ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συστηματικοι ελεγχοι στους ελληνες σε γερμανικα αεροδρομια

Συστηματικοι ελεγχοι στους ελληνες σε γερμανικα αεροδρομια
Συστηματικοί έλεγχοι σε επιβάτες από την Ελλάδα γίνονται από τις 12 Νοεμβρίου σε γερμανικά αεροδρόμια. Οι Γερμανοί από τις 12 Νοεμβρίου υποχρεώνουν τα αεροπλάνα από την Ελλάδα να προσγειώνονται σε ειδικές εξόδους και στη συνέχεια ελέγχουν όλους τους επιβάτες.
Από την πλευρά του το Βερολίνο επικαλείται την αυξημένη προσέλευση επιβατών χωρίς θεώρηση Σένγκεν,
για να δικαιολογήσουν τους συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιούν από τις 12 Νοεμβρίου σε επιβάτες πτήσεων προερχόμενων από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, το οποίο επικαλείται η Deutsche Welle, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα εντοπίστηκαν περίπου 1.000 παράνομες αφίξεις, αριθμός που χαρακτηρίζεται ως πολλαπλάσιος από όλες τις άλλες πτήσεις εντός της Σένγκεν.
Αίσθηση μάλιστα προκαλεί αναφορά της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας στη Deutsche Welle ότι «αντιμετωπίζουμε τις πτήσεις από την Ελλάδα σαν να προέρχονται από τη Τουρκία ή την Αίγυπτο».
Η Κομισιόν τοποθετήθηκε για το ζήτημα αναφέροντας ότι το Βερολίνο κάνει χρήση του κώδικα του Σένγκεν, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε χώρες που συμμετέχουν να πραγματοποιούν ελέγχους για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανία είχε ενημερώσει ότι θα κάνει χρήση αυτού δικαιώματος για ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα, ενώ έδωσε εγγυήσεις ότι οι έλεγχοι αυτοί θα είναι στοχευμένοι και περιορισμένοι στον χρόνο.
Η εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι με πρωτοβουλία της Κομισόν θα υπάρξει τριμερής συνάντηση (Κομισιόν, Βερολίνο, Αθήνα) σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα παραμένει καθηλωμένη εξαιτίας μιας ανίκανης κυβέρνησης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μια νέα εποχή μεταρρυθμίσεων και ειλικρίνειας. Όπως είπε, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία ο νέος πρόεδρος δεν σταμάτησε να αποδομεί τον λαϊκισμό και να φωτίζει τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Είναι γεγονός, σημείωσε, ότι η κοινή γνώμη της Γαλλίας είχε το προνόμιο να ξέρει πού οδηγούν τα μεγάλα λόγια και τα ψεύδη. Γνώριζε τι έλεγε και τι έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα και την άτακτη υποχώρηση μπροστά στο Grexit.

Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε εργαστήρι που δοκιμάστηκε ο λαϊκισμός. Είναι ειρωνεία της ιστορίας ότι η Ελλάδα παραμένει φυλακισμένη στα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα. Ψέματα που πληρώνουμε καθημερινά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία. Οι πολίτες όμως δεν θέλουν μόνο αυτό. Θέλουν προτάσεις. Γι’ αυτό θα ρίξουμε βάρος στο ξεδίπλωμα του δικού μας εθνικού σχεδίου. Η προσδοκία για μια Ελλάδα δυνατή μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Μην έχετε αμφιβολία ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη είναι υπαρκτά και δεν πρέπει να μπουν κάτω από το χαλί. Κερδήθηκε χρόνος και δεν πρέπει να χαθεί. Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη στην οικονομία, την ασφάλεια, την ενιαία εξωτερική πολιτική και την κοινή φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Χρειαζόμαστε και λιγότερη Ευρώπη, τόνισε, και σημείωσε την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία που πρέπει να μειωθεί.

Είναι σαφές ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει την αξιοπιστία και το σχέδιο. Αυτοί που φορούσαν τη μάσκα του οργισμένου επαναστάτη τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια ειδική οικονομική ζώνη που όσο δεν δημιουργεί προβλήματα, κανείς δεν ασχολείται μαζί μας. Μόνο μια πατριωτική δύναμη όπως η Ν.Δ. μπορεί να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα γίνει ομότιμος εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα καταλήγει σε ένα τέταρτο μνημόνιο, το δεύτερο της σημερινής κυβέρνησης, που σκιάζει το μέλλον για πολλά χρόνια. Με επαχθείς όρους που δεσμεύουν τη χώρα μετά τη λήξη του 4ου προγράμματος χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Το μνημόνιο εξυπηρετεί την παραμονή Τσίπρα στην εξουσία, τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο αμοραλισμός τους προκαλεί αποστροφή ακόμα και σε ηγετικές μορφές της αριστεράς. «Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια», σημείωσε.

Όπως είπε, είναι σημαντικό στη συζήτηση στη Βουλή να επαναλαμβάνουμε ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στηρίχθηκε σε τρία ψέματα: Στο τέλος της λιτότητας, στο εμπόριο πατριωτισμού και στην υπόσχεση για μάχη κατά της διαπλοκής. Έγιναν τα αντίθετα, στη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε η χώρα. Όπως ανέφερε, χάνονται δύο συντάξεις και ένας μισθός από τα μέτρα και η χώρα δεσμεύεται σε πολλά χρόνια υψηλών πλεονασμάτων. Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν νέες ουρές μέτρων, όπως οι νέες αυξήσεις στις εισφορές. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση υποσχέθηκε να προστατεύσει τους αδύναμους και πλήττει ακριβώς αυτούς. Έλεγαν ότι δεν θα δεσμεύσουν τη χώρα μετά τη λήξη της θητείας τους και κάνουν ακριβώς αυτό. Έχουν πάρει 8,5 φορές περισσότερα μέτρα απ' όσα προέβλεπε το e-mail Χαρδούβελη

Πανηγυρίζουν ότι θα έχουμε ανάπτυξη. Το 2014 οι θεσμοί προέβλεπαν 2,9% για το 2015 και 3,7% για το 2016. Τι είχαμε; Ύφεση το 2015 και στασιμότητα το 2016. Η κυβέρνηση λέει ότι οι συντάξεις μειώθηκαν περισσότερο παλαιότερα. Στο πρώτο μνημόνιο, οι περικοπές έφτασαν στο 5,1 δισ. και στο δεύτερο 5 δισ. ευρώ. Με τα δύο μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ οι συντάξεις κόβονται κατά πάνω από 6 δισ. ευρώΌπως είπε, τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο αν πιάσουμε πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ. Ποια χώρα μπορεί να το πετύχει αυτό; αναρωτήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση σε μέτρα ελάφρυνσης 0,5% του ΑΕΠ, με μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Δεν θα το κάνουν, εκτίμησε. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τη γνώση για να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Όσοι φαντασιώνονται ότι θα μετατραπούν σε μεταρρυθμιστική δύναμη να ξέρουν ότι αυτό γίνεται στα παραμύθια. Ας φέρουν στο μυαλό τους τον Π. Σκουρλέτη που εναντιώνεται στη Βουλή και τον κ. Τσακαλώτο που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο. «Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα», ξεκαθάρισε. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρελθόν, όποια μετάλλαξη και αν επιχειρήσει».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ