ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ VD

Εξιτήριο από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού αναμένεται να λάβει σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Οι έρευνες της αστυνομίας για τους αποστολείς του τρομο-φακέλου συνεχίζονται εντατικά, ενώ η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση κατά του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη που δήλωσε ότι δεν θα τον ενοχλούσε «να σκάσει μια βόμβα στα πόδια του Γ. Στουρνάρα».

Ο πρώην εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να εξέλθει σήμερα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού, αφού έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και δεν υπάρχουν επιπλοκές. Το τελευταίο χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος παραμένει «αιμοδυναμικά σταθερός» και ότι «διαπιστώθηκε ομαλή εξέλιξη των τραυμάτων». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται σήμερα να μετακινηθεί σε δωμάτιο στον 10ο όροφο του νοσοκομείου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο κ. Παπαδήμος είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη ΤσίπραΟ πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη, αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Οι έρευνες για τους αποστολείς του τρομο-φακέλου συνεχίζονται με κύριο «ύποπτο» την οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, χωρίς να αποκλείεται όμως και κάποια άλλη πιθανότητα, αφού ο πρώην πρωθυπουργός είχε στοχοποιηθεί κατά το παρελθόν και από άλλες οργανώσεις. Σε εξέλιξη παραμένουν και οι προσπάθειες εντοπισμού της διαδρομής του φακέλου, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν και πώς πέρασε από τα σκάνερ της Βουλής.
Ο παγιδευμένος φάκελος είχε ως φερόμενο αποστολέα Ιταλό πολίτη και περιείχε βιβλίο για τη σφαγή του Διστόμου από τους Γερμανούς κατακτητές. Χθες, πάντως, έπειτα από δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera», αποκαλύφθηκε ότι οι ελληνικές αρχές εξουδετέρωσαν παγιδευμένο ταχυδρομικό πακέτο που προοριζόταν για οίκο αξιολόγησης στο ΜιλάνοΤο εν λόγω πακέτο συγκαταλέγεται σε οκτώ παγιδευμένα δέματα και φακέλους που είχαν εντοπιστεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Τα πακέτα εντοπίστηκαν μετά την αποστολή των δύο πανομοιότυπων «τρομοπακέτων» στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στη Γαλλία.

Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας διέταξε χθες τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη. Αναφερόμενος στην επίθεση κατά του κ. Παπαδήμου, ο κ. Φιλιππάκης έγραψε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». Η ανάρτηση προκάλεσε καταγγελία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Την έρευνα θα διενεργήσει η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο κ. Φιλιππάκης, πάντως, τόνισε μέσω του δικηγόρου του ότι εμμένει στην άποψή του.


Τη δυσαρέσκειά του για την αντίδραση των εισαγγελικών αρχών εξέφρασε πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. «Κάθε μέρα κάποιο τρολ εδώ μέσα απειλεί εμένα, στελέχη της κυβέρνησης, τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κανείς μας δεν κάνει μήνυση, ούτε αυτεπάγγελτα κινείται η δικαιοσύνη» ανέφερε ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αντίθετα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ''Ποταμιού'' και πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Παπαδήμου, Δημήτρης Τσιόδρας, χαρακτήρισε την ανάρτηση του κ. Φιλιππάκη «προτροπή σε εγκληματική ενέργεια» και ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχό του από την ΕΣΗΕΑ.



Η επίθεση κατά του κ. Παπαδήμου, πάντως, προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «άθλια προσπάθεια» πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατικής ενέργειας από τη Ν.Δ., ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδρανεί σε φαινόμενα διχαστικού λόγου, χυδαιότητας και προτροπής στη βία και την τρομοκρατία. Με τη Ν.Δ. συντάχθηκαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ''Ποτάμι''.
Αντίθετα, το ΚΚΕ καυτηρίασε τη σύνδεση της «καταδικαστέας τρομοκρατικής επίθεσης» με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού.

Ανακοίνωση για την ανάρτηση Φιλιππάκη, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, αναφέροντας ότι «καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής». Η ΕΣΗΕΑ συνιστά επίσης «ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους», επισημαίνοντας ότι απαιτείται σεβασμός στη δεοντολογία και τις ανθρώπινες αξίες, είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ