ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου η απαντηση Β. Κορεας στον Τραμπ;

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου η απαντηση Β. Κορεας στον Τραμπ;
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσει στη δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι, αν χρειαστεί, θα καταστρέψει την απομονωμένη χώρα, ο ηγέτης της οποίας Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε να κάνει τον «ψυχικά ανισόρροπο» Αμερικανό ηγέτη να πληρώσει ακριβά τις απειλές του.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν διευκρίνισε το είδος της δράσης που θα αναλάβει εναντίον των ΗΠΑ ή του Ντ. Τραμπ, με τον οποίο ανταλλάσσει προσβολές τις τελευταίες εβδομάδες. Η Νότια Κορέα δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη άμεση δήλωση αυτού του είδους από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας Ρι Γιονγκ Χο, ωστόσο, δήλωσε σε τηλεοπτικά σχόλιά του ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια πρωτοφανούς κλίμακας δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο κ. Ρι, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του αργότερα αυτή την εβδομάδα στον ΟΗΕ, δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς σκέπτεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η Ιαπωνία, η μοναδική χώρα που έχει υποστεί ατομική επίθεση στην ιστορία, χαρακτήρισε την απειλή «εντελώς απαράδεκτη».

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΟΙΥΕ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ύστερα από συνάντηση του προεδρείου της με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου για το ζήτημα της απελευθέρωσης των Κυριακών για τα εμπορικά καταστήματα.
Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, κατά τη συνάντηση ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός Οικονομίας, αφού ανακοίνωσε δια των συνεργατών του ότι η συμφωνία μετά από απαίτηση των δανειστών περιλαμβάνει το ελεύθερο άνοιγμα των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές της θερινής περιόδου στους Δήμους Αθήνας, Πειραιά, στο ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης, στο παραλιακό μέτωπο Αττικής, και πέριξ του Αεροδρομίου, επέλεξε να αποχωρήσει από τη συνάντηση προφασιζόμενος υποχρέωση στη Βουλή, παραπέμποντας το προεδρείο της Ομοσπονδίας στους συνεργάτες του και απαξιώνοντας κάθε έννοια διαλόγου. 
«Η στάση αυτή του υπουργού δείχνει όμως και τη γενικότερη στάση της "αριστερής" κυβέρνησης, η οποία μεταξύ εργαζομένων και μεγαλοεργοδοτών για το ζήτημα των Κυριακών, επέλεξε να πάρει σαφώς το μέρος των εργοδοτών και να βάλει ταφόπλακα στην ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ» σημειώνει η ΟΙΥΕ, προσθέτοντας: «Μετά την απαράδεκτη στάση του υπουργού, το προεδρείο αποχώρησε από τη συνάντηση». 
Η Ομοσπονδία διαμηνύει πως μαζί με τα σωματεία και τους εμποροϋπαλλήλους όλης της χώρας και από κοινού με τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους και τους επαγγελματοβιοτέχνες θα αντιταχθεί σθεναρά «σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που ανατρέπουν την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους», καθώς και πως θα ανατρέψει στην πράξη «τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, δανειστών και πολυεθνικών».
Παράλληλα, καλεί τους βουλευτές και τα κόμματα και πρωτίστως τους βουλευτές της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος να καταψηφίσουν την κατάργηση της Κυριακής-Αργίας, «στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι, η Ελλάδα δεν είναι ούτε πειραματόζωο, ούτε προτεκτοράτο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ