ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΠΚΒ: ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΠΙΣΚΙΑΖΟΥΝ ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ»

Α νησυχία για την επίμονη επιδίωξη υψηλότερων του στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων εκφράζει το Γραφείο Πρϋπολογισμού της Βουλής σε έκθεσή...

Στο Παρίσι θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale, ενώ αύριο Παρασκευή, θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΔΝΤ: «ΕΓΓΥΗΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Οι επερχόμενες πληρωμές ελληνικών ομολόγων αποτελούν την καλύτερη «εγγύηση» για την επίτευξη μίας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, υποστήριξε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC«Υπάρχoυν ορισμένα ευαίσθητα πολιτικά θέματα, τα οποία καθυστερούν τη διαδικασία, αλλά οι πληρωμές των ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο διασφαλίζουν την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα» έσπευσε να προσθέσει το στέλεχος του ΔΝΤΣτο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αναγκαία συμφωνία θα επιτευχθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, χάρη στην πίεση του χρόνου». «Στόχος μας είναι να φθάσουμε σε συμφωνία στις 15 Ιουνίου» υπερθεμάτισε μία δεύτερη πηγή, η οποία πρόσκειται στην πλευρά της Κομισιόν.
Τον Ιούλιο, η Ελλάδα καλείται να προχωρήσει σε αποπληρωμές ομολόγων, ύψους 8 δισ. ευρώ, και χωρίς την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η κυβέρνηση θα δυσκολευθεί αρκετά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Παρότι ο αξιωματούχος του ΔΝΤ εμφανίζεται βέβαιος για τη συμφωνία στο ζήτημα του χρέους, ο ίδιος αμφιβάλλει για το αν η Ελλάδα θα σταματήσει να προκαλεί πονοκέφαλο στις χώρες της Ευρωζώνης. «Ας είμαστε ειλικρινείς, θα χρειαστούν 20 χρόνια για να ''διορθωθεί'' η ζημιά στην Ελλάδα» δήλωσε, χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τα σενάρια περί νέου προγράμματος βοήθειας, το στέλεχος του Ταμείου παραδέχθηκε πως «ως οικονομολόγος, θα συμφωνούσα με τα συγκεκριμένα σενάρια». Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, «Ως μέλος του ΔΝΤ, δεν μπορώ να ισχυριστώ ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου, ότι στο μέλλον θα χρειαστούμε ακόμη ένα πρόγραμμα».
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ