ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συστηματικοι ελεγχοι στους ελληνες σε γερμανικα αεροδρομια

Συστηματικοι ελεγχοι στους ελληνες σε γερμανικα αεροδρομια
Συστηματικοί έλεγχοι σε επιβάτες από την Ελλάδα γίνονται από τις 12 Νοεμβρίου σε γερμανικά αεροδρόμια. Οι Γερμανοί από τις 12 Νοεμβρίου υποχρεώνουν τα αεροπλάνα από την Ελλάδα να προσγειώνονται σε ειδικές εξόδους και στη συνέχεια ελέγχουν όλους τους επιβάτες.
Από την πλευρά του το Βερολίνο επικαλείται την αυξημένη προσέλευση επιβατών χωρίς θεώρηση Σένγκεν,
για να δικαιολογήσουν τους συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιούν από τις 12 Νοεμβρίου σε επιβάτες πτήσεων προερχόμενων από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, το οποίο επικαλείται η Deutsche Welle, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα εντοπίστηκαν περίπου 1.000 παράνομες αφίξεις, αριθμός που χαρακτηρίζεται ως πολλαπλάσιος από όλες τις άλλες πτήσεις εντός της Σένγκεν.
Αίσθηση μάλιστα προκαλεί αναφορά της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας στη Deutsche Welle ότι «αντιμετωπίζουμε τις πτήσεις από την Ελλάδα σαν να προέρχονται από τη Τουρκία ή την Αίγυπτο».
Η Κομισιόν τοποθετήθηκε για το ζήτημα αναφέροντας ότι το Βερολίνο κάνει χρήση του κώδικα του Σένγκεν, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε χώρες που συμμετέχουν να πραγματοποιούν ελέγχους για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανία είχε ενημερώσει ότι θα κάνει χρήση αυτού δικαιώματος για ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα, ενώ έδωσε εγγυήσεις ότι οι έλεγχοι αυτοί θα είναι στοχευμένοι και περιορισμένοι στον χρόνο.
Η εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι με πρωτοβουλία της Κομισόν θα υπάρξει τριμερής συνάντηση (Κομισιόν, Βερολίνο, Αθήνα) σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Σίγουρο το Μαξίμου για την ψήφιση των μέτρων
Καλωσορίζει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ την προκαταρκτική, όπως τη χαρακτηρίζει, συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας. Σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτει πως αυτή η συμφωνία θα συμπληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες με συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Εν τω μεταξύ, κλίμα αναντίρρητης αποδοχής και στήριξης  της συμφωνίας, παρά τις νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, τη μείωση του αφορολογήτου και άλλα μέτρα λιτότητας, που εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα ψηφιστούν στη Βουλή, επικρατεί στις τάξεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αυτό είναι, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, το αποτέλεσμα των κατ΄ ιδίαν συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με βουλευτές ή ολιγομελείς ομάδες βουλευτών, οι οποίοι πέρασαν την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή για συζητήσεις με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ή συμμετείχαν στις συσκέψεις ενημέρωσης από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

«Η συμφωνία θα ψηφιστεί και από τους 153 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Έχουν όλοι και όλες αντιληφθεί τη σημασία που έχει να προχωρήσουν τα πράγματα. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, κανείς δε θα προκαλέσει ζημιά στην κυβέρνηση», μεταφέρει με βεβαιότητα κυβερνητική πηγή, η οποία συμμετείχε στις ζυμώσεις των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί καν η πρόβλεψη του κανονισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι αν ένας βουλευτής διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, παραδίδει την έδρα του και αντικαθίσταται.

Στο πλαίσιο αυτό, και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η ίδια πηγή διευκρινίζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν διατύπωσαν έντονες αντιρρήσεις για το περιεχόμενο των μέτρων και τις επιπτώσεις τους σε μια σειρά από κοινωνικές ομάδες, όπως π.χ. οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι. Παράλληλα, δεν στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τα λεγόμενα αντίμετρα αφορούν περιορισμένες κοινωνικές ομάδες και έχουν περισσότερο προνοιακό παρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αντιθέτως, φέρονται να έχουν επικεντρώσει στην επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, στο τι μέλλει γενέσθαι με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και στις αντίστοιχες δεσμεύσεις τις οποίες αναμένει η κυβέρνηση από τους πιστωτές.   

''The New Daily Mail'' 
Newsroom με πληροφορίες από την ''Ναυτεμπορική''

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ