ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠτΔ: ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Α νεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη, πρέπει να μείνουν οι τραγικές επιπτώσεις του εις βάρος της Δημοκρατίας, του Λαού και του Έ...

ΥΠΟΙΚ: «Σε καλο κλιμα» οι συναντησεις Τσακαλωτου - Ευρωπαιων αξιωματουχων

ΥΠΟΙΚ: «Σε καλο κλιμα» οι συναντησεις Τσακαλωτου - Ευρωπαιων αξιωματουχων
«Σε καλό κλίμα» έγιναν σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με Ευρωπαίους αξιωματούχους στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την Παρασκευή.
Ο κ. Τσακαλώτος είχε σειρά συναντήσεων με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Αργότερα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ενώπιον επενδυτών και τραπεζιτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο ημερίδας την οποία διοργάνωσε η JP Morgan.
Για σήμερα Σάββατο, ο κ. Τσακαλώτος έχει προγραμματισμένες επαφές με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν.

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ 90 ΗΜΕΡΩΝ

Η οριστική κατάργηση του βέτο του υπουργού Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις και η αφαίρεση αυτής της αρμοδιότητας και από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (εκχωρήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στο ΑΣΕ μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων χωρίς να νομοθετηθεί) και η επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υπερίσχυσης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, μαζί με τη νομοθέτηση μέτρων που θα κρίνουν σε συντομότερο χρόνο τη νομιμότητα των απεργιών, είναι τα βασικά σημεία των αλλαγών που περιέχει για τις εργασιακές σχέσεις η νέα συμφωνία κυβέρνησης και πιστωτών.
Στο εξής η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων θα πρέπει να ολοκληρώνεται το αργότερο μέσα σε 90 ημέρες, από την έναρξη των διαβουλεύσεων με το ΑΣΕ και την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων από την πλευρά του εργοδότη. Πάντως δεν αλλάζουν τα αριθμητικά όρια των απολύσεων που ισχύουν σήμερα και το ανώτατο ποσοστό παραμένει στο 5% ή σε 30 απολύσεις ανά μήνα
Στο ασφαλιστικό και ειδικότερα στο θέμα της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών η νέα συμφωνία περιέχει μία ανατροπή σε σχέση με τον νόμο Κατρούγκαλου, καθώς αναφέρει ρητά ότι: «Η βάση υπολογισμού των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους θα ορίζεται επί του ακαθάριστου εισοδήματός τους και πριν από την αφαίρεση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων του προηγούμενου έτους». Υπενθυμίζεται ότι ο ν.4387/16 προέβλεπε πως οι εισφορές θα υπολογίζονται στο καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα του προηγούμενου έτους αφαιρουμένων των εξόδων, άρα και των ασφαλιστικών εισφορών.
Επειδή αυτή η ανατροπή, εάν μείνει ως έχει, αυξάνει σημαντικά τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο στην εφαρμογή της και έτσι τον πρώτο χρόνο διεύρυνσης της βάσης, που θα είναι το 2018, οι εισφορές θα υπολογίζονται με έκπτωση 15%.
H υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε, μιλώντας χθες στον real fm, ότι αυτό το μέτρο δεν θα φέρει καμία επιβάρυνση στους ασφαλισμένους καθώς, όπως είπε, «για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση υπολογισμού, με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα». Πάντως, σύμφωνα με την κα Αχτσιόγλου, δεν έχουν καθοριστεί ακόμη όλες οι λεπτομέρειες γι’ αυτό το θέμα.
Η περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιτείνει το δημευτικό αποτέλεσμα του νέου ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές για την αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.
''Ναυτεμπορική''
''The New Daily Mail''
 Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ