Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ESM: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Την εξαιρετικά προβληματική κατάσταση του ελληνικού χρέους αναδεικνύει έρευνα του ESM, για τα ρίσκα που εμφανίζουν οι χώρες που έλαβαν βοήθεια από το Ταμείο κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η έρευνα έχει ως στόχο να βαθμολογήσει τις χώρες προκειμένου να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται σε ό,τι αφορά στο χρέος τους. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι πρόκειται για επιστημονική έρευνα που δεν αντανακλά τις θέσεις του Ταμείου και πως θα πρέπει να γίνει προσεκτική ανάλυση για να εξαχθούν συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα έναντι των υπόλοιπων κρατών που μπήκαν σε πρόγραμμα έχει τη σημασία του, υπό το πρίσμα και των συζητήσεων που διεξάγονται και της πίεσης του ΔΝΤ για ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης.
Πόσο μάλλον που κατά μέσο όρο και παρότι προηγήθηκαν τρία προγράμματα προσαρμογής και δισεκατομμύρια χαμηλότοκων δανείων από τους εταίρους, η βαθμολογία που λαμβάνει το 2016 είναι ουσιαστικά ίδια με αυτή του 2009 (1,8 έναντι 1,7) και παραμένει στo… κόκκινo!
Η έρευνα χρησιμοποιεί μια σειρά από κριτήρια:
  • Δανειακές ανάγκες, συνθήκες και δομή χρέους
  • Οικονομική ισχύς
  • Δημοσιονομική θέση
  • Χρηματοπιστωτικός τομέας και άλλες ενδεχόμενες υποχρεώσεις
  • Θεσμικές παράμετροι. Όπως εξηγείται, χώρες με καλύτερες θεσμικές και πολιτικές παραμέτρους εκτιμάται ότι είναι καλύτερα εξοπλισμένες να αντιμετωπίσουν πιθανές αρνητικές εξελίξεις
  • Δανεισμός ιδιωτικού τομέα, πίστωση και real estate
Η βαθμολόγηση γίνεται με σκορ 1 έως 4: Η χώρα που κατατάσσεται στο 25% των καλύτερων λαμβάνει βαθμολογία «4», αυτή που είναι στο χειρότερο 25% τη βαθμολογία «1» και χρωματίζονται ανάλογα.


Τα αποτελέσματα της μέτρησης δείχνουν ότι ήδη από το 2005, Ελλάδα και Πορτογαλία θα χαρακτηρίζονταν χώρες με «αυξανόμενα ρίσκα» σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση του χρέους και από το 2009 ως χώρες «υψηλού ρίσκου». Κατά τον ίδιο τρόπο, Ισπανία και Κύπρος έδειξαν απότομη αύξηση του ρίσκου ήδη από το 2008«Τρέχοντας» το μοντέλο με βάση τα ιστορικά στοιχεία, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος ανέδειξε τα προβλήματα πολύ πριν οι οίκοι αξιολόγησης αρχίσουν τις υποβαθμίσεις του αξιόχρεου των χωρών, αν και η διαπίστωση γίνεται κατόπιν εορτής. Αξιοσημείωτο είναι ότι η έρευνα δείχνει ότι με εξαίρεση την Ιρλανδία, οι χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα του EFSF/ESM βελτίωσαν την αντίστασή τους κατά τους περισσότερους δείκτες, ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω του μέσου όρου των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης.
Euro2Day

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ