Κούλουμα στον Λόφο Φιλοπάππου για τους Αθηναίους - Λαγάνα, σαρακοστιανά και μουσικές εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στους Δήμους της Αττικής - Γλέντι με δωρεάν λαγάνες και φασολάδα στη Θεσσαλονίκη. ***** Όαση Σίβα - ΠΑΣΟΚ: Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε εκ των προτέρων η επίσκεψη του Πρωθυπουργού; ***** Τέμπη: Σήμερα η συζήτηση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. ***** Τζόρτζια Μελόνι - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δύο γυναίκες στο «τιμόνι» της Ευρώπης που στρίβει όλο και πιο δεξιά - Η Τζόρτζια Μελόνι σε ειδικό ρόλο να στρίψει το ΕΛΚ πιο δεξιά.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Μέσα σε κλίμα πάνδημης παρουσίας και συγκίνησης θα τελεστεί σήμερα το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Από χθες, πλήθος κόσμου συνέρρεε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο, όπου άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων, ενώ τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό είναι δεκάδες.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, αναμένεται πλήθος κόσμου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να συμμετάσχει στο λαϊκό προσκύνημα που έχει τεθεί η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τις 07:00 μέχρι τις 13:30Η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 15:00 με την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, επικήδειο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα εκφωνήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, που αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα το πρωί από τη Λευκωσία στην Αθήνα, και βέβαια ο πρόεδρος της Ν.Δ. και γιος του, Κυριάκος ΜητσοτάκηςΥπάρχει η πληροφορία ότι ίσως να προστεθεί και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αφού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε 58 χρόνια κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο και τη σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή θα γίνει με την απόδοση στον εκλιπόντα τιμών εν ενεργεία πρωθυπουργού. Η οικογένεια Μητσοτάκη, ωστόσο, με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη εξέφρασε την επιθυμία να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο με τα έξοδα της κηδείας όπως ορίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις τελετών που προβλέπεται να γίνονται δημοσία δαπάνη.

Εν τω μεταξύ, από χθες, πλήθος κόσμου πέρασε τόσο από τα γραφεία της Ν.Δ. στο Μοσχάτο προκειμένου να γράψει το τελευταίο αντίο στον πρώην πρωθυπουργό, όσο και από το πολιτικό του γραφείο που διατηρούσε για χρόνια στην οδό Αραβαντινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. βρίσκεται σε εγρήγορση αφού δέχεται δεκάδες μηνύματα ενδιαφέροντος από την επαρχία προκειμένου μέλη και φίλοι του κόμματος να συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα και να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία.  

Με το τέλος της ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Ελευσίνα προκειμένου να «πετάξει» με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 για την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του. Η σορός θα διανυκτερεύσει στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση προτού μεταφερθεί στις 15.00 της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Μάλιστα την κατασκευή σε τάφο του την είχε επιμεληθεί ο ίδιος όταν ήταν εν ζωή. Να σημειωθεί ότι επιθυμία, του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ