ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΠΡΕΣΠΕΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

Σ υναντόμαστε στο τριεθνές στις Πρέσπες στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία , δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελετή υπογραφής της συμφω...

Ολόκληρη η συμφωνία ΕΛΛΑΔΑΣ - πΓΔΜ ΕΔΩ!

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ EXIT POLLS VD

Ο Εμάνουελ Μακρόν θα υπερβεί το 60% με βάση τα exit polls που έχουν ως τώρα πραγματοποιήσει τέσσερις εταιρίες δημοσκοπήσεων στη Γαλλία, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα Le SoirH βελγική εφημερίδα, που δεν δεσμεύεται από την ισχύουσα στη Γαλλία νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν κλείσουν οι κάλπες, επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές από τις γαλλικές εταιρίες δημοσκοπήσεων, οι οποίες εκτιμούν επίσης ότι ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων έχουν ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

Σαφέστατη είναι επίσης η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στα εκλογικά τμήματα της Αμερικής και των λεγόμενων γαλλικών υπερπόντιων περιοχών (Dom Tom), με βάση τα exit polls που ήδη δημοσιεύουν γαλλόφωνα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Οι κάλπες στις περιοχές αυτές έκλεισαν χθες και τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν δεσμεύονται από τη γαλλική νομοθεσία που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν την περάτωση της εκλογικής διαδικασίας στη Γαλλία, δημοσιεύουν τα πρώτα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έγιναν μετά την ψηφοφορία.

Στις ΗΠΑ και ειδικότερα στα εκλογικά τμήματα της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης και του Σικάγου, ο Μακρόν λαμβάνει ποσοστά άνω του 90%, όπως άλλωστε και στα εκλογικά τμήματα της Οττάβας και του Μοντρεάλ στον Καναδά. Σε ότι αφορά τα Dom Tom, που ανήκουν στη γαλλική επικράτεια, στη Γουαδελούπη και στη Μαρτινίκα κινείται γύρω στο 75%, ενώ στη Γουιάνα και στον Άγιο Μαρτίνο γύρω στο 66%.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Γάλλοι ψηφίζουν στα εκτός Γαλλίας εκλογικά τμήματα. Στην Ευρώπη ψηφίζουν σήμερα, οι περισσότεροι δε εξ αυτών στο Λονδίνο, όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους περίπου 70.000 Γάλλοι πολίτες. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Μακρόν είχε λάβει στα εκτός Γαλλίας εκλογικά τμήματα ποσοστά που υπερέβαιναν κατά μέσο όρο τα ποσοστά του στη Γαλλία. Στην Ευρώπη οι περισσότερες κάλπες κλείνουν, όπως και στη Γαλλία, στις 21:00 ώρα Ελλάδος.
Οι ανοικτές πληγές και η επόμενη ημέρα
Ανεξάρτητα του ποιος θα κερδίσει τη μάχη το σίγουρο είναι ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών ανέδειξε το μεγάλο διχασμό που επικρατεί στη γαλλική κοινωνία, όπου το 45% των ψηφοφόρων επέλεξε να ψηφίσει υπέρ υποψηφίων που θέλουν να ανατρέψουν τους δεσμούς της χώρας με την Ε.Ε. Είναι άλλωστε και η πρώτη φορά από το 1958 που στον β’ γύρο δεν πέρασαν οι υποψήφιοι των ρεπουμπλικάνων και των σοσιαλιστών, των δυο κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε, ακόμα και χάνει η Λεπέν έχει καταφέρει να πετύχει το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων υπέρ του κόμματός της στο πρώτο γύρο, γεγονός που φανερώνει την απογοήτευση σε πόλεις με φθίνουσα βιομηχανική παραγωγή στο Βορρά και την Ανατολή της χώρας και το συντηρητικό Νότο.

Σε κάθε περίπτωση, ο σημερινός νικητής θα πρέπει να βρει τρόπο να εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Βουλή με τις εκλογές να διεξάγονται στον Ιούνιο, κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολο για κανέναν από του δυο σημερινούς υποψήφιους. Μια δημοσκόπηση που έγινε στις 3 Μαίου, όπως μεταδίδει το Bloomberg προβλέπει ότι το En Marche του Μακρόν μπορεί να κερδίσει ως 286 από τις 577 έδρες, ωστόσο ίσως υπάρχουν νέες εκτιμήσεις σήμερα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.
AMΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ