Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση για το τέταρτο μνημόνιο εξαπέλυσε μιλώντας στον Αnt1 η Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας παράλληλα τις ελπίδες της για λύση αναφορικά με το χρέος στο σημερινό Eurogroup.  Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το νέο μνημόνιο πλήττει τους αδύναμους. «Δεν μπορείς να κόβεις το επίδομα φτώχειας και να θεωρείσαι αριστερή κυβέρνηση», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι: «Αύξησαν τις προσλήψεις στο Δημόσιο κι έκοψαν το επίδομα ένδειας». Πρότεινε, μάλιστα, την ισχύ του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης για να καλύψει το επίδομα της απόλυτης φτώχειας».

Αναφερόμενη στα αντίμετρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, τα χαρακτήρισε «δήθεν» και σημείωσε ότι: «Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι θα εφαρμοστούν. Στο άρθρο 15 λέει δύο πράγματα που καμία κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί μέχρι τώρα: Ότι τα πλεονάσματα πρέπει να ξεπερνούν το 3,5% και με απόφαση ΔΝΤ, ΕΚΤ και εταίρων να αποφασίζεται η ισχύ των αντιμέτρων. Στο νυν μνημόνιο αναφέρεται ότι εσύ έχεις τη δυνατότητα ως κυβέρνηση να δώσει το πλεόνασμα, χωρίς την άδεια κανενός Η περίφημη διαπραγμάτευση οδήγησε στην απώλεια κεκτημένων σε τρία μνημόνια».

«Εμείς δε λέμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια, αποδεχόμαστε τους στόχους, αλλά ταυτόχρονα λέμε ότι πρέπει να είναι διαφορετικό το μείγμα πολιτικής. Αυτοί υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν την ανάπτυξη από το 2,7 στο 1,7. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε τις προσδοκώμενες επενδύσεις και θέσεις εργασίας, δηλαδή μειωμένη προσφορά και εισφορές», είπε, διευκρινίζοντας ότι, «εμείς λέμε μείωση στις εισφορές, σταδιακά και αύξηση της ανάπτυξης». «Η αύξηση σε μισθούς δεν πρόκειται να έρθει αν δεν ξαναμοιραστεί η πίτα», τόνισε, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή «δεν υπήρξε μία λέξη για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα».

«Πάμε σε σφάξιμο των φτωχών και των αδυνάτων. Αυτό το μνημόνιο χτυπά τους κοινωνικά αδύναμους», επανέλαβε και επαναφέροντας το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον τρόπο διαμοιρασμού των ποσών, αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για μείωση του ΕΝΦΙΑ και των φόρων στις αγροτικές πρώτες ύλες, που νομοθετήθηκε, μέσω της επιστροφής μικρού μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στην οικονομία. «Εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε τέλος, ενώ ερωτηθείσα για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, είπε: «Παρακαλώ να βρεθεί λύση για το χρέος»

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ