Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Κρίσιμη ημέρα σήμερα για την Αθήνα, αφού στο Μπάρι της Ιταλίας, στο περιθώριο της συνόδου των G7 συζητούνται νωρίς το πρωί μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, ενώ στην Αθήνα η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα που περιέχονται στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Το μεσημέρι θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα, που θα ψηφιστεί με την διαδικασία του επείγοντος την επόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί την Δευτέρα στη μία μετά το μεσημέρι στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών υποθέσεων και Δικαιοσύνης και η συζήτηση του θα συνεχιστεί την Τρίτη. Την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της ΠέμπτηςΟ τίτλος του νομοσχεδίου είναι «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 - 2021 και λοιπές Διατάξεις». Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή συμπεριλαμβάνονται και τα αντισταθμιστικά έργα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας.


Τσακαλώτος: Δεν θα υπάρξει ρήτρα ακύρωσης των μέτρων 

«Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα, θα έχει ψηφιστεί ως την ερχόμενη Πέμπτη». Αυτό δήλωσε o Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφορικά με το χρόνο κατάθεσης του ν/σ με τα νέα μέτρα. Ο κ. Τσακαλώτος για πρώτη φορά εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συζητήσεις για το χρέος μπορεί να συνεχιστούν έως και τον Ιούνιο. «Οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται. Όλοι μιλούν με όλους. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Eurogroup του Μαΐου, ενδεχομένως και του Ιουνίου» είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί νομοσχέδιο που θα ακυρώνει τα μέτρα και τα αντίμετρα εάν δεν υπάρξει λύση στο θέμα του χρέους.

Σημειώνεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αρχίσει από χθες την ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα και τα αντιμέτρα που θα περιέχει το νομοσχέδιο, σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ώστε να ψηφιστεί απρόσκοπτα στην ολομέλεια. 
Σήμερα αναμένεται να συνεχίσει το «μασάζ» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, όσον αφορά το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου. Η υπουργός Εργασίας έχει και το πιο δύσκολο κομμάτι που αφορά τα εργασιακά που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Εν τω μεταξύ, κορυφαία στελέχη κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ θα συζητούν σήμερα το πρωί πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών στο Μπάρι της Ιταλίας, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Την Κυριακή θα συναντηθούν Τσίπρας και Λαγκάρντ στο Πεκίνο, σύμφωνα με πληροφορίες.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ