ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

F.T.: Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ

Σ τις Βρυξέλλες υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η έξοδος από τα μνημόνια, τον Αύγουστο, θα είναι όσο απρόσκοπτη θα ήθελε ο Αλέξης Τσ...

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Κρίσιμη ημέρα σήμερα για την Αθήνα, αφού στο Μπάρι της Ιταλίας, στο περιθώριο της συνόδου των G7 συζητούνται νωρίς το πρωί μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, ενώ στην Αθήνα η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα που περιέχονται στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Το μεσημέρι θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα, που θα ψηφιστεί με την διαδικασία του επείγοντος την επόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί την Δευτέρα στη μία μετά το μεσημέρι στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών υποθέσεων και Δικαιοσύνης και η συζήτηση του θα συνεχιστεί την Τρίτη. Την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της ΠέμπτηςΟ τίτλος του νομοσχεδίου είναι «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 - 2021 και λοιπές Διατάξεις». Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή συμπεριλαμβάνονται και τα αντισταθμιστικά έργα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας.


Τσακαλώτος: Δεν θα υπάρξει ρήτρα ακύρωσης των μέτρων 

«Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα, θα έχει ψηφιστεί ως την ερχόμενη Πέμπτη». Αυτό δήλωσε o Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφορικά με το χρόνο κατάθεσης του ν/σ με τα νέα μέτρα. Ο κ. Τσακαλώτος για πρώτη φορά εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συζητήσεις για το χρέος μπορεί να συνεχιστούν έως και τον Ιούνιο. «Οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται. Όλοι μιλούν με όλους. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Eurogroup του Μαΐου, ενδεχομένως και του Ιουνίου» είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί νομοσχέδιο που θα ακυρώνει τα μέτρα και τα αντίμετρα εάν δεν υπάρξει λύση στο θέμα του χρέους.

Σημειώνεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αρχίσει από χθες την ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα και τα αντιμέτρα που θα περιέχει το νομοσχέδιο, σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ώστε να ψηφιστεί απρόσκοπτα στην ολομέλεια. 
Σήμερα αναμένεται να συνεχίσει το «μασάζ» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, όσον αφορά το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου. Η υπουργός Εργασίας έχει και το πιο δύσκολο κομμάτι που αφορά τα εργασιακά που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Εν τω μεταξύ, κορυφαία στελέχη κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ θα συζητούν σήμερα το πρωί πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών στο Μπάρι της Ιταλίας, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Την Κυριακή θα συναντηθούν Τσίπρας και Λαγκάρντ στο Πεκίνο, σύμφωνα με πληροφορίες.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ