ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αλ. Τσιπρας: Συνεννοηση σε περιφερειακο και σε κεντρικο επιπεδο με στοχο την αναπτυξηΤην ανάγκη μεγάλων και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, το κράτος, τους θεσμούς, την πάταξη της γραφειοκρατείας, την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ανάπτυξη. Όπως είπε, πρόκειται για ένα ευρύτατο μέτωπο, που απαιτεί ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες.
Από το βήμα του 2ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου που διεξάγεται στη Λαμία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο στόχος της ανάπτυξης αφορά την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας, την εθνική μας κυριαρχία, την ευημερία του λαού, το αύριο των παιδιών μας και υπογράμμισε πως αυτή η ζωτική σημασία της ανάπτυξης, την τοποθετεί στο κέντρο μιας μεγάλης προσπάθειας, όχι κυβερνητικής ούτε κομματικής, αλλά εθνικής προσπάθειας.
«Πρέπει να αναζητήσουμε με αίσθηση ευθύνης εκείνα τα κοινά σημεία που θα προσδώσουν στη μεγάλη προσπάθεια τον εθνικό χαρακτήρα που της αξίζει» σημείωσε. Επισήμανε πως δεν θα καταργηθούν οι πολιτικές ή οι ιδεολογικές διαφορές, όμως τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση σε περιφερειακό και σε κεντρικό επίπεδο. «Το αναπτυξιακό σχέδιο και οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για την υλοποίησή του δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις» ανέφερε.

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, η τεχνική συμφωνία είναι ισορροπημένη και βιώσιμη, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε ότι τα θετικά μέτρα θα περιλαμβάνονται σε ξεχωριστό άρθρο, σχολιάζοντας ότι «αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση της αντιπολίτευσης». Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι είναι κατανοητές πιθανές κριτικές για τα μέτρα της συμφωνίας, ωστόσο, η κυβέρνηση θα δώσει μία ευκαιρία σε κόμματα και βουλευτές ώστε να μπορούν να υπερψηφίσουν.

Όπως είπε, παρά την αρχική απαίτηση του ΔΝΤ, η κυβέρνηση πέτυχε μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο: Συμφωνήθηκε η τροποποίηση του δημοσιονομικού μείγματος με 1% περιοριστικά μέτρα και 1% μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης για 2019 και 2020. Ανέφερε πως τα περιοριστικά μέτρα το 2019 στοχεύουν τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% και το 2020 σε εξοικονόμηση 1% από τη μείωση του αφορολόγητου.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης, τα οποία θα εφαρμοστούν υπό τον όρο επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε:
 • Επιδότηση ενοικίου, με μέση επιδότηση περίπου 1.000 ευρώ το χρόνο, σε 600.000 οικογένειες.
 • Ενίσχυση του επιδόματος του πρώτου και του δεύτερου παιδιού, συνολικού ύψους 260 εκατομμυρίων.
 • Επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε δημοτικά και γυμνάσια, ώστε να καλυφθεί ο μισός πληθυσμός των μαθητών.
 • Επέκταση του προγράμματος των βρεφονηπιακών σταθμών για να καλύψουν το 1/3 των παιδιών, ηλικίας έως 4 ετών.
 • Το μέτρο της μείωσης στα φάρμακα θα επεκταθεί σε όλον τον πληθυσμό και όχι μόνο τους συνταξιούχους, με εισοδηματικά κριτήρια
 • Προβλέπεται ένα αναπτυξιακό πακέτο ύψους 250 εκατομμυρίων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας,
 • Ταυτόχρονα, ένα αντίστοιχο πακέτο θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
 • Μείωση φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%
 • Μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%
 • Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατομμύρια, για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.
 • Μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης η οποία μηδενίζεται για όσους έχουν έσοδα μέχρι 30.000 ευρώ. Για δε τους υπόλοιπους προβλέπεται μείωση συντελεστή.
Εργασιακά
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο αποκρούστηκαν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και για κατοχύρωση του δικαιώματος των εργοδοτών στην ανταπεργία. Επίσης, εξασφαλίστηκε επαναφορά θεσμικού πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων και των αρχών επεκτασιμότητας. Όπως είπε την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ακολουθήσει πιθανόν και συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της συμφωνίας.

Χρέος
Πλέον, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η προσοχή είναι στραμμένη στα μέτρα για το χρέος. Κεντρική επιδίωξη είναι η συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου στην οποία θα περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας και σε αυτή την κατεύθυνση επικαλέστηκε το κοινό ανακοινωθέν των τεσσάρων θεσμών που, σύμφωνα με τον ίδιο, «καταδεινύει ότι η επίτευξη της συνολικής συμφωνίας είναι ένας εφικτός αλλά και αναγκαίος στόχος». Υπογράμμισε ότι η συνολική συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές χρήματος και την οριστική έξοδο από την επιτροπεία.

Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και της σημερινής ηγεσίας που υποστήριζαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο «αναζητώντας μάλιστα και σχετικό πιστοποιητικό».
Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η συμφωνία θα περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε θετικά.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ