LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ν΄ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ Ν΄ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της ΑμφίποληςΟ κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης «σπάνιο και μοναδικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής σημασίας». Όπως είπε: «Η Αμφίπολη είναι ένα μνημείο το οποίο αναδεικνύει τον μοναδικό πολιτιστικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο από μόνο του θα δώσει ζωή και θα παράγει πλούτο για αυτήν την πολύ όμορφη γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας».

Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες της ανασκαφής και να καταστεί το μνημείο επισκέψιμο. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία θα σταθούν αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια «μακριά από οποιαδήποτε μικροκομματική ατζέντα». «Οι ανασκαφές αυτές έχουν έναν εθνικό χαρακτήρα και συμβάλλουν στην προώθηση της χώρας μας ως ενός παγκόσμιου πολιτιστικού προορισμού. Και, βέβαια, μας επιτρέπουν να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής μας: τη σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό και την ακόμα πιο συστηματική ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» σημείωσε.


Ερωτηθείς εάν το μνημείο είναι μακεδονικό ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε: «Το μνημείο αυτό χρονολογείται από τα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα, κατά συνέπεια, δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι αρχαιολόγος, αλλά όλοι οι ειδικοί λένε το ίδιο πράγμα, δεν υπάρχει, κατά την άποψή μου, καμία αμφιβολία ότι το μνημείο αυτό είναι Μακεδονικό». Σημείωσε ωστόσο ότι «η δική μας δουλειά δεν είναι να υποκαθιστούμε τη δουλειά των αρχαιολόγων, των ιστορικών, των ειδικών» αλλά «να διευκολύνουμε όλους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Εξέφρασε στη συνέχεια τη λύπη του για το γεγονός ότι «τα τελευταία δυο χρόνια, δεν έχει γίνει η πρόοδος την οποία θα περιμέναμε» για να προσθέσει όμως ότι «τώρα δεν είναι η ώρα να ασκήσουμε κριτική, αλλά η ώρα να κοιτάξουμε προς τα μπροστά». «Αυτό το οποίο προέχει αυτήν τη στιγμή είναι να κοιτάξουμε μπροστά, να αφήσουμε πίσω τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν και να προστατέψουμε και να αναδείξουμε αυτό το μνημείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» κατέληξε.

Συνομιλώντας με κατοίκους του χωριού Μεσολακιά, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια της ανασκαφής. «Όταν με το καλό το μνημείο αυτό γίνει επισκέψιμο, θα διαπιστώσετε κι εσείς, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, τα πολύ μεγάλα οικονομικά οφέλη από αυτήν ακριβώς την πολιτική της σύνδεσης Πολιτισμού και Τουρισμού. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που το μνημείο θα καταστεί επισκέψιμο το συντομότερο δυνατόν» είπε, συμπληρώνοντας πως «εντός δυο – τριών ετών, αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ