ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα
Πράσινο φως σε μία συμφωνία - πακέτο τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας, όσο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους άναψε το Eurogroup, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, η οποία διήρκησε πάνω από 10 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα λάβει μια τελευταία δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της Δ’ αξιολόγησης.
Πρόσθεσε δε, πως η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας τον προσεχή Αύγουστο, με ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, ύψους 24,1 δισ. ευρώ, για τους επόμενους 22 μήνες.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, συμφωνήθηκε 10ετής επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων του EFSF, όπως επίσης και μία επιπλέον 10ετής περίοδος χάριτος.
Περισσότερα ΕΔΩ!

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΠτΔ: ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Την ανάγκη προάσπισης και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δικαιωμάτων υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης Γκουίντο Ραϊμόντι, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως ανέφερε, ζούμε σ' ολόκληρη την Ευρώπη και ιδίως στην Ελλάδα, σε μία εποχή όπου υπάρχει τεράστιο ζήτημα κοινωνικών ανισοτήτων, κοινωνικών προβλημάτων, τα οποία πολλές φορές οδηγούν σε κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, αυτό οφείλεται στο ότι «δεν έχουμε, δυστυχώς, δώσει την προσοχή που θα έπρεπε στην Ευρώπη στο κοινωνικό κράτος». «Αυτό το κόσμημα για την Ευρώπη, που δημιουργήθηκε μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, δυστυχώς έχει υποστεί τεράστια ρήγματα. Τούτο συνιστά κίνδυνο, ο οποίος είναι υπαρξιακός, στην κυριολεξία, για την Ευρώπη και τη συνοχή της» πρόσθεσε. Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Κι' αν εμείς οι Έλληνες αγωνιζόμαστε για το κοινωνικό κράτος δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, αλλά πιστεύουμε ότι η συνοχή της Ευρώπης εξαρτάται από αυτόν τον πυλώνα του κοινωνικού κράτους, που είναι μέρος των ιδρυτικών αρχών της Ε.Ε.». Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του θα τεθούν οι βάσεις για να αποκτήσουν υπόσταση τα κοινωνικά δικαιώματα και στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, και στο πλαίσιο, δηλαδή, των θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία το Δικαστήριο υπερασπίζεται.

Ο κ. Ραϊμόντι, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, επισήμανε την ανάγκη υπεράσπισης, όχι μόνο των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και αυτών που προέρχονται από αυτά, δηλαδή των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ σημείωσε πως οι δυνατότητες που έχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν είναι απεριόριστες. «Είναι σαφές, ότι αν αρνηθούμε τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα και αυτό είναι η άποψη όλων των δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, είναι σαν να αρνούμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», παρατήρησε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ