ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συστηματικοι ελεγχοι στους ελληνες σε γερμανικα αεροδρομια

Συστηματικοι ελεγχοι στους ελληνες σε γερμανικα αεροδρομια
Συστηματικοί έλεγχοι σε επιβάτες από την Ελλάδα γίνονται από τις 12 Νοεμβρίου σε γερμανικά αεροδρόμια. Οι Γερμανοί από τις 12 Νοεμβρίου υποχρεώνουν τα αεροπλάνα από την Ελλάδα να προσγειώνονται σε ειδικές εξόδους και στη συνέχεια ελέγχουν όλους τους επιβάτες.
Από την πλευρά του το Βερολίνο επικαλείται την αυξημένη προσέλευση επιβατών χωρίς θεώρηση Σένγκεν,
για να δικαιολογήσουν τους συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιούν από τις 12 Νοεμβρίου σε επιβάτες πτήσεων προερχόμενων από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, το οποίο επικαλείται η Deutsche Welle, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα εντοπίστηκαν περίπου 1.000 παράνομες αφίξεις, αριθμός που χαρακτηρίζεται ως πολλαπλάσιος από όλες τις άλλες πτήσεις εντός της Σένγκεν.
Αίσθηση μάλιστα προκαλεί αναφορά της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας στη Deutsche Welle ότι «αντιμετωπίζουμε τις πτήσεις από την Ελλάδα σαν να προέρχονται από τη Τουρκία ή την Αίγυπτο».
Η Κομισιόν τοποθετήθηκε για το ζήτημα αναφέροντας ότι το Βερολίνο κάνει χρήση του κώδικα του Σένγκεν, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε χώρες που συμμετέχουν να πραγματοποιούν ελέγχους για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανία είχε ενημερώσει ότι θα κάνει χρήση αυτού δικαιώματος για ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα, ενώ έδωσε εγγυήσεις ότι οι έλεγχοι αυτοί θα είναι στοχευμένοι και περιορισμένοι στον χρόνο.
Η εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι με πρωτοβουλία της Κομισόν θα υπάρξει τριμερής συνάντηση (Κομισιόν, Βερολίνο, Αθήνα) σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΟΙΥΕ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ύστερα από συνάντηση του προεδρείου της με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου για το ζήτημα της απελευθέρωσης των Κυριακών για τα εμπορικά καταστήματα.
Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, κατά τη συνάντηση ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός Οικονομίας, αφού ανακοίνωσε δια των συνεργατών του ότι η συμφωνία μετά από απαίτηση των δανειστών περιλαμβάνει το ελεύθερο άνοιγμα των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές της θερινής περιόδου στους Δήμους Αθήνας, Πειραιά, στο ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης, στο παραλιακό μέτωπο Αττικής, και πέριξ του Αεροδρομίου, επέλεξε να αποχωρήσει από τη συνάντηση προφασιζόμενος υποχρέωση στη Βουλή, παραπέμποντας το προεδρείο της Ομοσπονδίας στους συνεργάτες του και απαξιώνοντας κάθε έννοια διαλόγου. 
«Η στάση αυτή του υπουργού δείχνει όμως και τη γενικότερη στάση της "αριστερής" κυβέρνησης, η οποία μεταξύ εργαζομένων και μεγαλοεργοδοτών για το ζήτημα των Κυριακών, επέλεξε να πάρει σαφώς το μέρος των εργοδοτών και να βάλει ταφόπλακα στην ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ» σημειώνει η ΟΙΥΕ, προσθέτοντας: «Μετά την απαράδεκτη στάση του υπουργού, το προεδρείο αποχώρησε από τη συνάντηση». 
Η Ομοσπονδία διαμηνύει πως μαζί με τα σωματεία και τους εμποροϋπαλλήλους όλης της χώρας και από κοινού με τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους και τους επαγγελματοβιοτέχνες θα αντιταχθεί σθεναρά «σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που ανατρέπουν την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους», καθώς και πως θα ανατρέψει στην πράξη «τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, δανειστών και πολυεθνικών».
Παράλληλα, καλεί τους βουλευτές και τα κόμματα και πρωτίστως τους βουλευτές της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος να καταψηφίσουν την κατάργηση της Κυριακής-Αργίας, «στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι, η Ελλάδα δεν είναι ούτε πειραματόζωο, ούτε προτεκτοράτο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ