ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, η τεχνική συμφωνία είναι ισορροπημένη και βιώσιμη, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε ότι τα θετικά μέτρα θα περιλαμβάνονται σε ξεχωριστό άρθρο, σχολιάζοντας ότι «αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση της αντιπολίτευσης». Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι είναι κατανοητές πιθανές κριτικές για τα μέτρα της συμφωνίας, ωστόσο, η κυβέρνηση θα δώσει μία ευκαιρία σε κόμματα και βουλευτές ώστε να μπορούν να υπερψηφίσουν.

Όπως είπε, παρά την αρχική απαίτηση του ΔΝΤ, η κυβέρνηση πέτυχε μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο: Συμφωνήθηκε η τροποποίηση του δημοσιονομικού μείγματος με 1% περιοριστικά μέτρα και 1% μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης για 2019 και 2020. Ανέφερε πως τα περιοριστικά μέτρα το 2019 στοχεύουν τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% και το 2020 σε εξοικονόμηση 1% από τη μείωση του αφορολόγητου.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης, τα οποία θα εφαρμοστούν υπό τον όρο επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε:
  • Επιδότηση ενοικίου, με μέση επιδότηση περίπου 1.000 ευρώ το χρόνο, σε 600.000 οικογένειες.
  • Ενίσχυση του επιδόματος του πρώτου και του δεύτερου παιδιού, συνολικού ύψους 260 εκατομμυρίων.
  • Επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε δημοτικά και γυμνάσια, ώστε να καλυφθεί ο μισός πληθυσμός των μαθητών.
  • Επέκταση του προγράμματος των βρεφονηπιακών σταθμών για να καλύψουν το 1/3 των παιδιών, ηλικίας έως 4 ετών.
  • Το μέτρο της μείωσης στα φάρμακα θα επεκταθεί σε όλον τον πληθυσμό και όχι μόνο τους συνταξιούχους, με εισοδηματικά κριτήρια
  • Προβλέπεται ένα αναπτυξιακό πακέτο ύψους 250 εκατομμυρίων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας,
  • Ταυτόχρονα, ένα αντίστοιχο πακέτο θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
  • Μείωση φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%
  • Μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%
  • Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατομμύρια, για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.
  • Μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης η οποία μηδενίζεται για όσους έχουν έσοδα μέχρι 30.000 ευρώ. Για δε τους υπόλοιπους προβλέπεται μείωση συντελεστή.
Εργασιακά
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο αποκρούστηκαν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και για κατοχύρωση του δικαιώματος των εργοδοτών στην ανταπεργία. Επίσης, εξασφαλίστηκε επαναφορά θεσμικού πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων και των αρχών επεκτασιμότητας. Όπως είπε την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ακολουθήσει πιθανόν και συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της συμφωνίας.

Χρέος
Πλέον, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η προσοχή είναι στραμμένη στα μέτρα για το χρέος. Κεντρική επιδίωξη είναι η συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου στην οποία θα περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας και σε αυτή την κατεύθυνση επικαλέστηκε το κοινό ανακοινωθέν των τεσσάρων θεσμών που, σύμφωνα με τον ίδιο, «καταδεινύει ότι η επίτευξη της συνολικής συμφωνίας είναι ένας εφικτός αλλά και αναγκαίος στόχος». Υπογράμμισε ότι η συνολική συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές χρήματος και την οριστική έξοδο από την επιτροπεία.

Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και της σημερινής ηγεσίας που υποστήριζαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο «αναζητώντας μάλιστα και σχετικό πιστοποιητικό».
Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η συμφωνία θα περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε θετικά.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ