ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ανοικτη γραμμη Τσιπρα-Μερκελ-Μακρον μεχρι το Eurogroup

Ανοικτη γραμμη Τσιπρα-Μερκελ-Μακρον μεχρι το Eurogroup
Οι αναμενόμενες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συζητήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την Άγκελα Μέρκελ και τον Μανουέλ Μακρόν έγιναν χθες στις Βρυξέλλες και μάλιστα εις διπλούν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους δύο ηγέτες και κεντρικούς παίκτες της διαπραγμάτευσης, τόσο κατ΄ιδίαν όσο και από κοινού. Στο επίκεντρο τέθηκε το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους και της συνολικής συμφωνίας που επιδιώκει η Αθήνα να κλείσει στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Κατά τις ίδιες πηγές, Τσίπρας - Μέρκελ - Μακρόν συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία το επόμενο, καθοριστικό, διάστημα, προκειμένου να εργαστούν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στο Eurogroup.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μακρόν, δύο ημέρες πριν από την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας, είχε δηλώσει δημοσίως ότι θα ηγηθεί της μάχης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους....

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΟΙΥΕ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ύστερα από συνάντηση του προεδρείου της με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου για το ζήτημα της απελευθέρωσης των Κυριακών για τα εμπορικά καταστήματα.
Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, κατά τη συνάντηση ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός Οικονομίας, αφού ανακοίνωσε δια των συνεργατών του ότι η συμφωνία μετά από απαίτηση των δανειστών περιλαμβάνει το ελεύθερο άνοιγμα των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές της θερινής περιόδου στους Δήμους Αθήνας, Πειραιά, στο ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης, στο παραλιακό μέτωπο Αττικής, και πέριξ του Αεροδρομίου, επέλεξε να αποχωρήσει από τη συνάντηση προφασιζόμενος υποχρέωση στη Βουλή, παραπέμποντας το προεδρείο της Ομοσπονδίας στους συνεργάτες του και απαξιώνοντας κάθε έννοια διαλόγου. 
«Η στάση αυτή του υπουργού δείχνει όμως και τη γενικότερη στάση της "αριστερής" κυβέρνησης, η οποία μεταξύ εργαζομένων και μεγαλοεργοδοτών για το ζήτημα των Κυριακών, επέλεξε να πάρει σαφώς το μέρος των εργοδοτών και να βάλει ταφόπλακα στην ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ» σημειώνει η ΟΙΥΕ, προσθέτοντας: «Μετά την απαράδεκτη στάση του υπουργού, το προεδρείο αποχώρησε από τη συνάντηση». 
Η Ομοσπονδία διαμηνύει πως μαζί με τα σωματεία και τους εμποροϋπαλλήλους όλης της χώρας και από κοινού με τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους και τους επαγγελματοβιοτέχνες θα αντιταχθεί σθεναρά «σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που ανατρέπουν την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους», καθώς και πως θα ανατρέψει στην πράξη «τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, δανειστών και πολυεθνικών».
Παράλληλα, καλεί τους βουλευτές και τα κόμματα και πρωτίστως τους βουλευτές της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος να καταψηφίσουν την κατάργηση της Κυριακής-Αργίας, «στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι, η Ελλάδα δεν είναι ούτε πειραματόζωο, ούτε προτεκτοράτο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365