ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αλ. Τσιπρας: Οι θεσμοι ειναι που μας επιβαλλουν τους φορους«Έρχονται αυτοί που μας επιβάλλουν τους φόρους και μας λένε μειώστε τους φόρους», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για την αντίστοιχη αναφορά της Ντέλιας Βελκουλέσκου στη συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική». Ο ίδιος αμφισβήτησε ευρύτερα τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει πέσει τόσες φορές έξω». Ο ίδιος διεμήνυσε ότι με την έξοδο στις αγορές ανοίγει ένας δρόμος, αν και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι».
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως αυτό που έχει σημασία δεν είναι να πανηγυρίσουμε, τονίζοντας πως το κρίσιμο είναι η πρόσβαση να είναι διαρκής και επαναλαμβανόμενη και το ομόλογο να μειώνει το επιτόκιό του στην αγορά.
Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, είναι η αρχή του τέλους μιας περιπέτειας, όχι το τέλος, έχουμε ακόμη δρόμο, όμως έχουμε τη βεβαιότητα ότι τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας, πρόσθεσε.
Για το χρέος ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη ρήτρα ανάπτυξης που εξασφάλισε η κυβέρνηση στη συμφωνία του Eurogroup. «Το ΔΝΤ επιμένει στην περαιτέρω απομείωση του χρέους, δεν τελείωσε η διαδικασία, αλλά έχουν μπει τα θεμέλια για να μιλήσω και ως πολιτικός μηχανικός» δήλωσε και τόνισε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες ώρες. Συγκεκριμένα αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και από τα δυτικά της χωράς με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ 90 ΗΜΕΡΩΝ

Η οριστική κατάργηση του βέτο του υπουργού Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις και η αφαίρεση αυτής της αρμοδιότητας και από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (εκχωρήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στο ΑΣΕ μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων χωρίς να νομοθετηθεί) και η επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υπερίσχυσης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, μαζί με τη νομοθέτηση μέτρων που θα κρίνουν σε συντομότερο χρόνο τη νομιμότητα των απεργιών, είναι τα βασικά σημεία των αλλαγών που περιέχει για τις εργασιακές σχέσεις η νέα συμφωνία κυβέρνησης και πιστωτών.
Στο εξής η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων θα πρέπει να ολοκληρώνεται το αργότερο μέσα σε 90 ημέρες, από την έναρξη των διαβουλεύσεων με το ΑΣΕ και την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων από την πλευρά του εργοδότη. Πάντως δεν αλλάζουν τα αριθμητικά όρια των απολύσεων που ισχύουν σήμερα και το ανώτατο ποσοστό παραμένει στο 5% ή σε 30 απολύσεις ανά μήνα
Στο ασφαλιστικό και ειδικότερα στο θέμα της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών η νέα συμφωνία περιέχει μία ανατροπή σε σχέση με τον νόμο Κατρούγκαλου, καθώς αναφέρει ρητά ότι: «Η βάση υπολογισμού των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους θα ορίζεται επί του ακαθάριστου εισοδήματός τους και πριν από την αφαίρεση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων του προηγούμενου έτους». Υπενθυμίζεται ότι ο ν.4387/16 προέβλεπε πως οι εισφορές θα υπολογίζονται στο καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα του προηγούμενου έτους αφαιρουμένων των εξόδων, άρα και των ασφαλιστικών εισφορών.
Επειδή αυτή η ανατροπή, εάν μείνει ως έχει, αυξάνει σημαντικά τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο στην εφαρμογή της και έτσι τον πρώτο χρόνο διεύρυνσης της βάσης, που θα είναι το 2018, οι εισφορές θα υπολογίζονται με έκπτωση 15%.
H υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε, μιλώντας χθες στον real fm, ότι αυτό το μέτρο δεν θα φέρει καμία επιβάρυνση στους ασφαλισμένους καθώς, όπως είπε, «για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση υπολογισμού, με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα». Πάντως, σύμφωνα με την κα Αχτσιόγλου, δεν έχουν καθοριστεί ακόμη όλες οι λεπτομέρειες γι’ αυτό το θέμα.
Η περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιτείνει το δημευτικό αποτέλεσμα του νέου ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές για την αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.
''Ναυτεμπορική''
''The New Daily Mail''
 Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ