα θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση και τεχνογνωσία ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, να σταθεροποιηθούν, να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν αξία η οποία θα αποτελεί όφελος σ' ένα μεγάλο εύρος μετόχων.

Η Pillarstone υποστηρίζεται από funds και λογαριασμούς που διαχειρίζεται η KKR credit και οι θυγατρικές της, ενώ θα κάνει leverage όλες τις παγκόσμιες πηγές της KKR ενώ θα έχει άμεση πρόσβαση σε μια μεγάλη δεξαμενή κεφαλαίων με ορίζοντα 8 έως 10 έτη. Τα οφέλη από την διαχείριση των δανείων θα είναι πολλά. Για τις τράπεζες, που δεν είναι οι φυσικοί κάτοχοι των επιχειρήσεων, η πλατφόρμα θα επιτρέψει να μοιραστούν τα οφέλη της ανάκαμψης καθώς θα βελτιώνεται η ποιότητα και η αξία των επιχειρήσεων με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Για τις εταιρείες το όφελος θα είναι η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση και τα ξεκάθαρα αντικείμενα δραστηριότητας τα οποία θα υποδεικνύονται από ειδικούς που θα τις βοηθούν να σταθεροποιηθούν, να ξαναφτιαχτούν και να αναπτυχθούν.

Τέλος, για τις οικονομίες τα οφέλη θα είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της δημιουργίας αλυσίδας προσφοράς, της δημιουργίας διατηρήσιμων εταιρειών που θα παίζουν τον ρόλο της δημιουργίας πλούτου στις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η πλατφόρμα θα ξεκλειδώνει γραμμές χρηματοδότησης, θα επιτρέπει στις τράπεζες να χρηματοδοτούν τις εταιρείες και τα νέα κεφάλαια θα αυξάνουν την σταθερότητα του οικονομικού συστήματος.

Στην πλατφόρμα επικεφαλής είναι ο κ. John Davison ο οποίος συνδυάζει την εμπειρία σε στρατηγικές συμβουλές (BOOZ and Μc Kinzey) ως turnaround Ceo και σε Private Equity Firms (Τhe Carlyle, Warburg Pincus and bridgepoint) και μ' ένα ισχυρό track record στην επίτευξη υψηλών επιπέδων ανάκαμψης και μείωσης της έκθεσης του δανεισμού στην RBS (2011-2015).

''The New Daily Mail'' 
Newsroom με πληροφορίες από το newmoney.gr

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ