Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΤΡΑΜΠ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ


                       Τετ α τετ Τσίπρα - Τραμπ στις Βρυξέλλες
Τις οικονομικές υποχρεώσεις των κρατών μελών του ΝΑΤΟ υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις που έκανε πριν την έναρξη της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Τραμπ αφού εξήρε τη συμβολή του ΝΑΤΟ στην προώθηση της ασφάλειας και της ειρήνης στον κόσμο, τόνισε πως τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεισφέρουν ότι τους αναλογεί και να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Τα 23 από τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ χρωστούν «τεράστιες ποσότητες χρημάτων» στους Αμερικανούς φορολογούμενος, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, τα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να καλύψουν τη χρόνια υποχρηματοδότηση και να αναπληρώσουν τα χαμένα χρόνια. Ο ίδιος τόνισε πως μια ετήσια αμυντική δαπάνη στο 2% του ΑΕΠ είναι το «ελάχιστο» προαπαιτούμενο για τη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην ομιλία του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία προώθησε την ασφάλεια και την ειρήνη σε όλον τον κόσμο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί πλέον στην αντιμετώπιση θεμάτων όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία και η ρωσική απειλή. Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ.



Εν τω μεταξύ, ολιγόλεπτη συνομιλία είχαν το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. «Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ @realDonaldTrump στη Σύνοδο των Βρυξελλών» γράφει ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφία της συνάντησης. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε επίσης για αρκετή ώρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, είχε επίσης συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα, στον οποίο επισήμανε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Ο Πρωθυπουργός είχε ακόμη ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Καναδό ομόλογό του. Συνομίλησε επίσης με την πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ