ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Eurogroup: Η ωρα των μεγαλων αποφασεων

Eurogroup: Η ωρα των μεγαλων αποφασεων
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να καταλήξουν σε μία συμφωνία- πακέτο για τη μετά προγράμματος εποχή. Με τη συνεδρίαση να συμπίπτει με τα 20 χρόνια από την πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη νομισματική ένωση.
Όπως σημείωσαν κλείνει το δεκαετές «επώδυνο επεισόδιο» στη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία τελειώνει εδώ. Η επομένη της 20ης Αυγούστου θα βρει τη χώρα σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, αλλά και με την ελπίδα για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεδρίαση θα καταλήξει σε συμφωνία και έκανε λόγο για μία νέα φάση, στην οποία εισέρχεται τόσο η Ελλάδα όσο και η νομισματική ένωση.
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, επανέλαβε την ανάγκη για ένα σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους, που θα πείσει τους αγορές, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, υπογράμμισε ότι από την 21η Αυγούστου, για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ESM, δεν θα υπάρχει ενεργό πρόγραμμα σε εξέλιξη.
Στην ετήσια έκθεση του ESM, που δόθηκε σήμερα, στη δημοσιότητα, επισημαίνεται πάντως ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμη success story. Για να γίνει και αυτή μία ιστορία επιτυχίας, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Ισπανία, θα πρέπει να επιμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και μετά τη λήξη του προγράμματος, ξεκαθαρίζει ο κ. Ρέγκλινγκ.

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Σίγουρο το Μαξίμου για την ψήφιση των μέτρων
Καλωσορίζει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ την προκαταρκτική, όπως τη χαρακτηρίζει, συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας. Σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτει πως αυτή η συμφωνία θα συμπληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες με συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Εν τω μεταξύ, κλίμα αναντίρρητης αποδοχής και στήριξης  της συμφωνίας, παρά τις νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, τη μείωση του αφορολογήτου και άλλα μέτρα λιτότητας, που εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα ψηφιστούν στη Βουλή, επικρατεί στις τάξεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αυτό είναι, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, το αποτέλεσμα των κατ΄ ιδίαν συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με βουλευτές ή ολιγομελείς ομάδες βουλευτών, οι οποίοι πέρασαν την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή για συζητήσεις με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ή συμμετείχαν στις συσκέψεις ενημέρωσης από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

«Η συμφωνία θα ψηφιστεί και από τους 153 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Έχουν όλοι και όλες αντιληφθεί τη σημασία που έχει να προχωρήσουν τα πράγματα. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, κανείς δε θα προκαλέσει ζημιά στην κυβέρνηση», μεταφέρει με βεβαιότητα κυβερνητική πηγή, η οποία συμμετείχε στις ζυμώσεις των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί καν η πρόβλεψη του κανονισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι αν ένας βουλευτής διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, παραδίδει την έδρα του και αντικαθίσταται.

Στο πλαίσιο αυτό, και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η ίδια πηγή διευκρινίζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν διατύπωσαν έντονες αντιρρήσεις για το περιεχόμενο των μέτρων και τις επιπτώσεις τους σε μια σειρά από κοινωνικές ομάδες, όπως π.χ. οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι. Παράλληλα, δεν στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τα λεγόμενα αντίμετρα αφορούν περιορισμένες κοινωνικές ομάδες και έχουν περισσότερο προνοιακό παρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αντιθέτως, φέρονται να έχουν επικεντρώσει στην επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, στο τι μέλλει γενέσθαι με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και στις αντίστοιχες δεσμεύσεις τις οποίες αναμένει η κυβέρνηση από τους πιστωτές.   

''The New Daily Mail'' 
Newsroom με πληροφορίες από την ''Ναυτεμπορική''

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ