ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τρομοκρατικη επιθεση στη Βαρκελωνη - 13 οι νεκροι, 80 οι τραυματιες


Σε 13 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση με το φορτηγάκι στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, ενώ 80 είναι οι τραυματίες. Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Μία Ελληνίδα μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας του Ι.Κ., το Amaq.Υπό έλεγχο είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα Κεφαλονίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους τα Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού. Απομακρύνθηκαν επίσης και τουρίστες από καταλύματα στον οικισμό. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΠτΔ: ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Την ανάγκη προάσπισης και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δικαιωμάτων υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης Γκουίντο Ραϊμόντι, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως ανέφερε, ζούμε σ' ολόκληρη την Ευρώπη και ιδίως στην Ελλάδα, σε μία εποχή όπου υπάρχει τεράστιο ζήτημα κοινωνικών ανισοτήτων, κοινωνικών προβλημάτων, τα οποία πολλές φορές οδηγούν σε κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, αυτό οφείλεται στο ότι «δεν έχουμε, δυστυχώς, δώσει την προσοχή που θα έπρεπε στην Ευρώπη στο κοινωνικό κράτος». «Αυτό το κόσμημα για την Ευρώπη, που δημιουργήθηκε μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, δυστυχώς έχει υποστεί τεράστια ρήγματα. Τούτο συνιστά κίνδυνο, ο οποίος είναι υπαρξιακός, στην κυριολεξία, για την Ευρώπη και τη συνοχή της» πρόσθεσε. Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Κι' αν εμείς οι Έλληνες αγωνιζόμαστε για το κοινωνικό κράτος δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, αλλά πιστεύουμε ότι η συνοχή της Ευρώπης εξαρτάται από αυτόν τον πυλώνα του κοινωνικού κράτους, που είναι μέρος των ιδρυτικών αρχών της Ε.Ε.». Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του θα τεθούν οι βάσεις για να αποκτήσουν υπόσταση τα κοινωνικά δικαιώματα και στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, και στο πλαίσιο, δηλαδή, των θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία το Δικαστήριο υπερασπίζεται.

Ο κ. Ραϊμόντι, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, επισήμανε την ανάγκη υπεράσπισης, όχι μόνο των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και αυτών που προέρχονται από αυτά, δηλαδή των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ σημείωσε πως οι δυνατότητες που έχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν είναι απεριόριστες. «Είναι σαφές, ότι αν αρνηθούμε τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα και αυτό είναι η άποψη όλων των δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, είναι σαν να αρνούμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», παρατήρησε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν ειδήσεις από το κανάλι της Βουλής

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ